fbpixel

Search icon
Search
Πως θα εξαφανίσετε τελείως τους λεκέδες από σοκολάτα
STYLING TIPS

Πως θα εξαφανίσετε τελείως τους λεκέδες από σοκολάτα

Φέρτε τα ρούχα σας στην αρχική τους κατάσταση μέσα από μερικά απλά βήματα


Είτε είστε μητέρα ενός μικρού παιδιού είτε απλά μία choco-addict, το να χυθεί σοκολάτα επάνω στα ρούχα σας είναι σχεδόν καταστροφικό! Και λέμε σχεδόν διότι έτσι το νιώθετε εκείνη τη στιγμή που ο πανικός σας κυριεύει και νομίζετε πως το αγαπημένο σας fashion item θα ακολουθήσει το καλάθι των αχρήστων και δε θα το ξαναφορέσετε ποτέ. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν τρόποι να αφαιρέσετε τον λεκέ πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζετε. Απολαύστε λοιπόν άφοβα τη σοκολάτα σας και αφήστε την επιχείρηση διάσωσης του αγαπημένου σας τζιν παντελονιού ή του πουκαμίσου σας και οποιουδήποτε άλλου ρούχου σε εμάς ρίχνοντας μία ματιά στον παρακάτω γρήγορο οδηγό! Φέρτε τα ρούχα σας στην αρχική τους κατάσταση μέσα από μερικά απλά βήματα.

1. Αφαιρέστε οποιαδήποτε υπολείμματα

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου ή ένα κουτάλι, αφαιρέστε προσεκτικά την επιπλέον ποσότητα σοκολάτας που έμεινε στην επιφάνεια του ρούχου σας, για να διευκολύνετε με αυτόν τον τρόπο τον καθαρισμό σας. Ωστόσο, προσέξτε να μην απλώσετε τη σοκολάτα περισσότερο πάνω στο ύφασμα κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, οπότε χρησιμοποιήστε μια απαλή κίνηση για να αποφύγετε να την πιέσετε παραπάνω στις ίνες του υφάσματος.

2. Ρίξτε νερό

Γυρίστε το ρούχο προς τα έξω και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το πίσω μέρος της επίμαχης περιοχής κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπλύνετε τη σοκολάτα, αποτρέποντας την περαιτέρω ενσωμάτωσή της στο ύφασμα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να τρίψετε το ύφασμα κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, αλλά πρέπει να αντισταθείτε. Το σχολαστικό ξέπλυμα του υφάσματος πριν από την πιο λεπτομερή πλύση είναι απαραίτητο για την ολοκληρωτική απομάκρυνση της σοκολάτας από τα ρούχα.

how-to-take-out-chocolate-from-clothes-4.jpg

3. Εφαρμόστε απορρυπαντικό

Εστιάζοντας ειδικά στη λεκιασμένη περιοχή, τοποθετήστε απαλά μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων στην άκρη του δακτύλου σας και στη συνέχεια τρίψτε το στον λεκέ. Το απαλό, μη χημικό υγρό πλύσης πιάτων μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά. Αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πλήρως από το ύφασμα, και στη συνέχεια αφήστε το ρούχο να μουλιάσει σε κρύο, καθαρό νερό. Κάθε τρία λεπτά, κάντε ένα απαλό μασάζ και ξεπλύνετε τον λεκέ. Επαναλάβετε περίπου πέντε φορές ή έως ότου η κηλίδα εξασθενίσει.

4. Ξεπλύνετε

Μόλις βγάλετε αισίως τη σοκολάτα πάνω από τα ρούχα σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε και να πλύνετε το ρούχο σας με τον καθιερωμένο τρόπο. Για ιδιαίτερα δύσκολους λεκέδες, μπορεί να είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με ένα bleach-free stain remover. Στη συνέχεια, όμως, χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό και αποφύγετε το στεγνωτήριο έως ότου αφαιρεθεί 100% ο λεκές.

5. Ή επιλέξτε το στεγνό καθάρισμα

Για τα υφάσματα που κανονικά δεν πλένονται στο πλυντήριο, ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη σοκολάτα μπορεί να είναι να τα αφήσετε στα χέρια του ειδικού. Τα υφάσματα όπως το μετάξι, το μαλλί και το rayon τείνουν να ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στο στεγνό καθάρισμα όταν πρόκειται για δύσκολους λεκέδες. Ελέγξτε τις οδηγίες της ετικέτας του ρούχου σας και δράστε γρήγορα -όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε έναν λεκέ, τόσο πιθανότερο είναι να μπορέσετε να τον αφαιρέσετε τελείως. Τελικά, μόλις το ρούχο στεγνώσει, ο λεκές θα έχει αφαιρεθεί εντελώς και το ρούχο σας θα είναι πάλι σαν καινούριο! Τόσο απλό!

how-to-take-out-chocolate-from-clothes-1.jpg