fbpixel

Search icon
Search
Step by step η σωστή περιποίηση για βελούδινες φτέρνες
WELLNESS

Step by step η σωστή περιποίηση για βελούδινες φτέρνες

Αποκτήστε λεία πέλματα και χαρείτε το καλοκαίρι


Τα ποδιά πρωταγωνιστούν στα summer look μας και είναι κι αυτά που αναβαθμίζουν την εικόνα μας. Ειδικότερα, οι φτέρνες αποτελούν έναν βασικό παράγοντα και για την υγεία μας. Το καλοκαίρι τα πέλματα έρχονται σε συνεχή επαφή με την άμμο, τα βότσαλα και, φυσικά, την έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα το δέρμα να ξηραίνεται, να χάνει την ελαστικότητά του και να εμφανίζει ρωγμές. Αυτό μπορεί να επηρεάσει μέχρι και την ορθοστασία μας, προκαλώντας έντονη κόπωση. Γι αυτό είναι αναγκαίο ανεξάρτητα από τα ποιοτικά παπούτσια, να δείχνουμε την απαραίτητη περιποίηση για τη φροντίδα τους. Άλλωστε, ποια δεν θα ήθελε να αποκτήσει αυτή τη βελούδινη υφή στις φτέρνες της;

Η beauty routine δεν χρειάζεται να πραγματοποιείται αποκλειστικά στους χώρους ομορφιάς. Είναι αρκετά εύκολη διαδικασία ακόμη και στο σπίτι μας. Τα βήματα είναι απλά και δεν προϋποθέτουν να αφιερώσετε αρκετή ώρα. Φροντίστε μες την βδομάδα να αναζητάτε λίγα λεπτά, αλλά και όταν επιστρέφετε από την θάλασσα, όπου τότε τα πέλματα είναι ευαίσθητα και ταλαιπωρημένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα υιοθετήσετε μια ρουτίνα, η οποία θα επιδρά θετικά στη ψυχολογία σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τους τρόπους για το πως θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα “baby foot”.

Step #1: Ποδόλουτρο

shutterstock-1397220467.jpg

Προτού προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες, θα πρέπει να μαλακώσετε τις φτέρνες. Ετοιμάζουμε το ιδανικό foot bath. Γεμίζουμε μια λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό και ρίχνουμε μέσα άλατα ή αιθέρια έλαια. Τα πόδια θα χαλαρώσουν, ενώ θα ενεργοποιηθεί και η κυκλοφορία του αίματος. Τα αφήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα τα απομακρύνετε και τα σκουπίζετε απαλά και ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Step #2: Περιποίηση

shutterstock-2137465279.jpg

Οι σκληρές, σκασμένες φτέρνες δημιουργούν κάλους, φουσκάλες και επίπονε πληγές. Η τραχειά επιδερμίδα αντιμετωπίζεται με τη χρήση ελαφρόπετρας. Αφού τα πόδια έχουν μουλιάσει, το δέρμα είναι ευαίσθητο. Επομένως, με προσεκτικές κινήσεις για να μην τα τραυματίσετε, προσπαθείστε να αποβάλλετε τα νεκρά κύτταρα. Ξεκινήστε από την επάνω περιοχή των δαχτύλων. Δεν χρειάζεται να ασκείσετε πίεση, αλλά αν επιμείνετε στα επίμαχα σημεία για αρκετά δευτερόλεπτα. Επίσης, μπορείτε στη συνέχεια να εφαρμόσετε και ένα scrub ποδιών.

Step #3: Ενυδάτωση

shutterstock-1986166604.jpg

Τέλος, το πιο σημαντικό βήμα είναι η αξιοποίηση της ενυδατικής κρέμας, που περιέχει συστατικά όπως γλυκερίνη, υαλουρονικό και γαλακτικό οξύ, διμεθικόνη και ορυκτέλαιο. Προκειμένου να τα θεραπεύσει, είναι αναγκαίο να εφαρμόσετε μια ικανοποιητική ποσότητα κρέμας για σκασμένα πέλματα  ώστε να δράσει στην επιδερμίδα. Προτιμήστε αυτές με χαλαρωτικά αρώματα, οι οποίες θα προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Extra tips

Night routine

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την χρήση κρέμας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο σας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα «κλειδώσει» η υγρασία και το πρωί θα ξυπνήσετε με νεανικό–υγιές δέρμα.

Μην αμελείτε την κατανάλωση νερού

Η αφυδάτωση επιδρά σημαντικά στον οργανισμό, εμφανίζοντας διάφορα συμπτώματα στο σώμα που μας προειδοποιούν. Οι σκασμένες φτέρνες αποτελούν ένα από αυτά. Το καλοκαίρι, το δέρμα στα πέλματα τείνει να στεγνώσει λόγω της απώλειας υγρασίας, οδηγώντας στη ξηρότητα. Επομένως, φροντίστε να ενυδατώνεστε και να πίνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

shutterstock-2022799658.jpg

Εφαρμόστε βαζελίνη

Θεωρείται ένα αποδοτικό προϊόν, με ευεργετικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προμηθευτείτε το από τα φαρμακεία και δείτε το δέρμα σας να μεταμορφώνεται. Μετά από το ντους ή το μπάνιο σας, που θα έχετε καθαρή επιδερμίδα, απλώστε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης και κάντε μασάζ σε όλο το μήκος του πέλματος.

Επενδύστε στα σωστά παπούτσια

Τα παπούτσια εκτός από το στιλ είναι πολύ σημαντικά και για την υγεία των ποδιών μας. Η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως σ' αυτά που φοράμε συχνά στην καθημερινότητα μας. Επενδύστε σε ποιοτικά σχέδια και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.