fbpixel

Search icon
Search
Straight From the Pros: 6 κανόνες διακόσμησης που πρέπει να γνωρίζετε
INTERIORS

Straight From the Pros: 6 κανόνες διακόσμησης που πρέπει να γνωρίζετε

Εισάγετε την αυθεντικότητα στους χώρους του σπιτιού σας


Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό που λέει ότι πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τους κανόνες για να μπορέσετε να τους παραβιάσετε, και παρόλο που μας να σπάμε τα στερεότυπα, υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που κάνουν τη διακόσμηση ενός χώρου λίγο πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Λίγοι το ξέρουν αυτό καλύτερα από τους expert interior designers, οι οποίοι θέτουν κάθε φορά ως στόχο τους να μετατρέψουν έναν άδειο χώρο σε ένα εμπνευσμένο και μοναδικό σπίτι.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε από το My Domaine τους χρυσούς κανόνες 6 κορυφαίων διακοσμητών για να μάθετε κι εσείς όσα πρέπει να ακολουθείτε εάν θέλετε ο δικός σας χώρος να αποκτήσει άποψη και χαρακτήρα!

|1| Ανάμιξη υφών 

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο χώρος σας μπορεί να υστερεί, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Angie Hranowsky συνιστά να προσθέσετε διαφορετικές υφές μέσω διαφόρων στοιχείων όπως χαλιά, ριχτάρια ή εντυπωσιακά μαξιλάρια. «Πάντα να αναμιγνύετε υλικά και να προσθέτετε διαφορετικές υφές - μέταλλο σε συνδυασμό με ξύλο ή φυσικά υφαντά υφάσματα με λουστραρισμένα έπιπλα ή τοίχους, για παράδειγμα», λέει η ίδια.

shutterstock-1936220023.jpg

|2| Πολλαπλές πηγές φωτός

Τα δωμάτια με ένα είδος φωτισμού, όπως έναν μόνο πολυέλαιο, μπορεί να φαίνονται δισδιάστατα. «Ο φωτισμός θα αναβαθμίσει τη διάθεση κάθε χώρου», λέει ο Mat Sanders του Consort Design. «Βεβαιωθείτε ότι το φως προέρχεται από πολλαπλές πηγές, όχι μόνο από πάνω.»

|3| Πάρτε ρίσκα με τα διακοσμητικά στοιχεία 

Δεν τολμάτε να πάρετε ρίσκα; Ξεκινήστε από μικρά αξεσουάρ, όπως ένα ιδιαίτερο μπολ ή ένα βάζο, λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Grant K. Gibson. «Μη φοβάστε να ρισκάρετε για να πραγματοποιήσετε statement διακόσμηση, κάνοντας update σε κλασικά, διαχρονικά στοιχεία, επικαιροποιώντας τα.» 

shutterstock-2234079857.jpg

|4| Ξεκινήστε με μια απλή βάση

Διαθέτετε τοίχους από τούβλα; Μπορείτε να τους βάψετε. «Κάθε φορά που κάτι σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε το χρώμα που πραγματικά θέλετε, σκεφτείτε την επιλογή του λευκού», συμβουλεύει ο Brian Patrick Flynn. «Πολλοί είναι αντίθετοι με αυτό, παρόλα αυτά το τούβλο δεν χρειάζεται να είναι κάτι βαρετό και απαγορευτικό σε έναν χώρο και αν βαφτεί δίνει ένα εντελώς νέο ύφος στο δωμάτιο.»

|5| Να μετράτε πάντα τον χώρο σας

Πριν προσθέσετε το master bed που τόσο θέλετε στο καλάθι των αγορών σας, φροντίστε πρώρα να μετρήσετε το χώρο σας. «Μέτρησε δύο φορές, αγόρασε μία» είναι το mantra που ακολουθεί η Jennifer Jones της Niche Interiors. «Μία λάθος μέτρηση μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τον χώρο σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στο μέγεθος των επίπλων σε σχέση με το δωμάτιο. Να μετράτε πάντα τα μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως οι καναπέδες και τα χαλιά, πριν την απόκτησή τους.» 

shutterstock-1572086110.jpg

|6| Επενδύστε σε αντικείμενα που αγαπάτε

Αν ακολουθείτε μόνο έναν κανόνα, η Lilly Bunn λέει ότι θα πρέπει να είναι αυτός: «Ο ένας και μοναδικός κανόνας στη διακόσμηση είναι να αποκτάτε πράγματα που αγαπάτε». Πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά, ρωτήστε τον εαυτό σας αν το αντικείμενο ανταποκρίνεται πραγματικά στην αίσθηση του στιλ σας. Αν η απάντηση είναι θετική, θα έχετε πάντα μια θέση γι' αυτό, ανεξάρτητα από τις τάσεις!»