fbpixel

Search icon
Search
Που δίνουμε ραντεβού για Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Που δίνουμε ραντεβού για Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Oι καλύτερες προτάσεις για αξέχαστες γιορτές στην πόλη


Έρχονται οι πιο όμορφες νύχτες! Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της πόλης το ξέρουν και ετοιμάζονται καιρό τώρα. Σπουδαίοι σεφ, bartenders και restaurateurs βάζουν όλη τους την τέχνη, για να μας χαρίσουν φιέστες λαμπερές και μενού με gourmet γεύσεις. Όσο γράφονται αυτές οι σελίδες, στο background ο Εlvis δίνει τον ρυθμό με το “Blue Christmas” και από τα μάτια μας περνάνε εικόνες μαγικές: lobby ξενοδοχείων γεμάτα φώτα και στολίδια, εντυπωσιακά σερβιρίσματα, φυσαλίδες στο ποτήρι. Γλυκά-κομψοτεχνήματα, πλούσια χριστουγεννιάτικα brunch, avant-garde ρεβεγιόν 5*, πάρτι με ζωηρά κρασιά και μουσική, πολλή μουσική, καταφτάνουν! Την περιμέναμε με ανυπομονησία αυτήν την εποχή, κατά την οποία η πόλη φοράει τα καλά της. 

Κρατήσαμε, λοιπόν, για εσάς σημειώσεις, με ό,τι καλύτερο φέρνουν αυτές οι γιορτές στο τραπέζι και… όχι μόνο!

Παραμονή Χριστουγέννων 

Clochard

1-jY5jo.jpg

Αίγλη, στόφα διαχρονική και γεύσεις αξιώσεων με τον χαρακτήρα του Clochard, θα έχει το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων. Château Doisy-Védrines φυσαλίδες στο καλωσόρισμα, για να ακολουθήσει ένα πληθωρικό καρέ από haute γεύσεις και υφές. Σιγομαγειρεμένος μαύρος χοίρος, παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση, φιλέτο πάπιας Rougie κι ένα εξαίσιο βελουτέ κολοκύθας με βασιλικό καβούρι και μπρισκ καραβίδας, δίνουν το στίγμα της βραδιάς. Τον επίλογο κάνει μια βελούδινη pavlova με cream diplomat βανίλιας κι ένα θεσπέσιο γλυκό και φρουτώδες Chateau Doisy-Vedrines Sauternes!

Hyatt Regency Thessaloniki

christmas-take-away-038.jpg

Με τις bossa nova και swing μελωδίες των Les Au Revoir και ένα εορταστικό 5-course δείπνο που θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο Ambrosia μάς υποδέχεται αυτά τα Χριστούγεννα το Hyatt Regency Thessaloniki. Βελουτέ φιρίκι με χτένι, σαγκουίνι και χαβιάρι, χειροποίητα παραδοσιακά βαρένικα με βασιλομανίταρα, ένα έξοχα μαγειρεμένο χοιρινό και, φυσικά, «δίδυμο γαλοπούλας» με παραδοσιακή γέμιση και σος κράνου, είναι μερικά από τα πιάτα που θα γευτούμε!

ΤΗΕ ΜΕΤ

img-20221208-wa0012.jpg

Παραμονή των Χριστουγέννων στο Maistros Ballroom του ΤΗΕ ΜΕΤ, ο DJ Ανδρέας Νικάκης θα δίνει τον δικό του ρυθμό σε μια βραδιά ατμοσφαιρική, όπως αυτές που τόσο ωραία ξέρει να χαρίζει το ξενοδοχείο. Ενώ η μουσική πρόταση με saxophone & vocals θα «ντύσει» μελωδικά κάθε στιγμή. Welcome drinks, ένας πληθωρικός μπουφές με ραφιναρισμένες προτάσεις κι ένα πλούσιο à la carte μενού με ασιατική και ελληνική δημιουργική κουζίνα, που μπορείτε να απολαύσετε την ίδια βραδιά στο Chan Restaurant & Bar, σας περιμένουν.

Makedonia Palace

makedonia-palace-0048.jpg

Το Makedonia Palace δημιουργεί την πιο festive μαγική ατμόσφαιρα σε ένα λαμπερό event με τη γαστριμαργική υπογραφή του executive σεφ του εστιατορίου του Salonica, Σωτήρη Ευαγγέλου. Η διασκέδαση μπαίνει σε πρώτο πλάνο ενώ μια σειρά από fine dining προτάσεις θα συνθέσουν το απόλυτο μενού της ημέρας. Η μουσική θα προσθέσει την τελική πινελιά στην εορταστική ατμόσφαιρα! Χαρείτε τις ξέγνοιαστες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά σας, υπό τους ήχους της Άννας Μπαλάσκα αυτήν την Παραμονή Χριστουγέννων!

Mediterranean Palace

snapinstaapp-1080-317317469-516452277190089-4235327042168068268-n.jpg

To Mediterranean Palace προσφέρει το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με ένα άρτια επιμελημένο μενού 5 πιάτων στο υπέροχο εστιατόριό του, Cookoo. Γεύσεις από εκλεκτές fine dining επιλογές θα συνθέσουν την πιο μαγική βραδιά, η οποία θα συνοδεύεται υπό τις μελωδίες ζωντανής μουσικής με πιάνο και σαξόφωνο.

Daios Bar Restaurant

snapinstaapp-1080-267881021-1760904037632500-5231440629561245362-n.jpg

Το Daios Bar Restaurant μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων στο πιο ιδιαίτερο σημείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με θέα τη θάλασσα. Το Gala Menu του συνθέτουν τα πιο λαχταριστά πιάτα που απογειώνουν τις γεύσεις της εποχής από τον δημιουργικό σεφ Σωτήρη Αραμπίδη. Βελουτέ σούπα από κολοκύθα, αρωματικό σεβίτσε με τσίλι και φρέσκα ραβιόλι με καραβίδα αλλά και μοσχάρι Wellington με κρέμα αγκινάρας και τρούφα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές από το καρέ των γεύσεων που μας προτείνει το Daios σε συνδυασμό με την πλούσια λίστα κρασιών με επιλεγμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Όλυμπος Νάουσα

snapinstaapp-1080-279339158-1007299929908764-2137053634878389638-n.jpg

Μέσα στο απόλυτο εορταστικό κλίμα και με αναφορές στην εμβληματική χρυσή εποχή της Θεσσαλονίκης, το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα ανακαλεί τις πιο γευστικές μνήμες για αυτήν την Παραμονή Χριστουγέννων. Με το γλυκό καλωσόρισμα της Mumm Cordon Rouge σαμπάνιας, ξετυλίγουμε το κουβάρι μιας θεαματικής βραδιάς. Στο τραπέζι μας στη συνέχεια θα εμφανιστούν μια βελουτέ σούπα κίτρινης κολοκύθας, μανιτάρι σαμπινιόν κι ένα τρυφερό φιλέτο γλώσσας. Για κυρίως, θα επιλέξουμε ανάμεσα στο πιο νόστιμο αγριογούρουνα ή σε νόστιμη πεσκανδρίτσα με κρούστα. Το μαγικό αυτό γευστικό ταξίδι κλείνει με γλυκό με μαύρο φραγκοστάφυλο και trifle σαμπάνιας. Simply irresistible!

Oval Bistronomy

snapinstaapp-1080-310963660-141821501917864-9036201849797465201-n.jpg

Στο Oval Bistronomy, οι μέρες αυτές έχουν πάντα κάτι ξεχωριστό ως προς την ενέργειά τους, το κέφι, τις γεύσεις και τη φιλοξενία. Ο χώρος έχει στολιστεί υπέροχα, το festive μενού που ετοίμασαν για το βράδυ της παραμονής είναι προσεγμένο και πληθωρικό, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν αυτά τα αξέχαστα live events του που αγαπήθηκαν, με καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Γκιουλετζής, ο Αχιλλέας Σοφούδης και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, η διάθεση ανεβαίνει από νωρίς το μεσημέρι με άφθονο κρασί, barbeque και πολύ χορό!


Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Clochard 

img-8290.JPG

Οι ευχές για ένα χαρούμενο κι ευτυχισμένο νέο χρόνο ξεκινούν από το πιο εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Το Clochard συνέθεσε ένα εκλεκτό μενού υψηλών προδιαγραφών γι' αυτήν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Shashimi φαγκρί με σαμπάνια Louis Roederer κάνουμε την πιο ωραία αρχή. Ενώ στη συνέχεια, απολαμβάνουμε μια βελουτέ σελινόριζας, ραβιόλι με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι ή ζαρκάδι με κρέμα κολοκύθας. Φυσικά, στο μοναδικό γαστρονομικό καρέ γεύσεων υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, τις οποίες θα λατρέψετε.

Hyatt Regency Thessaloniki

hyatt-christmas-4.jpg

To Hyatt Regency Thessaloniki υποδέχεται το 2023 με μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Grand Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki! Το New Year’s Eve Gala θα είναι μια αξέχαστη βραδιά ατελείωτης διασκέδασης με τον πολυαγαπημένο Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη φανταστική Κατερίνα Κούκα, καθώς κι ένα εκπληκτικό Πρωτοχρονιάτικο μενού με την υπογραφή του σεφ Απόστολου Ατλάνη.

Makedonia Palace

makedonia-palace-0039.jpg

Η γαστρονομία και η διασκέδαση συναντιούνται για να καλωσορίσουν το 2023. Παρουσιάζοντας ένα μοναδικό μενού για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας ο executive σεφ του Salonica μαζί με την καταρτισμένη ομάδα του υπόσχονται αυτή η αλλαγή χρονιάς να είναι η πιο ξεχωριστή. Από τις 21:00 η ώρα, μια αισθητηριακή New Year's Eve εμπειρία ξεκινά στο Makedonia Palace, την οποία θα δένει υπέροχα η μελωδική μουσική των “Les Au Revoir”.

Mediterranean Palace

256008060-109862764841258-1343806040664902131-n.jpg

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Cookoo του Mediterranean Palace αποκτά νέο νόημα, αφού θα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα από live μουσική με σαξόφωνο και πιάνο καθώς και ένα γευστικά ξεχωριστό μενού 6 πιάτων που θα συνοδεύσει με επιτυχία την προσμονή για την αλλαγή του έτους. Υποδεχθείτε το 2023 σε έναν elegant και «ζεστό» χώρο που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την άρτια αισθητική και τη σύγχρονη ψυχαγωγία!

Daios Bar Restaurant

snapinstaapp-1080-278909881-695788144967549-1435787266726847897-n.jpg

Αφήστε το αναζωογονητικό πνεύμα των γιορτών να σας ταξιδέψει με την πιο φίνα ψυχαγωγία σε έναν κομψό χώρο που αποτελεί έμπνευση. Τη φετινή Παραμονή Πρωτοχρονιάς χαρίστε στον εαυτό σας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε έναν από τους προορισμούς που αποτελούν σήμα-κατατεθέν στην πόλη. Το Daios Bar Restaurant γιορτάζει την αλλαγή του έτους με το πιο ιδιαίτερο μενού και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Σωτήρης Αραμπίδης υπογράφει γεύσεις που εξιτάρουν τον ουρανίσκο: από βελουτέ μανιταρόσουπα, καπνιστή καραβίδα και ραγού πάπιας, το δείπνο της φετινής Πρωτοχρονιάς θα έχει την πιο αισθητηριακή επίγευση.

Le Cercle de Salonique

snapinstaapp-1080-311429041-1097378987812341-1971840523663693610-n.jpg

Για το Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς το Le Cercle οργανώνει ξανά το αγαπημένο μας New Year's Eve Grande Gala στις 21:00. Θα συνοδεύεται με εκλεκτό μπουφέ από όστρακα, χαβιάρι και άλλες premium γευστικές επιλογές. Η βραδιά θα απογειωθεί με σαμπάνια Mumm Cordon Rouge κι ένα δροσιστικό welcome cocktail της Grey Goose. Πολλές εκπλήξεις όπως live μουσική, dj set, χορευτικό show θα λάβουν επίσης χωρά, ενώ οι θέσεις θα είναι περιορισμενες στον αριθμό 60 για μια prive ατμόσφαιρα.

Όλυμπος Νάουσα

snapinstaapp-1080-314410840-1319062945506998-284103360931282857-n.jpg

Στο Όλυμπος Νάουσα η σύγχρονη πολυτέλεια συναντά την αστική κουζίνα. Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς ενδείκνυται για να απολαύσετε μια σειρά από γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις. Ξεκινώντας με ένα ποτήρι σαμπάνιας Louis Roederer Collection 241, συνεχίζοντας με Amuse Bouche με στρείδι με crème fraîche και χαβιάρι, ραβιόλι αστακού, πάπια ή wagyu rib eye και πολλές ακόμα προτάσεις που θα συνθέσουν το απόλυτο New Year's menu που θα σας προετοιμάσει για μια νέα, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά!

Kitchen Bar

img-7721-3o5EO.JPG

Τα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Kitchen Bar έχουν αφήσει τη δική τους εποχή. Για την αλλαγή του χρόνου, η λάμψη επιστρέφει με μια φαντασμαγορική φιέστα, με πυροτεχνήματα, πολλή μουσική και χορό, που θα μείνει αξέχαστη! Το μενού που επιμελήθηκε η ομάδα του και θα απογειώσει τη βραδιά έχει πρωταγωνιστή ένα αριστουργηματικό μοσχαράκι γάλακτος γεμιστό με γαρίδες, που σερβίρεται στο πιάτο με μελωμένες πατάτες baby, καρότο, σπαράγγια βουτύρου και cranberry σος στο γαρνίρισμα!

Βotargo, MonAsty-Autograph Collection

1.jpg

Στο Βotargo, το conceptual εστιατόριο του 5* MonAsty-Autograph Collection, o βραβευμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης και ο executive chef Κώστας Μποβιάτσης βάζουν την υπογραφή τους σ’ ένα degustation μενού αξιώσεων, που θα απολαύσουμε στις 31/12 με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής! Η κουζίνα τους έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής και, αν κάτι την κάνει μοναδική, είναι ο τρόπος που αναβιώνει γαστρονομικά το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό της Θεσσαλονίκης. Θα είμαστε, λοιπόν, εκεί για να γευτούμε όσα ωραία μας ετοίμασαν!

Canteen

brs-6242.JPG

Διαχρονικά αγαπημένο για τη Θεσσαλονίκη, το Canteen! Ο χώρος αυτές τις γιορτές έχει στολιστεί μαγικά και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα στηθεί μια φινετσάτη γιορτή για την αλλαγή του χρόνου, με τον χαρακτήρα, την αισθητική και τις γεύσεις που εδώ πάντα μας κερδίζουν. Το απολαυστικό μενού της βραδιάς είναι πληθωρικό σε γεύσεις και το πάντρεμα με τις ετικέτες κρασιών δυνατό!

Happy Holidays!