fbpixel

Search icon
Search
Κάρολος της Αγγλίας, Florence Parly & Μιχαήλ Μισούστιν: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι και όλα όσα θα πραγματοποιηθούν στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου
PEOPLE & MOMENTS

Κάρολος της Αγγλίας, Florence Parly & Μιχαήλ Μισούστιν: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι και όλα όσα θα πραγματοποιηθούν στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Με επισκέψεις ξένων ηγετών και αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις


Εν αναμονή των μεγάλων εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η 24η και η 25η Μαρτίου πρόκειται να αναδείξουν ένα νέο εξωστρεφές πρόσωπο της χώρας μας, στην οποία θα καταφθάσουν υψηλοί προσκεκλημένοι, παρακολουθώντας τη μεγάλη παρέλαση, αλλά και τις άκρως ενδιαφέρουσες και τιμητικές εκδηλώσεις των ημερών. 

Οι ξένοι ηγέτες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία έχουν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς προέρχονται από τις χώρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Εν τω μεταξύ, οι εορτασμοί μπορεί να είναι φυσικά εναρμονισμένοι με τις συνθήκες της πανδημίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ωστόσο δεν θα χάσουν σε καμία περίπτωση την αίγλη και τη μεγαλοπρέπεια που επιβάλλουν οι μέρες.

shutterstock-103188527.jpg
Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος

Οι εκδηλώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν με την άφιξη των επίσημων εκπροσώπων των τριών χωρών στης 24 Μαρτίου. Αυτοί θα είναι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του και Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν. Αν και η αρχική πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμπεριελάμβανε τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουήλ Μακρόν, αλλά και τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δύο τελευταίοι έκριναν αδύνατη την παρουσία τους στη χώρα μας εξαιτίας της επιβαρυμένης υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία, αλλά και τη Ρωσία. 

florence-parly-glow.jpg
Florence Parly
mixail-misoustin.jpg
Μιχαήλ Μισούστιν

Οι προσκεκλημένοι αρχικά θα ξεναγηθούν στην πλήρως ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, όπου και θα θαυμάσουν έργα από την ειδική έκθεση για το 1821 που λαμβάνει χώρα προς τιμήν της επετείου. Το βράδυ της 24ης Μαρτίου είναι προγραμματισμένο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αναμένονται προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επισήμους.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία συγκεκριμένου αριθμού μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη. Αποκορύφωμα των εορτασμών θα αποτελέσει η μεγάλη και μοναδική -φέτος- στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά με παρουσιαστές τον Νίκο Αλιάγα και την αρχισμηνία της Πολεμικής Αεροπορίας, Σοφία Κορμά. 

nikos-aliagas.jpg
Νίκος Αλιάγας
sofia-korma.jpg
Σοφία Κορμά

Ο ελληνικός ουρανός θα γεμίσει με πολεμικά αεροπλάνα. Aμερικανικά F-16, γαλλικά Rafale, ελληνικά F-16 και Mirage. Όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις. Τέλος, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων, πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα που εκπροσωπούν το σύνολο των ένοπλων δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκονται από 30 έως 50 άτομα, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και φορώντας μάσκες.