fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα αποξηράνετε λουλούδια & φυτά δημιουργώντας υπέροχη διακόσμηση στο σπίτι σας
INTERIORS

Έτσι θα αποξηράνετε λουλούδια & φυτά δημιουργώντας υπέροχη διακόσμηση στο σπίτι σας

Δώστε στον χώρο σας εκλεπτυσμένο αέρα που όλοι θα ζηλεύουν


Μπορεί τα ολάνθιστα φυτά να έχουν τον τρόπο να μετατρέπουν τους χώρους του σπιτιού μας δίνοντάς τους χρώματα και ζωή, αλλά ακόμα και τα αποξηραμένα μπορούν να κοσμήσουν μοναδικά και να εξασφαλίσουν ξεχωριστό vibe στην όλη διακόσμηση. Σαφώς και μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από dried plants στο εμπόριο, όμως πληροφορηθείτε πως είναι πανεύκολο κι εξαιρετικά δημιουργικό το να τα αποξηράνετε από μόνοι σας στο σπίτι, χωρίς κανένα κόστος. Ειδικά εάν έχετε τον δικό σας κήπο, είναι η τέλεια ευκαιρία για να εκμεταλλευτείτε τα άνθη σας και να τα κάνετε να αντέξουν στον χρόνο.

Get inpired από τις ιδέες διακόσμησης & τους τρόπους για να πετύχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

Διατηρήστε μινιμαλιστικό χαρακτήρα

dried-flowers-resized.jpg

Εάν δυσκολεύεστε να σκεφτείτε πώς και πού ακριβώς θα εντάξετε τα αποξηραμένα φυτά στη διακόσμηση της κατοικίας σας, don't worry γιατί πάντα οι μινιμαλιστικές μέθοδοι σας έχουν τη λύση! Βρείτε την επιφάνεια που θέλετε να την κάνετε να μοιάζει πιο γεμάτη κι εντυπωσιακή και προσθέστε πάνω σε αυτήν μερικά βάζα όπου θα βρίσκονται τα φυτά της επιλογής σας. Έτσι, θα δώσετε χρώμα στη στιγμή χωρίς καν να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια και σκέψη.

Συνδυάζονται μοναδικά με μεταλλικές λεπτομέρειες

1024x1498.jpeg

Όσο τα χρόνια περνούν και τα interior trends ολοένα και μεταβάλλονται, βλέπουμε πόσο καθοριστικά έχουν γίνει τα metallic στοιχεία στον συνολικό διάκοσμο των χώρων μας. Εφόσον και κατά το επόμενο έτος θα συνεχίζουν να κυριαρχούν αυτοί οι έντονοι τόνοι, πληροφορηθείτε πως ταιριάζουν απόλυτα με τα αποξηραμένα φυτά και δίνουν μοναδικό χαρακτήρα που παραπέμπει σε πολυτελή lofts του Παρισιού.

Τοποθετήστε τα δίπλα από vintage items

diaryofdays-34729573-469859396803019-6240781287192264704-n.jpg

Από μόνα τους τα dried plants δείχνουν περισσότερο vintage και δίνουν την αίσθηση πως βγήκαν από άλλη εποχή. Πράγματι, κατά τις δεκαετίες '70-'90 πολλά ήταν τα σπίτια στα οποία πρωταγωνιστούσε αυτό το στοιχείο διακόσμησης. Με σκοπό να απογειώσετε το όλο vintage vibe, μπορείτε να συνδυάσετε τα αποξηραμένα φυτά με παλιά αντικείμενα που θα βρείτε σε σπίτια συγγενών σας ή σε καταστήματα με αντίκες. Πιστέψτε μας, στο πέρασμα των χρόνων αποκτούν μεγαλύτερη αξία!

Πείτε «ναι» σε DIY κατασκευές

170724-worm8988033x.jpg

Για εσάς που είστε πιο δημιουργικά πνεύματα, ήρθε η στιγμή να αφιερώσετε χρόνο σε μια κατασκευή που θα φέρει την υπογραφή σας και θα σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που την αντικρίζετε. Δώστε χαρακτήρα σε κάποιον από τους κενούς τοίχους του σπιτιού σας και με εύκολες και γρήγορες κινήσεις κολλήστε όσα φυτά επιθυμείτε -ανάλογα με το σχήμα και τη μορφή που θέλετε να δημιουργήσετε. Δε χρειάζεται κόπος, αλλά μόνο φαντασία!

How to

  • Αποξήρανση λουλουδιών με τη μέθοδο του αέρα

Θεωρείται από τις πιο εύκολες μεθόδους και σας βοηθά να αποξηράνετε ταυτόχρονα πολλά περισσότερα λουλούδια και βότανα σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους. Δέστε τα σφιχτά και κρεμάστε σε κάποιο ψηλό σημείο που να είναι εκτεθειμένο στον αέρα. Αφήστε τα εκεί για 2-4 εβδομάδες.

170725-worm9761033x.jpg
  • Χρησιμοποιήστε ένα βιβλίο

Εάν επιλέξουμε να αποξηράνουμε πέταλα ή μικρό αριθμό λουλουδιών είναι η ιδανική μέθοδος. Πάρτε ένα βιβλίο με μεγάλες σελίδες και κλείστε μέσα του τα φυτά σας. Αφήστε την πίεση να κάνει τη δουλειά της για μερικές ημέρες, ενώ μην ξεχάσετε τοποθετήσετε λίγο χαρτί πάνω και κάτω από τα φυτά για να μη λερωθεί το βιβλίο σας.

  • Βάλτε τα στον φούρνο

Με τη μέθοδο αυτή κερδίζετε χρόνο, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που κρατούν εβδομάδες, αφού διαρκεί λίγη ώρα. Τοποθετήστε σε ένα ταξί τα φυτά της επιλογή σας και φροντίστε να υπάρχει κενό μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποξηραθούν τέλεια. Βάλτε τα στον φούρνο στους 150-200 βαθμούς και αφήστε τα για 1-2 ώρες -ανάλογα με τα φυτά που θα επιλέξετε. Εάν θέλετε ακόμα πιο γρήγορο αποτέλεσμα, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων.

170724-worm8828033x.jpg

Don't forget: Αφού τα αποξηράνετε, μην παραλείψετε να τα ψεκάσετε με μερική λακ για να αντέξουν περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου. Ακόμα, εάν τα λουλούδια και τα φυτά σας έχουν την τάση να γέρνουν, πάρτε ένα λεπτό σύρμα και το περιστρέψτε «αγκαλιάζοντας» τον μίσχο ελαφρά μέχρι κάτω. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φαίνεται το σύρμα, μπορείτε με ένα πράσινο tape να καλύψετε όλο το κλωνάρι.