fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Σκασμένο δέρμα στα χέρια, τα πόδια και τους αγκώνες: Πώς να το επαναφέρετε

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα tips


Σκασμένο δέρμα στα χέρια, τα πόδια και τους αγκώνες: Πώς να το επαναφέρετε

Το ξηρό δέρμα είναι απόλυτα συχνό το χειμώνα και μπορεί να γίνει μια από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, όταν το δέρμα σας είναι ξηρό και σκασμένο μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσετε. Επειδή το δέρμα στα χέρια, τα πόδια και τους αγκώνες σας είναι πιο σκληρό αλλά και επειδή δεν το φροντίζετε τόσο εντατικά όσο το πρόσωπο αυτή η δερματική κατάσταση εμφανίζεται έντονα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για να μάθετε πώς να το αποτρέψετε και πώς να θεραπεύσετε το σκασμένο δέρμα σε αυτές τις περιοχές εμείς φροντίσαμε να βρούμε όλα τα tips αλλά και τα προϊόντα που θα λατρέψετε.

dry-brush.jpeg

Τι προκαλεί το ξηρό, σκασμένο δέρμα;

Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη υγρασίας μπορεί να κάνουν το δέρμα πιο ξηρό από το συνηθισμένο και αυτό τελικά να οδηγήσει σε σκάσιμο. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν το πολύ ζεστό νερό, τα σκληρά καθαριστικά και τις δερματικές παθήσεις, όπως η ατοπική δερματίτιδα ή η ψωρίαση.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε 

  • Κρατήστε το ντους σας σύντομο: Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) το να μην κάνετε για ώρα ντουζ, το να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό και το να επιλέγετε μια χλιαρή αντί για πολύ ζεστή θερμοκρασία νερού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ξηροδερμίας.
  • Δώστε προσοχή στα συστατικά περιποίησης του δέρματος: H AAD τονίζει ότι όσοι έχουν ξηρό, σκασμένο δέρμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν αφυδατικά και δυνητικά ερεθιστικά συστατικά όπως αλκοόλ, αρώματα και σκληρά θειικά άλατα.

Τhe Products

 Soothing effect

Soothing effect

Ultra Nourishing Hand Cream, Vichy, Attica

BUY ME
 Happy skin

Happy skin

Vintage With Elderflower Body Lotion, Molton Brown, Attica

BUY ME
 Filling fine lines

Filling fine lines

Ultra Rich Hand Crème, Estée Lauder, Attica

BUY ME
 
  • Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα: Οι υγραντήρες μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα σας όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι όταν το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον υγρασία το φθινόπωρο και το χειμώνα. H πρακτική αυτή θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το ξηρό, σκασμένο δέρμα.
  • Ενυδατώστε το δέρμα σας τακτικά και χρησιμοποιείτε θεραπευτικές αλοιφές: Η ενυδατική κρέμα ή η λοσιόν μπορεί να σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε και να κλειδώσετε την υγρασία. Η AAD συνιστά την εφαρμογή κρέμας χεριών μετά το πλύσιμο των χεριών σας. Επιλέξτε κάποια δερματολογικά ελεγμένη κρέμα με βούτυρο καριτέ και γλυκερίνη. Θα καταπραΰνει τις ζημίες από το κρύο αλλά και από το συχνό πλύσιμο. Όταν πρόκειται για τα πόδια και τους αγκώνες σας, ενυδατώστε τις περιοχές όπως χρειάζεται, ειδικά αφού κάνετε μπάνιο ή ντους ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό.
Εάν αντιμετωπίζετε σκληρό ή σκασμένο δέρμα και η κρέμα ή η λοσιόν σας δεν κάνει κάποια διαφορά τότε αναζητήστε ένα καταπραϋντικό balm.

More to Love

 Severly dry skin

Severly dry skin

Lipikar Xerand, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME
 Rich texture

Rich texture

Hand Relief Rosemary Mint, Aveda, Hondos Center

BUY ME
 Fragrance Originale

Fragrance Originale

Hand Cream, Moroccanoil, Sephora

BUY ME
 Vitamin E

Vitamin E

Milk Body Hand Cream, Fresh

BUY ME
 On fleek

On fleek

Renewing Sa Foot Cream, CeraVe, Hondos Center

BUY ME
 Luxury on

Luxury on

Cellular Hand Cream, La Prairie, Sephora

BUY ME