fbpixel

Search icon
Search
Η αναβαθμισμένη εμφάνιση του The OWO στην καρδιά του Λονδίνου αποκαλύπτει μια μεγάλη eclectic αυλή
INTERIORS

Η αναβαθμισμένη εμφάνιση του The OWO στην καρδιά του Λονδίνου αποκαλύπτει μια μεγάλη eclectic αυλή

Με τη σχεδιαστική υπογραφή του δημοφιλούς αρχιτεκτονικού γραφείου DaeWha Kang Design


Στην καρδιά του The OWO, του πρόσφατα ανακαινισμένου πρώην Old War Office στο διάσημο Whitehall του Λονδίνου, πρωταγωνιστεί μια exclusive αυλή με τη σχεδιαστική υπογραφή του δημοφιλούς αρχιτεκτονικού γραφείου DaeWha Kang Design, η οποία άνοιξε τις πόρτες της πριν δύο ημέρες. Κεντρικό σημείο του eclectic κήπου αποτελεί το παριζιάνικο εστιατόριο "Café Lapérouse" του ομίλου Moma. Το χαμηλό και ευάερο pavilion αντικρίζει τις ψηλές, επίσημες προσόψεις του The OWO Residences by Raffles από τη μία πλευρά και του Raffles London at The OWO από την άλλη. Οι βιοφιλικές, κυματιστές μορφές του και η στιλβωμένη οροφή με εφέ καθρέφτη αντανακλούν την περιβάλλουσα ιστορική αρχιτεκτονική, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά από τον William Young στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ προσθέτουν παιχνιδιάρικη διάθεση και δυναμισμό στη συνολική δομή.

The smart symbolism

pavilion.PNG

Ο ιδρυτής του DaeWha Kang δημιούργησε το ενδιαφέρον σχήμα της δομής από πάνελ οροφής από ανοξείδωτο χάλυβα και γυαλί κατά παραγγελία, ενώ στο εσωτερικό του χώρου, οι γαλλικές γαστρονομικές προτάσεις σερβίρονται σε ένα περιβάλλον, γεμάτο φως που περιβάλλεται από μια οικογένεια καμπυλωτών στηλών. «Η ιδέα ήταν να φανταστούμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε έναν πίνακα της Georgia O'Keeffe, με τις απαλές ραβδώσεις των λευκών στηλών να εξελίσσονται σε πέταλα που ακτινοβολούν για να σχηματίσουν ολόκληρη την οροφή, παρέχοντας ένα όμορφο σκηνικό για το εσωτερικό του Café Lapérouse που σχεδίασε η Cordelia de Castellane, το οποίο συμπληρώνεται από τη λεπτή διαμόρφωση του τοπίου που παρέχει ένα σκηνικό για φαγητό στο ύπαιθρο». 

Sustainability and resilience

pavilion-2.PNG

Ολόκληρη η δομή είναι προκατασκευασμένη και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί γρήγορα για συντήρηση και αντικατάσταση, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο μέλλον, αν χρειαστεί. Η μεταλλική κατασκευή έχει ολοκληρωθεί με χρώμα Aston Martin, δίνοντας το νεύμα πίσω στη σύνδεση του James Bond με το κτίριο. Το στούντιο δημιούργησε επίσης ένα γλυπτό σιντριβάνι πλάτους πέντε μέτρων στη μεγάλη αυλή του συγκροτήματος, παρέχοντας το γιν στο γιανγκ του pavilion μέσω της αλληλεπίδρασης ενός φυσικού υδάτινου σώματος και των ανακλώμενων μεταλλικών κυμάτων, ένα μαγευτικό θέαμα για τους επισκέπτες του The OWO.

Τα λιθόστρωτα δρομάκια της αυλής που έχουν διασωθεί, πάνω στα οποία περπατούσαν κάποτε ο Winston Churchill και ο T.E Lawrence,, γνωστός και ως Λόρενς της Αραβίας, όταν πήγαιναν στη δουλειά τους κάθε μέρα, διατηρήθηκαν προσεκτικά και επανατοποθετήθηκαν σε ένα σύγχρονο μοτίβο - που αντανακλά την αστραφτερή, εμπνευσμένη από τα πέταλα οροφή του καφέ-μπαρ. Κάθε σημείο αποπνέει την αίγλη του παρελθόντος και την επιτακτική ανάγκη για άνεση, πολυτέλεια και απόλαυση της στιγμής σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά spots του κόσμου. 

Sources: Design Boom, Wallpaper

Info: 57 Whitehall. Instagram: @raffleslondon.theowo@theowo.london