fbpixel

Search icon
Search
Καθρέφτες: 7 κανόνες του feng shui που αφορούν τη διακόσμησή τους
INTERIORS

Καθρέφτες: 7 κανόνες του feng shui που αφορούν τη διακόσμησή τους

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πού να τους τοποθετήσετε


Είτε ασχολείστε με το feng shui είτε όχι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα οφέλη μιας εξαιρετικής διαρρύθμισης του δωματίου ή ενός χώρου που απλά διαθέτει καλή ενεργειακή ροή. Δεν ασκεί κάθε interior designer την αρχαία κινεζική τέχνη, αλλά οι περισσότεροι -πιθανότατα εν αγνοία τους- τηρούν τις αρχές της, τουλάχιστον εν μέρει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές φορές, το feng shui φέρει μια κοινή λογική όσον αφορά τη φυσική ροή ενός δωματίου και αντιτίθεται στην ακαταστασία. Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που προκαλεί μυστήριο στους απανταχού experts: οι καθρέφτες πιστεύεται ότι έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν (και ουσιαστικά να πολλαπλασιάζουν) την ενέργεια του σπιτιού σας.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να ξέρετε αν χρησιμοποιείτε σωστά τους καθρέφτες στην κατοικία σας, σύμφωνα με τις αρχές του feng shui; Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες και ίσως απομακρύνετε όλα τα κακά vibes...

1. Τοποθετήστε καθρέφτες κάθετα στην μπροστινή πόρτα

10.jpg

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί του feng shui δεν συνιστούν να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα, αλλά μάλλον σε έναν τοίχο κάθετο σε αυτήν. «Η μπροστινή πόρτα είναι πολύ σημαντική στο feng shui», λέει στο MyDomaine η συγγραφέας του The Holistic Home Laura Benko. Προτείνει όταν κρεμάτε έναν καθρέφτη, να τον συνδέετε με μια πρόθεση, όπως η επέκταση των ευκαιριών στη ζωή σας!

2. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες στο dining room σας

6.jpg

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το καλύτερο δωμάτιο της κατοικίας σας για να κρεμάσετε καθρέφτες είναι η τραπεζαρία, η οποία αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να κρατάτε πλούτο - κάτι που όλοι θα θέλαμε να αντανακλάται λίγο περισσότερο στη ζωή μας.

3. Αλλά όχι στην κουζίνα σας 

9.jpg

Αντίθετα, οι κανόνες του feng shui συμβουλεύουν να μην τοποθετούνται καθρέφτες στην κουζίνα -ιδιαίτερα αν βλέπουν προς αυτήν- επειδή μια τέτοια τοποθέτηση πιστεύεται ότι προωθεί την αρνητική ενέργεια. Έτσι, αν σκέφτεστε να τοποθετήσετε ένα backsplash με καθρέφτη, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε...

4. Κρεμάστε έναν καθρέφτη σχεδόν οπουδήποτε στο διάδρομο

5.jpg

Οι καθρέφτες που τοποθετούνται στο διάδρομο θεωρούνται γενικά φορτισμένοι θετικά. Ωστόσο, όταν τοποθετούνται στο τέλος ενός διαδρόμου, μπορεί να επιβραδύνουν τη ροή της ενέργειας στο σπίτι σας. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να είναι εξαιρετικοί όπου υπάρχουν σκάλες ή αλλαγή του επιπέδου στο σπίτι καθώς βοηθούν στη διεύρυνση του χώρου.

5. Αποφύγετε τους καθρέφτες απέναντι από το γραφείο σας

3.jpg

Ακριβώς όπως ένας καθρέφτης που αντανακλά μια στοίβα λογαριασμών μπορεί να εισάγει αρνητική ενέργεια, ένας καθρέφτης που βλέπει το γραφείο σας θα λειτουργήσει εναντίον σας, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τον φόρτο εργασίας σας. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει να κοιτάζει τον εαυτό του ενώ δουλεύει, σωστά;

6. Αλλά και όχι πάνω από κρεβάτια, καναπέδες ή πολυθρόνες 

2.jpg

Ένα μέρος όπου οι ειδικοί του feng shui προειδοποιούν να μην κρεμάσετε έναν καθρέφτη είναι πάνω από έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι. Η πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας του feng shui Marianne Gordon συμβουλεύει επίσης κατά του βάρους των αντικειμένων πάνω από χώρους καθισμάτων. Λέει: «Το feng shui έχει να κάνει με το να αισθάνεσαι ασφαλής και σίγουρος στο χώρο σου» και είναι δύσκολο να αισθάνεσαι ασφαλής με κάτι βαρύ να κρέμεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου!

7. Και ο καθρέφτης στο μπάνιο;

1.jpg

Στο μπάνιο, οι experts προτείνουν να αποφεύγετε να κρεμάτε έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι από την πόρτα ή την τουαλέτα. Εκτός από το γεγονός ότι οι καθρέφτες που τοποθετούνται ακριβώς απέναντι από τις πόρτες θεωρούνται γενικά κακή ιδέα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει κανείς ότι δεν είναι ποτέ άνετο να κοιτάζετε τον εαυτό σας καθώς βρίσκεστε στην τουαλέτα.

Πηγή: Μy Domaine