fbpixel

Search icon
Search
Πρίγκιπας Harry VS Royal Family: Ένα «σίριαλ» που δεν έχει τέλος
PEOPLE & MOMENTS

Πρίγκιπας Harry VS Royal Family: Ένα «σίριαλ» που δεν έχει τέλος

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κρίσης στο Παλάτι των τελευταίων ετών


Οι αποκαλύψεις του Πρίγκιπα Harry για το Παλάτι και την οικογένεια του δεν έχουν σταματημό. Μπορεί η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφικά του με τίτλο "Spare" που σημαίνει «εφεδρικός» να κυκλοφορεί επίσημα αύριο, 10 Ιανουαρίου, ωστόσο έχουν γίνει ήδη γνωστά πολλά αποσπάσματα από το βιβλίο, στο οποίο περιγράφονται στιγμές και σκηνές από όλη του τη ζωή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δούκας του Σάσεξ προχώρησε εχθές σε μία συνέντευξη στο 60 Minutes του CBS New κατά τη διάρκεια της οποία δεν δίστασε να πει την άποψη του για την Βασιλική Σύζυγο, Camilla , την οποία κατηγόρησε ότι συνεργαζόταν με τον Αγγλικό Τύπο για να μεταμορφώσει την εικόνα της.

spare-271022-spare-prince-harry-high-resolution.webp
Παρακάτω όλα όσα έχουν γίνει γνωστά από το βιβλίο του Harry, μία μέρα πριν από την κυκλοφορία του!

1. Ο Harry προέτρεψε τον πατέρα του να μην παντρευτεί την Camilla 

Ο Δούκας του Σάσεξ εξομολογείται ότι δεν ήθελε ο πατέρας του, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος, να παντρευτεί την Camilla το 2005, επειδή φοβόταν ότι θα γινόταν κάτι σαν «κακιά μητριά». Ισχυρίζεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο William είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με την Camilla πριν ανταλλάξει όρκους με τον πατέρα τους, προσθέτοντας ότι ήταν και οι δύο πρόθυμοι να τη συγχωρήσουν «μέσα από την καρδιά τους» αν μπορούσε να κάνει τον Κάρολο τους ευτυχισμένο.

2. Προσπάθησε να «μιλήσει» με τη Diana μετά το θάνατό της

Μετά τον θάνατο της μητέρας του Lady D, πριγκίπισσας της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Harry ήταν τόσο συντετριμμένος που ζήτησε βοήθεια από μια γυναίκα που «ισχυριζόταν ότι είχε υπερφυσικές "δυνάμεις"». Δεν περιγράφει τη γυναίκα ως μέντιουμ, ωστόσο ισχυρίζεται ότι παρέδωσε ένα μήνυμα από την εκλιπούσα πριγκίπισσα. «Η μητέρα σου λέει ότι ζεις τη ζωή που εκείνη δεν μπόρεσε να ζήσει, γράφει ο Harry, σύμφωνα με το BBC News. «Ζεις τη ζωή που ήθελε εκείνη για σένα», συνεχίζει.

kbt3zlpcyrcllayzafigqtmvh4.webp

3. Στον William δεν άρεσε να έχει τον αδερφό του στο σχολείο

Είναι μια στιγμή που επηρεάζει πολλές αδελφικές σχέσεις, και ο William και ο Harry δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Ο δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται ότι ο αδελφός του του είπε πριν ξεκινήσει στο Eton: «Δεν με ξέρεις Harold. Και εγώ δεν σε ξέρω». Σε απάντηση, ο Harry φέρεται να είπε στον αδελφό του «Να μην ανησυχεί», προσθέτοντας: «Θα ξεχάσω ότι σε ξέρω».

4. Ο Harry σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Ο Δούκας του Σάσεξ, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι στο Αφγανιστάν, λέει ότι σκότωσε 25 ανθρώπους. «Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, αλλά ούτε και με φέρνει σε δύσκολη θέση» γράφει. Ο πρίγκιπας συγκρίνει το χτύπημα στόχων με την αφαίρεση «σκακιστικών κομματιών» από μια σκακιέρα.

5. Ο William και η Kate τον παρότρυναν να φορέσει τη ναζιστική στολή

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας «ούρλιαξαν από τα γέλια» όταν είδαν τον πρίγκιπα Harry να φοράει τη ναζιστική στολή, σύμφωνα με το Page Six. Ο Δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται ότι είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο στολές για το πάρτι με θέμα «Ιθαγενείς και συνταγματάρχες» το 2005: Ναζί ή πιλότος. «Τηλεφώνησα στον Wili και την Kate και τους ρώτησα τι σκέφτονται. Ναζιστική στολή, είπαν. Και οι δύο ούρλιαξαν». Μια φωτογραφία του πρίγκιπα με τη στολή έγινε αργότερα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Sun.

screen-shot-2020-09-04-at-91139-am.jpg

6. Η έκκληση του πατέρα του

Ο βαθιά ριζωμένος διχασμός μεταξύ του Harry και του William έχει προκαλέσει στενοχώρια στον βασιλιά Κάρολο Γ', ο οποίος, σύμφωνα με τον πρίγκιπα Harry, στράφηκε προς τους γιους του στην κηδεία του πατέρα του, του Δούκα του Εδιμβούργου, και είπε: «Σας παρακαλώ, αγόρια. Μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μια δυστυχία».

«Επικίνδυνη και κακιά»: Ο Harry μιλάει για την Camilla 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε εχθές στο 60 Minutes του CBS New, ο Harry ανέτρεξε σε μία συνέντευξη του 1995, κατά την οποία η πριγκίπισσα Diana αναφέρθηκε ως γνωστόν στην Camilla ως «τρίτο πρόσωπο στο γάμο της». Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή η παραδοχή μετέτρεψε την νυν Βασιλική σύζυγο σε «κακιά» προσθέτοντας: «Έπρεπε να αποκαταστήσει την εικόνα της».

Εκτός αυτού όμως, ο Δούκας του Σάσεξ κατηγορεί την Camilla  «για ανταλλαγή πληροφοριών» με τον Τύπο, προκειμένου να γράφονται πιο θετικές ιστορίες για εκείνη, πριν υπονοήσει με εντυπωσιακό τρόπο ότι οι «διασυνδέσεις» της με τα μέσα ενημέρωσης θα κατέληγαν σε «ανθρώπους ή πτώματα που θα έμεναν στο δρόμο».

telemmglpict000321185069-trans-nvbqzqnjv4bqqvzuuqpflyliwib6ntmjwtloapxfvszenyne1ivv4eg.jpeg

«Η ανάγκη της να αποκαταστήσει την εικόνα της την έκανε επικίνδυνη για τις συμμαχίες που σχημάτιζε με τον βρετανικό Τύπο. Και υπήρχε ανοιχτή προδιάθεση και από τις δύο πλευρές να ανταλλάξουν πληροφορίες. Και με μια οικογένεια βασισμένη στην ιεραρχία και με την ίδια καθ' οδόν για να γίνει η βασιλική σύζυγος θα υπήρχαν πτώματα στον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν φτάσεις να πιστεύεις, ως μέλος της οικογένειας, ότι το να είσαι πρωτοσέλιδο, να έχεις θετικούς κύκλους, θετικές ιστορίες που γράφονται για σένα, θα βελτιώσει τη φήμη σου ή θα αυξήσει τις πιθανότητες να γίνεις αποδεκτός ως μονάρχης από το βρετανικό κοινό, τότε αυτό θα κάνεις», προσθέτει. 

Όπως όλα δείχνουν έχουν ανοίξει οι Ασκοί του Αιώλου για το Παλάτι, με το μέλλον των σχέσεων του Harry και της Meghan με τη βασιλική οικογένεια να είναι αβέβαιο. Οι απόψεις διίστανται για τη στάση του Harry, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται γνωστά όλα αυτά κι ότι μ' αυτόν τον τρόπο χάνει το δίκιο και τη δημοφιλία του. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι όσοι «στέκονται» στο πλευρό του και τον υποστηρίζουν. 

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;