fbpixel

Search icon
Search
5 λεπτομέρειες που οι designers παρατηρούν πάντα στην είσοδο μιας κατοικίας
INTERIORS

5 λεπτομέρειες που οι designers παρατηρούν πάντα στην είσοδο μιας κατοικίας

Αλλάξτε τη διακόσμησή σας προς όφελός σας


Η είσοδος είναι ο χώρος που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο σπίτι, γι' αυτό και είναι σημαντικό να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακή και πρακτική. «Το λεγόμενο χολ δίνει τον τόνο στην υπόλοιπη κατοικία, έτσι πάντα αναζητώ τρόπους να δημιουργήσω έναν κομψό και φιλόξενο χώρο που θα κάνει καλή πρώτη εντύπωση», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Dana Wolter στο My Domaine. Για να βεβαιωθείτε ότι η είσοδός σας διατηρεί την κομψότητά ενώ ταυτόχρονα είναι λειτουργική, παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα πράγματα και τις λεπτομέρειες που παρατηρεί ένας expert του design σε ένα χολ. Ανακαλύψτε τα! 

1. Το seating

1-Cz0SB.jpg
PHOTO: MAX KIM-BEE

Είτε πρόκειται για έναν κομψό πάγκο είτε για έναν βελούδινο καναπέ, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Ashley Whittaker λέει ότι ένα άνετο μέρος για να καθίσετε ή να βγάλετε τα παπούτσια σας είναι απαραίτητο σε μια είσοδο. «Αν δεν θέλετε να αγοράσετε κάτι ολοκαίνουριο, σκεφτείτε να ανακαινίσετε έναν παλιό πάγκο ή μια καρέκλα που έχετε ήδη στην κατοχή σας», λέει. «Για παράδειγμα, εμείς βρήκαμε έναν καναπέ Λουδοβίκου XVI σε ένα vintage κατάστημα, τον βάψαμε σε μια μοντέρνα λευκή απόχρωση και τοποθετήσαμε ένα ανθεκτικό λινό ύφασμα, ιδανικό για οικογενειακά σπίτια.»

2. Την οργάνωση

2-lR5yF.jpg
PHOTO: KERRY KIRK PHOTOGRAPHY

Όλα τα μικροπράγματα που αφήνει κάποιος σε μια είσοδο μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν, γι' αυτό και η Emily Spanos της Emily June Designs λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείται ο χώρος οργανωμένος. «Πριν σχεδιάσετε το χολ σας, λάβετε υπόψη σας τις καθημερινές σας ανάγκες», συμβουλεύει. «Στη συνέχεια, γίνετε δημιουργικοί ενσωματώνοντας λύσεις που λειτουργούν επίσης όμορφα για την αισθητική σας, όπως ενσωματωμένα ντουλάπια για αποθήκευση ή μία καλαίσθητη θήκη για τα παπούτσια σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλοι στην οικογένειά σας θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από την πόρτα πιο εύκολα!»

3. Την ταπετσαρία 

3-6t6ZY.jpg
PHOTO: ANDREW KUNG

Αν νομίζατε ότι δεν μπορείτε να τολμήσετε μια statament προσθήκη σε έναν μικρό χώρο εισόδου, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Isabel Ladd λέει ότι κάνετε λάθος. «Μια έντονη ταπετσαρία που σου φτιάχνει τη διάθεση θα μεταμορφώσει κάθε είσοδο», εξηγεί. «Μην ξεχνάτε τον πέμπτο τοίχο: το ταβάνι. Μπορείτε εκεί να τοποθετήσετε με μια διαφορετική αλλά και πάλι εναρμονισμένη ταπετσαρία ή να το βάψετε σε ένα χρώμα που βρίσκεται ήδη στις αποχρώσεις του wallpaper σας.»

4. Τους καθρέφτες 

1-ivMVs.jpg

Ένας καλά τοποθετημένος καθρέφτης μπορεί να κάνει θαύματα σε μια στενόχωρη είσοδο, ειδικά σε ένα χολ που δεν έχει φυσικό φως. «Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, ενώ προσθέτει φως και ανακλαστικότητα που αυξάνει τα lumens των υφιστάμενων φωτιστικών οροφής ή τοίχου», λέει ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Barry Goralnick. «Επιπλέον, σε όλους αρέσει να τσεκάρουν το look τους κατά την είσοδο σε ένα σπίτι ή να κάνουν έναν έλεγχο της τελευταίας στιγμής κατά την έξοδο.»

5. Τον φωτισμό

3-eCMWH.jpg

Το κατάλληλο φωτιστικό μπορεί να δώσει λάμψει σε μια αδιάφορη είσοδο, παρέχοντας ταυτόχρονα άπλετο φωτισμό. «Προσέχω πάντα τον φωτισμό στην είσοδο, καθώς δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο εσωτερικό του σπιτιού», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Tish Mills. «Για παράδειγμα, ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος ή ένα πανέμορφο κρεμαστό φως μπορεί να δημιουργήσει μια «ουάου» στιγμή όταν μπαίνουν μέσα οι επισκέπτες, δίνοντάς τους μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.» 

Kεντρική φωτογραφία: AD