fbpixel

Search icon
Search
Τα coffee table books που θα κάνουν το ιδανικό "refersh" στη συλλογή σας
ARTS & CULTURE

Τα coffee table books που θα κάνουν το ιδανικό "refersh" στη συλλογή σας

Κάντε ένα update στην collection σας


Ψάχνετε έναν τρόπο να αναβαθμίσετε τους χώρους που περνάτε την περισσότερη ώρα; Τα βιβλία ή λευκώματα για το coffee table σας προσδίδουν κομψότητα, στιλ και έξτρα πόντους στο design σας. Δίνουν αμέσως χρώμα, διαφορετική υφή και κάνουν το κατάλληλο layering σε ένα τραπέζι ή μια γωνιά, ενώ επιδεικνύουν τα μοναδικά σας ενδιαφέροντα και (ας το παραδεχτούμε) σηματοδοτούν διακριτικά τη πολυμάθειά σας. Εάν επιθυμείτε λοιπόν, να κάνετε ένα update στη συλλογή σας και αναρωτιέστε ποια από αυτά πετυχαίνουν το κατάλληλο value for money, τότε εμείς κάναμε την αναζήτησή σας λίγο πιο εύκολη, παρουσιάζοντάς τα για εσάς παρακάτω! 

The coffee table books

Cabana Anthology

086565358501-sclzzzzzzz-sx500-be459d752eb2480da7236e37dedeaf69.webp

Το συναρπαστικό θέαμα από το μοναδικό υφασμάτινο δέσιμο αυτού του βιβλίου αρκεί για να το προσθέσετε στη wishlist σας. Ταυτόχρονα το λεύκωμα, αποτελεί ένα συλλεκτικό αντικείμενο αλλά κι ένα έργο τέχνης, αφού η ανθολογία Cabana αναδεικνύει κάθε τραπέζι στο οποίο τοποθετείται. Το βιβλίο συγκεντρώνει τα πρώτα πέντε χρόνια του περιοδικού Cabana, ένα «σιωπηρό μανιφέστο» για μαξιμαλιστικές, εκλεκτικές και ευφάνταστες στιγμές της εσωτερικής διακόσμησης. Στο εσωτερικό, θα βρείτε διάσημους directors, όπως η Justine Picardie και ο Christian Louboutin, μαζί με φωτογραφίες του απόλυτου Miguel Flores-Vianna και Tim Beddow. 

Βρείτε το εδώ

Andy Warhol. Seven Illustrated Books 1952–1959

taschenxl-warhol-7-illustrated-books-ms-0162-1710091741-id-1151077-fb29e737b1544a4a86d0fb3566988417.webp

Το «σεντούκι του θησαυρού» ως ονομασία του μπορεί να είναι πιο ακριβής. Κάθε μεμονωμένο βιβλίο (είναι στην πραγματικότητα 7 μέσα) σε αυτό το «χαρτοφυλάκιο» ιδιόρρυθμων εικονογραφήσεων μοιάζει σαν μια κλεμμένη ματιά στον άνθρωπο που έχει πλέον αγιοποιηθεί για τις επιβλητικές δημιουργίες του και τη μεταπολεμική pop art. Αυτά τα ιδιαίτερα λευκώματα προηγήθηκαν της διασημότητάς του και χρησίμευσαν ως δώρα για στενούς φίλους του. 5 από τα 7 δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Βρείτε το εδώ.

The New Black Vanguard: Photography Between Art and Fashion

81xzais8axl-46be48cacd7641bcbf2ed539756c3655.webp

Αυτό το πλούσιο εικονογραφημένο λεύκωμα από τον επιμελητή και κριτικό Antwaun Sargent διερευνά τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Αφροαμερικάνοι φωτογράφοι στην εξέλιξη και τον επαναπροσδιορισμό των σύγχρονων αντιλήψεών μας για το φύλο, τη φυλή και την ομορφιά. Το βιβλίο περιλαμβάνει 15 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους τον Quil Lemons -τον νεότερο φωτογράφο που τράβηξε ποτέ εξώφυλλο για το "Vanity Fair"- και τον Jamal Nxedlana: δύο καλλιτέχνες που αψηφούν το φύλο και ανατρέπουν τον άτυπο δυαδικό κανόνα. Περιλαμβάνει επίσης τη Dana Scruggs, την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που φωτογράφησε έναν αθλητή για το "The Body Issue" του ESPN και το εξώφυλλο του "The Rolling Stone". Αυτό δεν είναι απλώς ένα οπτικό αριστούργημα, αλλά ένα συγκινητικό μανιφέστο.

Βρείτε το εδώ.

Bill Cunningham: On the Street: Five Decades of Iconic Photography

71er84nan9l-ebc3b397f65e4c5a9c2b04dd56dc6dd5.webp

Ένας περιπλανώμενος, εκκεντρικός άνδρας σε ένα ποδήλατο με μπλε μπουφάν, ο Bill Cunningham ήταν πολλά πράγματα: ένας δημιουργός, ένας φωτογράφος, ένας δημοσιογράφος και ένα everyday icon. Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, έγινε ο βασικός φωτογράφος των New York Times και ζωντανό ορόσημο της 5ης Λεωφόρου και της 57ης οδού -μια από τις αγαπημένες του γωνιές, από τις οποίες εξιστορούσε τη μόδα του δρόμου και την αναδείκνυε την κοινωνικότητα της Νέας Υόρκης. Αυτό το λεύκωμα, που επιμελήθηκε η Tina Loite, συγκεντρώνει τα τεράστια αρχεία του ανάμεσα σε ελκυστικά μπλε χρώματα που θυμίζουν το χαρακτηριστικό παλτό του.

Βρείτε το εδώ.

Accidentally Wes Anderson

a1qdr2io7l-94a633cbc36c4861b36146c538d9a30f.webp

Μέσα από υπερ-στιλιζαρισμένα σκηνικά, υπερ-κορεσμένα χρώματα, καταναγκαστική συμμετρία και άφθονη αξιολύπητη πλάνη, ο σκηνοθέτης Wes Anderson καλλιεργεί σχολαστικά τη χαρακτηριστική αισθητική του παραμυθιού. Παρόλο που οι ταινίες του επιτυγχάνουν τη φανταστική τους στοχοθεσία, ορισμένες τοποθεσίες της πραγματικής ζωής αντικατοπτρίζουν απλά και ειλικρινά το χαρακτηριστικό στιλ του. Αυτοί οι προορισμοί και τα ανεξερεύνητα «διαμάντια» έχουν καταγραφεί από τον λογαριασμό του Instagram @AccidentallyWesAnderson. Ξεκίνησε ως προσωπική λίστα από τον Wally Koval το 2017, η κοινότητα του όμως έχει αυξηθεί σε περισσότερους από ένα 1.000.000 ακόλουθους. Τώρα μπορείτε κι εσείς λοιπόν, να θαυμάσετε τα εξίσου εντυπωσιακά και ιδιόμορφα ευρήματά του, μέσα από αυτό το όμορφο λεύκωμα από το Voracious press, το οποίο περιλαμβάνει έναν πρόλογο γραμμένο από τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Βρείτε το εδώ.

Alice Neel: People Come First

6194f2aerpl-1a2ce181c21e4b0a85c135f523353a0d.webp

Αν και οι πόρτες της εξαιρετικά δημοφιλής έκθεσης των πορτρέτων της Alice Neel στο The Met είναι πλέον κλειστές, μπορείτε ακόμα να δείτε έργα τέχνης σχεδόν 70 ετών να εκτίθενται σε αυτήν την ογκώδη συλλογή. Τα εξπρεσιονιστικά πορτρέτα της Neel διεγείρουν και αναστατώνουν το κοινό, ρίχνοντας φως σε πραγματικές εκφάνσεις της ζωής, όπως η γήρανση, η αποξένωση, η εγκυμοσύνη, ο μισογυνισμός και η φτώχεια. Το corpus της Neel είναι μια απόδειξη τόσο της ανθρώπινης πλευράς της, όσο και της ικανότητάς της να μεταφέρει αλήθειες που συχνά δεν γίνονται αντιληπτές.

Βρείτε το εδώ