fbpixel

Search icon
Search
Fashion memo: Τα 5 quiet luxury brands που αξίζει να γνωρίσετε
THE LOOK

Fashion memo: Τα 5 quiet luxury brands που αξίζει να γνωρίσετε

Σε περίπτωση που θέλετε να χτίσετε την capsule wardrobe σας αυτό το φθινόπωρο


Όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε μια γκαρνταρόμπα με επενδυτικά κομμάτια για πάντα, συνήθως στρεφόμαστε σε κλασικά, γνωστά και αξιόπιστα ονόματα. Ωστόσο, ενώ οι μεγάλες πολυτελείς μάρκες συνεχίζουν να προσφέρουν μια δελεαστική προσφορά από καλοφτιαγμένα βασικά είδη της ντουλάπας που ακολουθούν την ήσυχη πολυτέλεια, ένα fashion term που έχει κατακλύσει τον κόσμο της μόδας. Υπάρχει, όμως, μια νέα φρουρά από brands που στρέφουν την προσοχή τους στα it items μας που φοράμε ξανά και ξανά. Και, αυτή τη σεζόν, που είναι all about change, ήρθε η ώρα να συστήσουμε κάποιες νέες μάρκες στην εκλεπτυσμένη, μίνιμαλ γυναίκα, που θέλει να χτίσει περαιτέρω την capsule γκαρνταρόμπα της. 

Παρακάτω, λοιπόν, σας συστήνουμε πέντε μάρκες που συνδυάζουν εκπληκτική ποιότητα με άψογα, διαχρονικά αλλά και πολύ ξεχωριστά σχέδια.

Liberowe

378966392-17951517479667311-1954099004096506280-n.jpg

Ένα τέλεια ραμμένο, άψογα φτιαγμένο πανωφόρι σε κλασική σιλουέτα είναι μια επένδυση που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά, και η νέα μάρκα Liberowe είναι σίγουρα μία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν πρόκειται να κάνετε την ετήσια επένδυση σε εξωτερικά ρούχα. Η ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια Talia Loubaton εκπαιδεύτηκε στο Central Saint Martins του Λονδίνου και, μαζί με ένα μεταπτυχιακό στα πλεκτά, έχει ένα απίστευτο μάτι για τη λεπτομέρεια και τον σχεδιασμό. Η επωνυμία Liberowe, η οποία επικεντρώνεται στα εξωτερικά ενδύματα, γεννήθηκε το 2021 μετά από ένα ταξίδι στο Δελχί, όπου η σχεδιάστρια με έδρα το Λονδίνο και καταγωγή από το Παρίσι ερωτεύτηκε τα παραδοσιακά ανδρικά σακάκια μεγάλου μήκους, τα λεγόμενα sherwani.

The Frankie Shop

375417663-327241609753716-8561624511866442778-n.jpg
Image source: @thefrankieshop

Αμέσως μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Lower East Side της Νέας Υόρκης το 2014, το The Frankie Shop έγινε συνώνυμο των έξυπνων, υπερμεγέθων κοστουμιών: το στιλ-σήμα κατατεθέν μιας χαρακτηριστικής αισθητικής που έχει τις ρίζες της στην ατομικότητα και την απεριόριστη αυτοέκφραση. Μοντέρνο και διαχρονικό, masculin & féminin πρόκειται για το brand που πρωτοπόρισε στον τομέα του και ενδείκνυται για την ποιότητα του.

Objets Daso

345639498-933833228052222-7445564127187537231-n.jpg

Η Objets Daso, μια ολοκαίνουργια σειρά, της οποίας ο πρώτος "τόμος" περιλαμβάνει τις τρεις τσάντες, έφτασε στη σκηνή των πολυτελών αξεσουάρ με τέλειο συγχρονισμό - τώρα που η ήσυχη πολυτέλεια είναι πιο in από ποτέ. Με το design HQ να βρίσκεται στο Λονδίνο και η παραγωγή στην Ιταλία, υμνεί την ομορφιάς των καθημερινών πραγμάτων. Τα τρία στιλ του οίκου ενώνονται από γεωμετρικά σχήματα και αιχμηρές γραμμές.

TOTEME

15-fw23campaign-campaignpage-2808x.webp

Η TOTEME ιδρύθηκε το 2014 από την Elin Kling και τον Karl Lindman, με έδρα τη Στοκχόλμη. Η εταιρεία εξερευνά την ελκυστικότητα μιας σύγχρονης στολής μέσω ξεχωριστών σχεδιαστικών στοιχείων, σχολαστικής κατασκευής και μεθοδικής επανάληψης. Εμπνευσμένο από τη ζωή και τις ανάγκες των γυναικών, η φιλοδοξία είναι να καθορίσει έναν κώδικα ντυσίματος και μια γκαρνταρόμπα που περιστρέφεται γύρω από εστιασμένες επιλογές και signature style. Πρόκειται για εμβληματικά κομμάτια με ισχυρή ταυτότητα, ξεχωριστές σιλουέτες, τελειοποιημένα κοψίματα και εκλεπτυσμένα υφάσματα.

Fforme

01-fforme-landing-page-wide.webp

Αν είστε fan των καθαρών γραμμών και των μίνιμαλ κομματιών, τότε η νεοϋορκέζικη εταιρεία Fforme θα μπορούσε να είναι για εσάς. Οι co-founders της, Nina Khosla και Laura Vazquez εγκαινίασαν την ετικέτα τον Σεπτέμβριο του 2022. Η μάρκα, η οποία αυτό το μήνα πραγματοποίησε την εναρκτήρια πασαρέλα της στη Νέα Υόρκη, ειδικεύεται σε παλτό, πλεκτά και δερμάτινα σε διακριτικά, αρχιτεκτονικά σχήματα και σε μια υποτονική παλέτα, με έμφαση στην απλότητα, τη μακροζωία και τα κομμάτια που λειτουργούν αρμονικά με το σώμα.

Feature image source: The Frankie Shop