fbpixel

Search icon
Search
Road trip lovers: 5 κοντινοί προορισμοί που προσφέρονται για μονοήμερες ανοιξιάτικες εξορμήσεις
TRAVEL

Road trip lovers: 5 κοντινοί προορισμοί που προσφέρονται για μονοήμερες ανοιξιάτικες εξορμήσεις

Δημιουργήστε τη δική σας bucket-list και απολαύστε μία σύντομη απόδραση


Το θερμόμετρο συνεχώς ανεβαίνει και κακά τα ψέματα, αυτός ο super λαμπερός ήλιος και τα χρωματιστά λουλούδια που μοιάζουν πιο σαγηνευτικά από ποτέ, μας βάζουν σε spring-mood και μας δημιουργούν πολύ-πολύ ευχάριστα συναισθήματα. Πλησιάζοντας σε μία περίοδο με αρκετές αργίες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία αναζωογονητική εξόρμηση κι ακόμη κι αν δεν έχετε ιδιαίτερο χρόνο στη διάθεσή σας, υπάρχουν πολλοί πανέμορφοι προορισμοί μία... ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, που σας περιμένουν να τους εξερευνήσετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε μερικούς από αυτούς.

Ώρα για ένα σύντομο break!

Καβάλα

shutterstock-2336026425.jpg

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη κι έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο hot προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, με τις παραδοσιακές μυρωδιές, την ιστορία και τα αξιοθέατά της, να αποτελούν σήμα κατατεθέν της. Η Καβάλα είναι η ιδανική πόλη για όσους αποζητούν μία σύντομη εξόρμηση, με την συνοικία της Παναγίας, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι και την πλατεία με την ιστορική εκκλησία, τα οθωμανικά κτίσματα, τα επιβλητικά αρχοντικά και τον φάρο να είναι μερικά μόνο από τα σημεία στα οποία αξίζει να βρεθούν οι visitors. Φυσικά, μία super ανοιξιάτικη ημέρα σε αυτή την πόλη, ολοκληρώνεται με μία βόλτα στον παραλιακό δρόμο, όπου δεσπόζουν αμέτρητα φοινικόδεντρα, αλλά και με μία στάση για φαγητό, σε ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα bar-restaurants της. Αφήστε τα vibes αυτού του μέρους να σας ταξιδέψουν και δημιουργήστε αξέχαστες εμπειρίες σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Λιτόχωρο

shutterstock-2120767961.jpg

Βρίσκεται στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κατερίνη και θεωρείται must-visit place για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύντομο κι εύκολο ταξίδι. Το Λιτόχωρο καταφέρνει να συνδυάσει με τον πιο ιδανικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα, ενώ ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και τη μακεδονίτικη ομορφιά του. Τα λιθόστρωτα σοκάκια, οι πέτρινες βρύσες κι οι μικρές, παραδοσιακές πλατείες συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και παραπέμπει σε μία άλλη εποχή, με τις εντυπωσιακές εικόνες να διαδέχονται η μία την άλλη. Αν ανήκετε στους λάτρεις των sports, στο πρόγραμμά σας αξίζει πραγματικά να προσθέσετε και την ανάβαση στον Όλυμπο, τώρα ειδικά που οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει αρκετά ψηλά και τον λαμπερό ήλιο να μας κρατά συντροφιά σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.

Χαλκιδική

shutterstock-1729021435.jpg

Φυσικά, από τη συγκεκριμένη bucket-list δε θα μπορούσε να λείπει ένα σύντομο break στην μαγευτική, Χαλκιδική, που αποτελεί σταθερά αγαπημένο μέρος σχεδόν όλων των κατοίκων της Θεσσαλονίκης –και όχι μόνο- που την επιλέγουν κάθε εποχή του χρόνου. Απέχει μόνο μερικά λεπτά από την πόλη της και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να επιλέξετε απλά ανάμεσα σε τρία «πόδια», την Κασσάνδρα που είναι η πιο κοσμοπολίτικη, τη Σιθωνία που πρόκειται για τόπο με παραδεισένιες παραλίες και τη χερσόνησο του Άθω, όπου θα βιώσετε την απόλυτη γαλήνη. Σε κάθε ένα από αυτά, συναντά κανείς αμέτρητα ξενοδοχεία και resorts ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του, με τη Χαλκιδική να είναι γεμάτη με καταπράσινα spots που ειδικά τώρα είναι πιο λαμπερά και εντυπωσιακά από ποτέ και γενικότερα, προσφέρεται για ατελείωτη εξερεύνηση και -γιατί όχι- και για μία σύντομη βουτιά -για τους πιο τολμηρούς- στα καταγάλανα νερά της, καθώς η θερμοκρασία θυμίζει... καλοκαίρι τις περισσότερες ημέρες.

Δράμα

shutterstock-415358485.jpg

Μία ακόμη πόλη που ξεχωρίζει για την πλούσια βλάστηση και την εντυπωσιακή ομορφιά της και δεν αποτελεί έκπληξη, το γεγονός ότι θεωρείται go to προορισμός για τους γνήσιους φυσιολάτρεις. Η Δράμα είναι το ιδανικό μέρος, στο οποίο αξίζει να βρεθεί κανείς για μία ζεστή, ανοιξιάτικη απόδραση. Το δάσος της Ελατιάς, όπως και το σπήλαιο Αγγίτη θεωρούνται must-visit για όσους καταφθάνουν σε αυτήν, όπως -φυσικά- και όλα τα μαγευτικά αξιοθέατά της. Τα παλιά, διατηρητέα κτίρια χαρίζουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα στην πόλη, όπως και τα βυζαντινά τείχη στη βόρεια συνοικία της, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, ενώ εξίσου δημοφιλές είναι εδώ και χρόνια το σπήλαιο της Αλιστράτης, που θεωρείται μοναδικό στο είδος του και συγκεντρώνει επισκέπτες από πολλά διαφορετικά μέρη, που σπεύδουν σε αυτό, για να θαυμάσουν από κοντά την ομορφιά του. Μπορεί να μην ανήκει στις πιο δημοφιλείς πόλεις της Μακεδονίας και να μην έχει αποκτήσει τη λάμψη που της αξίζει, ωστόσο, ίσως αυτός ακριβώς να είναι και ο λόγος που κάνει τη Δράμα να μοιάζει τόσο σαγηνευτική για όσους προτιμούν να μένουν μακριά από τις πιο basic επιλογές.

Βόλος

shutterstock-1878650092.jpg

Last but not least, ιδανικός προορισμός ειδικά για την άνοιξη είναι ο πανέμορφος, Βόλος. Η πόλη, αυτή, κατέχει σταθερά μία θέση στις καρδιές όλων μας και μοιάζει πάντα έτοιμη να μας υποδεχθεί για ένα mini getaway. Συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και προσφέρεται για ατελείωτο περπάτημα στα γραφικά δρομάκια της, για βόλτες στο λιμάνι κάτω από τον λαμπερό ήλιο και φυσικά, για σύντομα breaks στα μικρά, παραδοσιακά τσιπουράδικα, όπου συναντά κανείς τους πιο νόστιμους τοπικούς μεζέδες και τις πεντανόστιμες λιχουδιές που δημιουργούν με μεράκι οι locals, πoυ συνοδεύονται πάντα από δροσερό τσίπουρο ή ουζάκι. Για τους λάτρεις του βουνού, το ταξίδι στον Βόλο, έχει συνδεθεί πλέον με μία εκδρομή στο Πήλιο, που δεσπόζει πάνω από την πόλη, με τα γραφικά του χωριά να αποτελούν πόλο έλξης, καθώς το καθένα από αυτά μπορεί να προσφέρει μία διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία στους visitors, διατηρώντας αναλλοίωτο τον αυθεντικό, παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Have fun!