fbpixel

Search icon
Search
Kitchen Trends: Οι μεγαλύτερες τάσεις στις κουζίνες που θα επικρατήσουν το 2024
INTERIORS

Kitchen Trends: Οι μεγαλύτερες τάσεις στις κουζίνες που θα επικρατήσουν το 2024

Κλασικές αλλά και πιο μοντέρνες επιλογές που θα σας πείσουν για ανανέωση


Όσο οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς, βλέπουμε ολοένα και πιο έντονα τις νέες τάσεις που φέρνει ο χώρος του interior design. Μ' ένα γρήγορο scroll στις αγαπημένες μας πλατφόρμες και στα sites, πέφτουμε μπροστά σε posts που φανερώνουν ό,τι πιο in πρόκειται να δούμε εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, αλλά και να εντάξουμε σταδιακά στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Όσο για τις κουζίνες, οι experts προτείνουν ανανεωμένες ιδέες, πολλές από αυτές πιο αναπάντεχες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και μας βάζουν από τώρα στη διαδικασία αλλαγών.

Meet the trends!

Ζεστά, πολυτελή χρώματα

cochineal-jane-street-0041xx-1642610173.jpg
Image source: Joshua McHugh

First of all, τα χρώματα! Ξεχάστε τις κλασικές επιλογές της παλέτας του καφέ και πείτε «ναι» σε κάτι πιο τολμηρό που θα αλλάξει τελείως τον χώρο σας. Μια τάση που χρόνο με τον χρόνο είναι όλο και πιο hot, και όπως όλα δείχνουν το νέο έτος θα την ακολουθήσουν πολλοί λάτρεις του design. Χρώματα όπως το σκούρο κόκκινο και παρεμφερείς αποχρώσεις, το πράσινο και το μπλε θεωρούνται must, προσδίδοντας μια πινελιά πολυτέλειας στην κατοικία σας. Plus, ταιριάζουν τέλεια με το χρυσό!

Μάρμαρο και πέτρα

fav-kitchen.jpg

Tο μάρμαρο και οι πέτρινες επιφάνειες πάνε σε άλλη διάσταση. Γίνονται πιο bold και χαρίζουν πιο dramatic και μοντέρνα διάσταση ακόμα και στο πιο κλασικά διαμορφωμένο σπίτι. Πρόκειται για ένα trend που βλέπουμε εδώ και κάποια χρόνια, κάτι που σημαίνει πως έχει έρθει για να παραμείνει διαχρονικό μέσα στον χρόνο. Μάλιστα, μπορείτε να τολμήσετε να ταιριάξετε το μάρμαρο ή την πέτρα με ξύλο για το απόλυτο mix & match.

Total black

kitchen-island-black-marble.jpg

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ έντονο, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις πιο updated προτάσεις για το 2024 από τους ειδικούς στις κουζίνες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ultra μοντέρνο χρώμα που παραμένει διαχρονικό στο πέρασμα των δεκαετιών παρά τον statement χαρακτήρα του. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας είναι μικρό, καλύτερα να κινηθείτε σε πιο φωτεινές αποχρώσεις, έτσι ώστε να δείχνουν οι χώροι σας μεγαλύτεροι.

Layering στον φωτισμό

best-kitchen-lighting-ideas-1663854457.png

Ο σωστός φωτισμός αποτελεί το Α και το Ω για το πώς δείχνει ένας χώρος, γι' αυτό και πρέπει να τον προσέξετε ιδιαίτερα. Εάν η κουζίνα σας δε φωτίζεται επαρκώς από το φυσικό φως του ήλιου χάρη σε κάποιο παράθυρο, τότε πρέπει να ποντάρετε στον τεχνητό φωτισμό. Ακολουθώντας τις τάσεις, πείτε «ναι» στον συνδυασμό διαφορετικών φωτιστικών - άλλο ως κεντρικό της κουζίνας σας και άλλο για το kitchen island, όπου μια ωραία ιδέα είναι να επιλέξετε μια τριάδα φωτιστικών που θα πρωταγωνιστήσει στον χώρο. Ακόμα, σκεφτείτε τις led ταινίες ως κρυφό φωτισμό στον πάγκο ή και τα ντουλάπια.

Κοινόχρηστες κουζίνες

5-64b1bc62713b6.jpg
Image source: Nick Johnson

Σας αρέσει να ακολουθείτε τις τάσεις, αλλά ο χώρος σας είναι περιορισμένος κι έτσι δεν μπορείτε να κάνετε πολλές αλλαγές; Εάν ναι, τότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς μια άλλη τάση έρχεται να μας πείσει πως είναι "in" μια κουζίνα να συνδυάζει πολλές χρήσεις, όπως το να φιλοξενεί και την τραπεζαρία. Κουζίνα και dining room στον ίδιο χώρο, λοιπόν!

Outdoor κουζίνες

main-16024-p-n26-board-1920x1200.jpg

Τι καλύτερο από το να τρως στη φύση, ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει! Εάν έχετε μεγάλο μπαλκόνι ή κάποιο εξοχικό, τότε σκεφτείτε να επενδύσετε σε μια outdoor κουζίνα, στην οποία μπορείτε να μαζεύεστε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και να περνάτε όμορφες στιγμές. Μια τάση που προκύπτει κυρίως από την ανάγκη μας για εξωστρέφεια και περισσότερη επαφή με το περιβάλλον.