fbpixel

Search icon
Search
Lady Dior: Ο οίκος παρουσιάζει τα νέα σχέδια της αγαπημένης τσάντας της Πριγκίπισσας Diana
STYLE PEOPLE

Lady Dior: Ο οίκος παρουσιάζει τα νέα σχέδια της αγαπημένης τσάντας της Πριγκίπισσας Diana

Η διαχρονικότητα της εμπνέει για ακόμα μία φορά την Maria Grazia Chiuri


Με την επιστροφή της 5ης σεζόν της σειράς The Crown, το στιλ της Πριγκίπισσας Diana βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Η κομψή αισθητική και η μοντέρνα ματιά της, τα casual looks της που παραμένουν ακόμα και σήμερα πηγή έμπνευσης για πολλές fashionistas αλλά και τα εντυπωσιακά αξεσουάρ της είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν συνώνυμο του ονόματός της. Ένα από τα accessories που ήταν άρτια συνδεδεμένα μαζί της, ήταν η Lady Dior, η τσάντα του εμβληματικού οίκου, που έχει και το όνομά της. 

rxba-g-a-1.jpg

Τον Σεπτέμβριο του 1995 η Πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε ένα ταξίδι στη Γαλλία για τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Paul Cézanne στο Grand Palais. Στη συνάντησή της με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Bernadette Chirac στο Μέγαρο των Ηλυσίων, της προσφέρθηκε ως δώρο μία τσάντα του εμβληματικού οίκου, η οποία μέχρι τότε είχε ονομαζόταν "Chouchou". Η Diana τη δέχτηκε με χαρά και στην επόμενη εμφάνισή της για τα εγκαίνια της έκθεσης κράτησε την καινούρια της τσάντα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το συγκεκριμένο σχέδιο αναγνωρίστηκε διεθνώς σαν σύμβολo μόδας και στιλ και οι πωλήσεις του εκτοξεύθηκαν. Στη συνέχεια, ο οίκος απέτισε φόρο τιμής στην Πριγκίπισσα, αλλάζοντας το όνομα της designer bag σε "Lady Dior". Μέχρι και σήμερα, τρεις δεκαετίες αργότερα αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια του οίκου που κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει στη συλλογή της. 

Πρόκειται για ένα «κόσμημα» δεξιοτεχνίας, που ενσαρκώνει την απόλυτη τελειότητα του savoir-faire του luxury fashion house. Το δέρμα με το εμβληματικό patterns cannag αναδεικνύει τη design ταυτότητα της it-bag, ενώ κάθε λεπτομέρεια είναι σχεδιασμένη με άπειρη σχολαστικότητα, σηματοδοτώντας τη μοναδικότητά του Dior, ακριβώς όπως έκανε και ο ιδρυτής του brand. Με τα χρόνια, η θρυλική τσάντα έχει παρουσιαστεί σε πλήθος χρωμάτων, μεγεθών και υλικών.

eavvmose.jpg

Η διαχρονικότητά της αλλά και η επανεμφάνισή της στο The Crown, οδήγησαν την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, να σχεδιάσει και να παρουσιάσει μια επανέκδοση της αγαπημένης τσάντας της πριγκίπισσας Diana. Το exclusive design κάνει την εμφάνισή του σε μπλε σατέν ενώ τα στρας που το κοσμούν απογειώνουν τη ξεχωριστή δημιουρικότητα του οίκου. 

05nprsil.jpeg

Πιο συγκεκριμένα, η updated version της κυκλοφορεί limited-edition σε μόνο 200 κομμάτια. Η Lady Dior προσφέρεται για τις πιο τολμηρές εμφανίσεις. Βρίσκοντας μια τέλεια ισορροπία μεταξύ του μοντερνισμού και της κλασικής κομψότητας, η γοητευτική ιστορία της συνεχίζει να γράφεται και να γίνεται, περισσότερο από ποτέ, ένα έργο τέχνης. Στα projects "Lady Dior As Seen By” και "Dior Lady Art”, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αποδέχονται το #challenge να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές του εμβληματικού κομματιού, συνδυάζοντας την κληρονομιά του οίκου με τη φαντασία τους.