fbpixel

Search icon
Search
Slow morning trend: Ποια είναι τα αληθινά ωφέλη της συγκεκριμένης wellness τάσης
WELLNESS

Slow morning trend: Ποια είναι τα αληθινά ωφέλη της συγκεκριμένης wellness τάσης

Αξίζει να το δοκιμάσετε!


Ο τρόπος που περνάτε τις πρώτες στιγμές μιας νέας ημέρας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις υπόλοιπες 24 ώρες. Για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν, τα πρωινά μπορούν να περιγραφούν με μία λέξη: γρήγορα. Όμως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «αργό πρωινό» είναι η νεότερη τάση ευεξίας που σκοπό έχει να σας προετοιμάσει για την επιτυχία, βοηθώντας σας να διαχειριστείτε τα στρεσογόνα ερεθίσματα και να καταπραΰνετε το νευρικό σας σύστημα. 

Ένα slow πρωινό συνήθως αποτελείται από μια ειδυλλιακή, μοναχική πρωινή ρουτίνα ευεξίας. Αντί να βιάζεστε, λοιπόν, τα slow πρωινά σας ενθαρρύνουν να έχετε περισσότερο σκοπό και πρόθεση πίσω από την ημέρα σας, από την αρχή.

Από τι αποτελείται ένα slow morning;

Σε μια εποχή που η κουλτούρα της βιασύνης είναι ο κανόνας, τα αργά πρωινά είναι μια υπενθύμιση για να κάνετε μια παύση και να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας - και είναι στο χέρι σας πώς θέλετε να τα περάσετε. Παραδείγματα ενός αργού πρωινού μπορεί να μοιάζουν με τη διεκδίκηση χρόνου για μοναξιά, περισυλλογή, κίνηση του σώματος, διατάσεις, άσκηση ή διαλογισμό.

Τα αργά πρωινά έχουν έναν αέρα ενσυνειδητότητας επειδή στην πραγματικότητα δεν έχουν να κάνουν με το τι θα ακολουθήσει - έχουν να κάνουν μόνο με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και με το να κάνετε κάτι που σας κάνει καλό. Αντί να ξυπνάτε και να σκέφτεστε αμέσως τις μελλοντικές εργασίες -ή να σπεύδετε να ελέγξετε τα emails της δουλειάς ή να κάνετε scrolling στο Instagram - τα αργά πρωινά σας ενθαρρύνουν να επικεντρωθείτε στο παρόν και να είστε πιο προσηλωμένοι στο πώς θέλετε να κυλήσει η μέρα σας.

shutterstock-2201736147.jpg

Πώς να έχετε ένα αργό πρωινό (ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο)

Ας είμαστε ειλικρινείς: Αν έχετε ένα απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας ή παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειας που πρέπει να φροντίσετε, μπορεί να νιώθετε αδύνατο να βρείτε χρόνο για ένα πολυτελές, αργό ξεκίνημα της ημέρας. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλα ή τίποτα. Μπορείτε να ξεκινήστε από μικρά πράγματα. Όπως για παράδειγμα...

  1. Βάλτε το τηλέφωνο σας στο 'do not disturb' και μην ελέγχετε τα μηνύματα ή τα emails της εργασίας.
  2. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ορισμένες ώρες το πρωί.
  3. Κάντε ασκήσεις αναπνοής.
  4. Τεντωθείτε με προσοχή πριν από την πρωινή σας προπόνηση ή κάνοντας yoga.
  5. Δοκιμάστε έναν πεντάλεπτο διαλογισμό.
  6. Κάντε journaling.
  7. Ανοίξτε τα παράθυρα για να μπει φως ή βγείτε έξω για περπάτημα.
  8. Τακτοποιήστε το δωμάτιο σας πριν από την έναρξη μιας νέας ημέρας.
  9. Απολαύστε τη μυρωδιά του καφέ σας που ετοιμάζεται.
  10. Ακούστε μουσική ενώ κάνετε ένα χαλαρωτικό ντους.
  11. Φτιάξτε το πρωινό σας.

Το μυστικό είναι να βρείτε αυτό που σας βολεύει και να ξέρετε ότι δεν πειράζει αν η ρουτίνα σας δεν είναι ακριβώς η ίδια κάθε μέρα - αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας για να κινείστε αργά και σταθερά. Αναμείξτε και συνδυάστε όσες από αυτές τις πρακτικές επιθυμείτε με βάση τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας, και θα είστε στο δρόμο για ένα πιο ήρεμο πρωινό σε χρόνο μηδέν.