fbpixel

Search icon
Search
4+1 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν cheap-looking
INTERIORS

4+1 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν cheap-looking

Οι περισσότεροι δηλώνουμε guilty


Η επίτευξη ενός luxurious περιβάλλοντος δεν είναι απαραίτητα θέμα τιμής. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να προσθέσετε μια πινελιά πολυτέλειας στο σπίτι σας, χωρίς απαραίτητα να καταφύγετε σε μια πλήρη ανακαίνιση. Στην πραγματικότητα, αν έχετε απλώς τη διάθεση για μια ανανέωση, το να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη διαρρύθμιση και το στιλ των χώρων σας μπορεί να έχει τεράστια οφέλη. Εδώ είναι που η διαίσθηση και η τεχνογνωσία ενός διακοσμητή εσωτερικών χώρων μπορούν να φανούν χρήσιμες. Ενώ το styling είναι συχνά θέμα προσωπικού γούστου, αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορούν να μας διδάξουν οι interior designers αυτό είναι πώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο έναν χώρο με μερικά απλά κόλπα. Από τη σωστή τοποθέτηση του χαλιού, μέχρι την κατάλληλη επιλογή του φωτισμού - συχνά είναι οι λεπτομέρειες που φτιάχνουν ένα δωμάτιο.

Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα λάθη εκείνα που μπορεί χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε να υποβαθμίζουν την αισθητική της κατοικίας μας. Δείτε όσα πρέπει να αποφεύγετε!

1. Βαρετή τοποθέτηση επίπλων

«Ανάλογα με τον χώρο, νομίζω ότι η ομοιόμορφη εμφάνιση και οι περιορισμένες επιλογές επίπλων μπορούν να κάνουν έναν χώρο να μοιάζει πολύ συμβατικός», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Jae Joo της Jae Joo Designs με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Μου αρέσει να αυξάνω την άνεση και τη λειτουργικότητα όταν πρόκειται για την τοποθέτηση των επίπλων και προσπαθώ να σκέφτομαι έξω από τις παραδοσιακές νόρμες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Για παράδειγμα, οι ενσωματωμένοι καναπέδες ή οι πάγκοι κατά μήκος των τοίχων μπορούν να μεταμορφώσουν τις αναλογίες του σαλονιού και να γίνουν πιο ξεχωριστοί αντί για την παραδοσιακή διάταξη ενός καναπέ, καρεκλών και ενός coffee table».  

kari-shea-amyjxxlehu4-unsplash.jpg

2. Η matchy-matchy προσέγγιση

«Η ασυνήθιστη τοποθέτηση των κομματιών μπορεί να κάνει το σπίτι σας να μοιάζει γοητευτικό και φιλόξενο», λέει η Joo. «Αντί να ταιριάζουν τα κομοδίνα, μπορείτε να αλλάξετε το ένα και να βάλετε ένα μικρό γραφείο δίπλα στο κρεβάτι, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου set ups για να αναβαθμίσετε τo look ενός guest room. Σκεφτείτε επίσης out of the box όσον αφορά τη λειτουργικότητα ενός αντικειμένου. Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα με νέους τρόπους. Νομίζω ότι μια ντουλάπα αντίκα μπορεί να μετατραπεί σε ό,τι θέλετε - μια κονσόλα ή ένα κομοδίνο» υποστηρίζει η Joo.

3. Κακή τοποθέτηση χαλιού

Οι σχεδιαστές λατρεύουν να ασχολούνται με αυτό το θέμα - για καλό λόγο. «Ένα χαλί πρέπει να γειώνει ένα δωμάτιο], λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Crystal Sinclair. «Τα έπιπλα πρέπει να κάθονται πάνω στο χαλί, όχι γύρω από αυτό. Πάντα το τοποθετώ εκτός των ορίων του καναπέ και στην κρεβατοκάμαρα, προσπαθώ να επιλέγω ένα κομμάτι που να είναι πιο φαρδύ από το κρεβάτι πιάνοντας και τα κομοδίνα μαζί - ελαφρώς μπροστά από τα κομοδίνα, όχι κάτω από αυτά.» 

rhema-kallianpur-jbj-hw2yag-unsplash.jpg

4. Σκληρός φωτισμός

Ρωτήστε οποιονδήποτε ηθοποιό, φωτογράφο ή μοντέλο και θα σας πουν το ίδιο πράγμα: ο φωτισμός είναι το παν. «Κανείς δεν δείχνει καλά κάτω από έναν σκληρό φωτισμό», λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Benjamin Vandiver. «Δεδομένου ότι αυτό δεν λειτουργεί πάντα, η προσθήκη ενός επιτραπέζιου ή επιδαπέδιου φωτιστικού σε οποιοδήποτε δωμάτιο σε διαφορετικά ύψη θα κάνει θαύματα. Τα dimmer μπορούν επίσης να γίνουν ο καλύτερός σας φίλος.»

toa-heftiba-m7r1bvowtak-unsplash.jpg

5. Υπερφόρτωση χρωμάτων

Παρόλο που ένα pop χρώμα μπορεί να κάνει θαύματα και να προσθέτει μια ξεχωριστή πινελιά σε ένα δωμάτιο, καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε. «Προσέξτε πολύ όταν επιλέγετε χρώμα για τους τοίχους σας και όχι μόνο», λέει η Sinclair. «Εάν πάρετε ένα μικρό δείγμα θα σας βοηθήσει πολύ, καθώς μπορείτε να το εξετάσετε λεπτομερώς και να συνηθίσει το μάτι σας σε αυτό. Θυμηθείτε ότι μπορεί να φαίνεται σχεδόν γκρι, αλλά όταν βαφτεί και στους τέσσερις τοίχους (και ενδεχομένως στο ταβάνι) η πραγματική απόχρωση που θα βγει μπορεί να μην σας ευχαριστεί τελικά.»

Πηγή: Vogue Living