fbpixel

Search icon
Search
Feng Shui: Oι πέντε κανόνες για να τοποθετήσουμε σε αρμονία το κρεβάτι μας
INTERIORS

Feng Shui: Oι πέντε κανόνες για να τοποθετήσουμε σε αρμονία το κρεβάτι μας

Ακολουθούμε τις συμβουλές των experts για το πιο σημαντικό έπιπλο της κατοικίας μας


Αποτελεί απαραίτητο μέρος της ζωής μας. Είναι γεγονός ότι το ένα τρίτο της ύπαρξής μας το περνάμε καθώς ξεκουραζόμαστε το βράδυ. Η ποιότητα του κρεβατιού και τους στρώματός μας καθορίζει στο μέγιστο βαθμό την ψυχική και σωματική μας υγεία. Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε ταυτίσει τον ύπνο με μια παθητική δραστηριότητα, όμως στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλός μας κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης ακολουθεί συγκεκριμένες λειτουργίες, οι οποίες ενισχύουν την θωράκιση νου και σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία της παγίωσης, στην οποία οι δεξιότητες και οι πληροφορίες μετατοπίζονται σε πιο αποτελεσματικές και μόνιμες περιοχές του μυαλού. Ενώ κοιμόμαστε, ουσιαστικά εξασκούμαστε σε όσα έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη διάρκεια της νυχτερινής μας ηρεμίας, ο οργανισμός μας έχει επίσης τη δυνατότητα να συνθέσει νέες ιδέες, καθώς οι πληροφορίες συγκεντρώνονται τη δεδομένη χρονική στιγμή και συνδυάζονται με νέες εμπειρίες για να προκύψουν εντελώς νέες έννοιες. 

Στους διαχρονικούς κανόνες του Feng Shui, η θέση του κρεβατιού μας επηρεάζει τον τύπο ενέργειας, ο οποίος πρωταγωνιστεί στον χώρο του υπνοδωματίου. Αρκετοί είναι οι experts του είδους, οι οποίοι εστιάζουν στη συγκεκριμένη φιλοσοφία. Οι ίδιοι δίνουν έμφαση σε 5 βασικά βήματα, χάρη στα οποία μπορούμε να χαρίσουμε την επιθυμητή ατμόσφαιρα γαλήνης στους πιο προσωπικούς μας χώρους. 

Let's take a look together! 

Η επιβλητική θέση 

shutterstock-1412289212.jpg

Κατά τη διαμόρφωση του υπνοδωματίου μας, είναι σημαντικό να επιλέξουμε μια θέση ισχύος και επιβολής για το κρεβάτι μας. Ως το μεγαλύτερο έπιπλο του δωματίου θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πως λειτουργεί και φαίνεται ο χώρος. Αυτό σημαίνει ότι, όταν βρισκόμαστε στο κρεβάτι, είναι καλό να κοιτάμε προς την πόρτα, ενώ, ταυτόχρονα, δεν πρέπει να είμαστε καθισμένοι ή ξαπλωμένοι ακριβώς στην ίδια ευθεία με την πόρτα. Στους ίδιους κανόνες, είναι χρήσιμο να τοποθετούμε το κρεβάτι μακριά από έναν τοίχο του μπάνιου μας. Αν αυτή η διάταξη δεν είναι δυνατή λόγω περιορισμών μεγέθους, μια καλή θέση, στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε τον καθρέφτη μας είναι πίσω από το κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνουμε τη θέα του υπνοδωματίου και δημιουργούμε ένα έξυπνο καμουφλάζ. Με την κίνηση αυτή θα διαγράψουμε την "κακή" ή αρνητική ενέργεια από το μπάνιο.

Αποφεύγουμε την "Coffin" θέση 

1fbe660ad8b68f8778f0c4c7d55f12e7.jpg

Σύμφωνα με την κουλτούρα του Feng Shui, είναι καλό να αποφεύγουμε την "Coffin" θέση ή αλλιώς νεκρική στάση του κρεβατιού μας, στην οποία τα πόδια μας δείχνουν προς την πόρτα, καθώς διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί ένταση και ανησυχία. Στην περίπτωση, όμως, στην οποία διαθέτουμε ένα άβολο σχήμα κρεβατιού ή μικρό υπνοδωμάτιο, είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε μετακινήσεις και αλλαγές. Αντ' αυτού, η ιδανική λύση είναι να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη, με στόχο μας την "οπτική επανατοποθέτηση" του κρεβατιού.

Το κεφαλάρι πρέπει να ακουμπά σε στερεό τοίχο 

4581b9a2fc9a7bf64bc3a3477cd690e0.jpg

Στην φιλοσοφία του Feng Shui, το κεφαλάρι του κρεβατιού έχει έναν έντονο συμβολικό χαρακτήρα και αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την υποστήριξη και την ασφάλεια στη ζωή μας, και ιδιαίτερα στις ρομαντικές μας σχέσεις. Ειδικά όταν συνδυάζεται με έναν συμπαγή τοίχο μας προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή κατά μέτωπο.

Δεν επιλέγουμε κρεβάτια με δοκάρια 

4e3a9fde0cf0347d0ecd602a55e6cfa2.jpg

Για τη ροή θετικής ενέργειας στο υπνοδωμάτιό μας, είναι σημαντική η ύπαρξη ελεύθερου χώρου πάνω από το κρεβάτι μας. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή δοκαριών θεωρείται απαγορευτική, καθώς απώτερός μας στόχος είναι η αποφυγή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει στρες και έντονη ένταση. Αντί αυτών, μπορούμε να εγκαταστήσουμε διαχωριστικά δωματίων, ώστε να κρύψουμε με έναν δημιουργικό τρόπο την οροφή. 

Αφήνουμε χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού

2c553b2cee02001505accce09dc3d22c.jpg

Είναι σημαντικό στην αριστερή και δεξιά πλευρά του κρεβατιού μας να πρωταγωνιστεί ελεύθερος χώρος, ώστε να μην δημιουργείται οπτικός θορυβός. Με αυτόν τον τρόπο αντανακλάται η επιθυμητή ισορροπία του γιν και του γιανκ και προάγει την αρμονική ενέργεια. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα είναι να τοποθετήσουμε γύρω από το κρεβάτι μας ίση κατανομή αντικειμένων και επίπλων, με στόχο την επίτευξη μιας γαλήνιας ατμόσφαιρας. 

Protect your inner peace!