fbpixel

Search icon
Search
Quiet Luxury: Πώς η διακριτική πολυτέλεια αποτυπώνεται σε μια υπέροχη κατοικία στο Λονδίνο
INTERIORS

Quiet Luxury: Πώς η διακριτική πολυτέλεια αποτυπώνεται σε μια υπέροχη κατοικία στο Λονδίνο

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Banda


Για τον Edo Mapelli Mozzi, ιδιοκτήτη και CEO του αρχιτεκτονικού studio Banda, η έννοια του quite luxury είναι κάτι που ακολουθεί πολύ πριν γίνει trend σαν όρος. Οι δουλειές του προσεγγίζουν με τον πιο σύγχρονο τρόπο αυτό που ονομάζουμε πολυτέλεια και αυτό που επιθυμεί είναι το projects του να χαρακτηρίζονται από άνεση, κομψότητα, διαχρονικότητα και cozy χαρακτήρα.

Όλα αυτά τα στοιχεία παρατηρούνται σε μια μοναδικής αισθητική κατοικία, στην οποία έδωσε τη σχεδιαστική υπογραφή του πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα στο Λονδίνο, που «αγκαλιάζει» τους γήινους τόνους και αποτελεί -μετά την ανακαίνισή του- ένα απόλυτα friendly για τους νέους του ιδιοκτήτες.

Περιηγηθείτε στους καταπληκτικούς χώρους του!
banda-leinster-square-townhouse-living-room-652cfbfb3995e.jpg


Το μπεζ και οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ λειτούργησαν εξαιρετικά ως καμβάς για κάθε σημείο του σπιτιού, ενώ από εκεί κι έπειτα κυριάρχησαν άλλες πιο bold αποχρώσεις - και πάλι, όμως, στην παλέτα των γήινων αποχρώσεων. Μοντέρνα, απίστευτα «ζεστά» χρώματα, που παράλληλα θεωρούνται απόλυτα διαχρονικά όσο κι αν τα trends στο interior design αλλάξουν με τα χρόνια.

Αυτός ο safe συνδυασμός δημιούργησε περιβάλλοντα που εκπέμπουν ζεστασιά, cozy χαρακτήρα, αλλά και μια αύρα οικειότητας τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τους επισκέπτες του. Μάλιστα, για να δοθεί ένταση και μια πιο σύγχρονη πινελιά, το bold μαύρο έρχεται να «κουμπώσει» με το τελικό αποτέλεσμα, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις μεταλλικές λεπτομέρειες -κυρίως με το χρυσό-, που προσδίδουν μια πιο luxury νότα. Το μαύρο μάρμαρο και τα χρυσά διακοσμητικά έχουν ταιριάξει φανταστικά.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έρχονται να συμπληρώσουν τον όλο διάκοσμο και να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό touch, αλλά και να δώσουν μια αίσθηση ζωντάνιας. Σε ό,τι αφορά στα υλικά κατασκευής, κυριαρχούν το ξύλο σε διάφορες χρωματικές εκδοχές -άλλες πιο σκούρες και άλλες πιο ανοιχτές-, καθώς και το μάρμαρο, το οποίο απογείωσε έναν προς έναν πολλούς από τους χώρους.

banda-leinster-square-townhouse-study-652cfeafb7397.jpg


Παράλληλα, το φυσικό φως δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα στο καθένα από τα δωμάτια, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν τα τεράστια παράθυρα με εκπληκτική θέα στα βουνά Taunus στο βάθος. Με μια πρώτη κιόλας ματιά, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα details, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Πέρα από τις επιφάνειες από ξύλο, βλέπουμε πως κυριαρχεί εξίσου το μάρμαρο. Ως διαχρονικό κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά υλικά, έχει τον τρόπο να προσδίδει έναν super chic χαρακτήρα στα σημεία όπου έχει τοποθετεί, όπως στην κουζίνα αλλά και στο living room.

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τα υλικά, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν ένα ξεχωριστό vibe. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

banda-leinster-square-townhouse-kitchen-652cfef66ef4c.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Ben Anders, Elle Decoration