fbpixel

Search icon
Search
Ο Πρίγκιπας Harry εξομολογείται πως θέλει τον πατέρα και τον αδερφό του πίσω
PEOPLE & MOMENTS

Ο Πρίγκιπας Harry εξομολογείται πως θέλει τον πατέρα και τον αδερφό του πίσω

Μια συνέντευξη που πρόκειται να «ταράξει τα νερά» στο Παλάτι


Οι εξελίξεις για τις σχέσεις του Πρίγκιπα Harry με τον θεσμό της μοναρχίας και την οικογένεια του διαδέχονται η μία την άλλη. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ II κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ Harry & Meghan, στο οποίο το ζευγάρι εξηγεί όλους τους λόγους που τους οδήγησαν να απομακρυνθούν από το παλάτι και να τους αφαιρεθούν τα βασιλικά τους καθήκοντα. Εχθές μία νέα δημοσκόπηση της Daily Mail είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία αποκαλύπτεται πως το 44% των συμμετεχόντων θέλει να αφαιρεθεί ο τίτλος του Πρίγκιπα από τον Harry έναντι του 32% που επιθυμεί να τον διατηρήσει. Πριν προλάβουμε καλά-καλά να μάθουμε περισσότερα για την εν λόγω δημοσκόπηση αλλά και για την αυτοβιογραφία της Meghan Markle που επρόκειτο να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, μία νέα συνέντευξη του Harry κέντρισε το ενδιαφέρον.

0-screen-shot-2023-01-02-at-123545.jpg

Πιο συγκεκριμένα, ο Δούκας του Σάσεξ πραγματοποίησε μία νέα συνέντευξη στο κανάλι ITV λίγο πριν την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του 'Spare', η οποία δεν έχει προβληθεί ακόμα, εξαπολύοντας νέες επιθέσεις. Ο ίδιος του μίλησε στον Tom Bradby του ITV και τον Anderson Cooper του CBS News στα πλαίσια προώθησης του βιβλίου του και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση που έχει με τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο, και τον αδελφό του, πρίγκιπα William. «Δεν ήταν ανάγκη να γίνει με αυτό τον τρόπο» είπε αναφερόμενος στον τρόπο που το Παλάτι παρουσίασε την ιστορία στα media ενώ πρόσθεσε πως «θέλω μια οικογένεια, όχι έναν θεσμό». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης o Harry δήλωσε έντονα πως το Παλάτι και τα μέλη του προτιμούν να παρουσιάζουν τον ίδιο και τη σύζυγό του, Meghan Markle, ως κακούς, ενώ δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι συμφιλίωσης. 

Η συγκεκριμένη συνέντευξη θα προβληθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, δύο ακριβώς ημέρες πριν από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Harry. Κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών ο Πρίγκιπας «μπαίνει» σε πρωτοφανείς λεπτομέρειες για τη ζωή εντός και εκτός της βασιλικής οικογένειας. Ο Michael Jermey, διευθυντής ειδήσεων και επίκαιρων θεμάτων του ITV, δήλωσε: "Ο Χάρι Harry είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της τηλεόρασης: «Είναι εξαιρετικά σπάνιο για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να μιλάει τόσο ανοιχτά για την εμπειρία του στην καρδιά του θεσμού. Η συνέντευξη του Tom Bradby με τον πρίγκιπα Harry θα είναι μια εκπομπή που όλοι όσοι έχουν γνώμη για τη μοναρχία θα πρέπει να παρακολουθήσουν».

db5893eb-23a8-42a4-b5c0-16a4445b1564-ap-britain-royals.webp

Αυτό που έχει «κλέψει» όμως περισσότερα απ' όλα την προσοχή είναι ότι στο σ' ένα από τα promo κλιπ που κυκλοφόρησαν για τη συνέντευξη, ο Harry λέει «θα ήθελα τον πατέρα και τον αδελφό μου πίσω» ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί θέλησε να μιλήσει δημοσίως και δεν έλυσε τα προβλήματα με την οικογένειά του ιδιωτικά απάντησε: «Κάθε φορά που προσπάθησα να το κάνω ιδιωτικά, υπήρχαν ενημερώσεις, διαρροές και "στήσιμο” ιστοριών εναντίον μου και της συζύγου μου. Το Παλάτι θα δώσει λεπτομέρειες σε ένα ρεπόρτερ και αυτός θα δώσει τις πληροφορίες και θα γράψει το άρθρο και στο τέλος θα αναφέρουν ότι επικοινώνησαν με το Παλάτι για να το σχολιάσει». Όπως είπε χαρακτηριστικά «Κάθε φορά μας έλεγαν τα τελευταία έξι χρόνια ότι δεν μπορούν να δημοσιεύσουν κάτι για να μας προστατεύσουν αλλά το έκαναν για άλλα μέλη της οικογένειας. Τότε έρχεται η στιγμή που η σιωπή γίνεται προδοσία».