fbpixel

Search icon
Search
SKG Ι Love You: Οι νέοι απόλυτοι προορισμοί στη Θεσσαλονίκη που συνδυάζουν τη γευστική απόλαυση με τη θέα στη θάλασσα
CITY VIBES

SKG Ι Love You: Οι νέοι απόλυτοι προορισμοί στη Θεσσαλονίκη που συνδυάζουν τη γευστική απόλαυση με τη θέα στη θάλασσα

Τέσσερα νέα γυάλινα περίπτερα στην πόλη κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας


Το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης φημίζεται για τις ατελείωτες βόλτες που μπορεί να προσφέρει σε κάθε κάτοικο αλλά κι επισκέπτη, αλλά και για την ξεχωριστή αύρα που διακατέχει την ατμόσφαιρα σε κάθε ανάσα και στιγμή. Εσείς που λατρεύετε να χάνεστε στον παλμό του city life και στα χρώματα της πόλης, ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό αυτού του τόπου που πάντα έχει τον τρόπο να μας εκπλήσσει και να μας μαγεύει. 

Τα new entries που χαρίζουν ανανεωμένο αέρα, οι γραφικές γειτονιές που ξεφεύγουν από τους urban ρυθμούς, τα εμβληματικά κτίρια που στέκονται αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου και τόσα ακόμα που ξετυλίγουν τις ομορφιές τους μπροστά στα μάτια σας, είναι η κατάλληλη εποχή για να τα εξερευνήσετε και να περάσετε μοναδικά. Ανάμεσα στις καινούριες αφίξεις που μας συναρπάζουν αυτήν τη στιγμή στην πόλη λοιπόν, το ενδιαφέρον μας έχουν κεντρίσει τα τέσσερα γυάλινα περίπτερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που φαίνεται πως έχουν έρθει για να μείνουν και να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές απόδρασης, μόλις μια «ανάσα» από το κέντρο. 

Και μπορεί τα δύο από αυτά, το Sweetheart & το Heartbeat να συστήθηκαν παλαιότερα στο κοινό, τα δύο νέα ολόφρεσκα, Warmheart & Openheart, έρχονται δυναμικά στην καρδιά της Νέας Παραλίας, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εμπνευσμένη τετράδα. Εμείς, τα εξερευνήσαμε ένα προς ένα και αφεθήκαμε στο τέλειο γευστικό ταξίδι που μας προτείνουν. 

sweetheart-14-Ygjex.jpg
Sweetheart

Ξεκινώντας τη βόλτα μας εκεί που το πολύβουο αστικό τοπίο δίνει τη θέση του στο μαγευτικό μπλε της θάλασσας, ανακαλύψαμε το Sweetheart που, όπως δηλώνει και το όνομά του, αποτελεί τον ultimate σταθμό για να ζήσει κανείς μια υπέροχη εμπειρία γλυκών γεύσεων, οι οποίες κατέχουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού. Σε αυτό το γυάλινο περίπτερο, στον Κήπο Απογευματινού ήλιου, μας δόθηκε η ευκαιρία να γευτούμε την ποικιλία των υπέροχων και άκρως λαχταριστών ice cream tastes, που βρίσκονται εκεί υπό την έμπιστη υπογραφή της εταιρίας Kayak. Τα συνδυάσαμε με έναν μοσχοβολιστό καφέ στο χέρι, ενώ εσείς που είστε donut lovers μπορείτε να κάνετε μια επιλογή από τις αφράτες στρογγυλές λιχουδιές. Εναλλακτικά, προτιμήστε τις εξίσου πεντανόστιμες βάφλες στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβά η όρεξή σας. Info: Γυάλινο περίπτερο Sweetheart, Κήπος Απογευματινού Ήλιου (στο ύψος του Makedonia Palace), @sweetheart_thessaloniki.

272-5177-copy-UcFas.jpg
Openheart

Την ώρα που ο ουρανός άρχισε να βάφεται ασημένιος μας δημιουργήθηκε η επιθυμία για ένα δροσιστικό ποτό. Κατευθυνόμενοι για να εκπληρώσουμε αυτή μας την όρεξη, βρεθήκαμε μπροστά στο άρτι αφιχθές Openheart, που ήταν ακριβώς ό,τι ψάχναμε. Παρόλο που πληροφορηθήκαμε πως προσφέρεται και καφές, εμείς είπαμε «ναι» σε ένα cocktail-υπερπαραγωγή, ενώ απολαύσαμε και τα εκπληκτικά finger foods του για το συνοδεύσουμε. Ωστόσο, εάν εσείς είστε έτοιμοι για το απόλυτο wine pairing διαλέξτε το κρασί της αρεσκείας σας, επιλέγοντας μεταξύ λευκού, κόκκινου και ροζέ. Info: Γυάλινο περίπτερο Openheart, Κήπος των Εποχών, @openheart_thessaloniki.

272-4630-copy.jpg
Warmheart

Τα μυστικά που κρύβει η Θεσσαλονίκη μοιάζουν σαν ένα domino effect προβάλλοντας διαρκώς νέες πτυχές της urban νοοτροπίας, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στο ολοκαίνουριο γυάλινο περίπτερο, Warmheart. Πηγαίνοντας εκεί ρίξαμε μια ματιά στον κατάλογο του inspiring μενού του, όπου το ενδιαφέρον μας τράβηξε η all time classic αγαπημένη γεύση ενός hot dog -δια χειρός του master του είδους, Hot Dog King-, το οποίο έχει τον τρόπο να μην απογοητεύει ποτέ κανέναν. Οι αισθήσεις μας, μάς οδήγησαν στον καταφύγιο αίθριο χώρο που είναι ό,τι πρέπει για ένα διάλειμμα από τη βόλτα στους δρόμους του κέντρου. Info: Γυάλινο περίπτερο Warmheart, Κήπος της Μεσογείου, @warmheart_thessaloniki.

heartbeat-1-JpPYc.jpg
Hearbeat

Χωρίς να θέλουμε να αποχωριστούμε ούτε στο ελάχιστο τον fresh αέρα της πόλης, συνεχίσαμε τη βόλτα μας οδεύοντας προς το Hearbeat, που βρίσκεται στον Κήπο των Ρόδων. Εκεί ανακαλύψαμε τα πάντα: πέρα από τις 18 διαφορετικές ποικιλίες παγωτών της Kayak και τις εξαιρετικές βάφλες, δώσαμε μια γευστική ευκαιρία στα mini meals από ζεστά hot dogs, στις καταπράσινες σαλάτες, οι οποίες είναι κατάλληλες για όσους έχουν busy πρόγραμμα και μπορούν να απολαύσουν on the go, αλλά και στα διάφορα άλλα γεύματα, έχοντας πάντα θέα την απέραντη γοητεία του λιμανιού που φωτίζεται από το λαμπερό ήλιο. Δοκιμάστε τις λαχταριστές λιχουδιές στον πανέμορφο κήπο του περιπτέρου που είναι κατακλυσμένος από τριαντάφυλλα. Info: Γυάλινο περίπτερο Heartbeat, Κήπος των Ρόδων (ύψος Μπότσαρη), @heartbeat_thessaloniki.

Γνωρίστε τα κι εσείς από κοντά και βρεθείτε αντιμέτωποι με μια άλλη πλευρά της πόλης, όπου οι γεύσεις συναντιούνται με ένα ουράνιο τοπίο και οι μυρωδιές έχουν τον τρόπο να συνεπαίρνουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!