fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα περάσουν οι συντάκτες του GLOW.GR τα φετινά Χριστούγεννα
WHAT'S GLOW

Πώς θα περάσουν οι συντάκτες του GLOW.GR τα φετινά Χριστούγεννα

Παρουσιάζουν τις προτάσεις τους, μοιράζοντας τις πιο εγκάρδιες ευχές τους


Η μέρα των Χριστουγέννων μάς καλεί να βιώσουμε τις πιο δυνατές στιγμές και να απολαύσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί τριγύρω μας. Φέτος τις γιορτές, η αισιοδοξία βρίσκεται στο επίκεντρο και με βάση αυτή πορευόμαστε για όλα όσα έρχονται. Λάμψη, χαρούμενα πρόσωπα και όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη -ειδικά φέτος. Η σημερινή μέρα βρίσκει όλους εμάς με την πιο festive διάθεσή μας, με όρεξη να αδράξουμε κάθε στιγμή και με ένα πλατύ χαμόγελο που πηγάζει από όλα αυτά για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη, μοιράζοντας τις δικές μας προτάσεις, αλλά και τις ευχές για τα πιο φωτεινά, «ζεστά» Χριστούγεννα!

Σταυρούλα Κλειδαριά

unnamed-0oI3w.jpg

Χριστούγεννα σημαίνει φως, χαρά, άγιες μέρες, μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι είμαστε φθαρτοί και άνθρωποι πάνω από όλα.Σε γιορτινή ατμόσφαιρα όλα μας παρασύρουν στο να θέλουμε να ντυθούμε ξεχωριστά, να απολαύσουμε πιο ιδιαίτερα πράγματα, να χορέψουμε, να βγούμε και να διασκεδάσουμε. Θα έλεγα πως ακόμη πιο ουσιαστικό είναι να συγκεντρωθούμε οι οικογένειες, να ξαναδούμε αγαπημένα πρόσωπα, να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι, να ξαναγκαλιαστούμε και να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλο όπως παλιά, που τίποτε δε σκίαζε την ανθρώπινη προσέγγιση. Ακόμη πιο σημαντικό από τα εντυπωσιακά ρούχα και τις λαμπερές εξόδους είναι να φροντίσουμε την ψυχή μας, να καθαρίσει από σκέψεις που μας βαραίνουν, συναισθήματα που μας κάνουν κακό, θέματα που προκαλούν αρνητισμό και κακώς κείμενα. Ας είναι μια αφορμή για να βρούμε τρόπους να ανταποδώσουμε ότι καλό έχει έρθει, να χαρίσουμε χαρά όσο περνάει από το χέρι μας, να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε, να νοιώσουμε καλά με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Να υποδεχτούμε την καινούρια χρονιά καθαροί στην ψυχή και ήρεμοι πως η αλήθεια για τον καθένα μας είναι σημαία μας!

Κωνσταντίνος Τανιάς

unnamed-TSI0y.jpg

Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι κυρίως για τα παιδιά, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω... Ίσως επειδή κάθε χρόνο τέτοια εποχή φέρνω στο μυαλό μου όλες τις παιδικές μου αναμνήσεις -τα γέλια, τα δώρα, την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού και μια γλυκιά νοσταλγία να με κυριεύει. Όλα αυτά και άλλα πολλά με κάνουν να νιώθω όπως τότε, που όλα φάνταζαν τόσο ελεύθερα και παραμυθένια, δίχως έγνοιες και δεύτερες σκέψεις για τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω μου. Και κάπως έτσι, καταλήγω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο αγνό, πιο τρυφερό και πιο αληθινό από το να νιώσουμε και πάλι παιδιά, ξεσηκώνοντας μνήμες που μας κάνουν και πάλι ευτυχισμένους, αισιόδοξους, ονειροπόλους και, τελικά, ελεύθερους να γιορτάσουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο -όχι μόνο σήμερα, αλλά πάντα, κάθε στιγμή και όλες τις εποχές του χρόνου. Για φέτος, αυτό που αποζητώ περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι μια απλή βόλτα στη στολισμένη, γεμάτη κόσμο -επιτέλους- Θεσσαλονίκη, στιγμές με φίλους και συγγενείς, μακριά από τοξικότητα, άγχη και συναισθηματικούς περιορισμούς. Εύχομαι να έχετε τα πιο όμορφα, παιδικά Χριστούγεννα της ζωής σας!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

img-0607.jpg

Τα Χριστούγεννα από μικρή ήταν η αγαπημένη μου γιορτή. Μου εκπέμπουν μία ηρεμία, μία αρμονία και σίγουρα αγάπη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αυτή η μέρα θα είναι οικογενειακή υπόθεση. Μία ευκαιρία για να βρεθούμε μαζί με τους ανθρώπους μας που είτε είναι μακριά κι επιστρέφουν για λίγο, είτε η απαιτητική καθημερινότητα δεν μας δίνει τη δυνατότητα να τους έχουμε συνεχώς κοντά μας. Φυσικά, και το βράδυ των Χριστουγέννων, η βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι μοναδική κι ένα ποτό με φίλους σ' ένα από τα ξεχωριστά bars της έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Αγάπη Γαβριηλίδου

269508029-3140630592927357-8235986433938050523-n1.jpg
Image source: @dior

Νομίζω πως για όλους μας τα Χριστούγεννα αποτελούν παραδοσιακά οικογενειακή υπόθεση. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε πολλές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα -ή τουλάχιστον δεν μπορέσαμε να τις απολαύσουμε όπως θα θέλαμε- οπότε τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε! Λατρεύω τα οικογενειακά τραπέζια κι ακόμη περισσότερο -φυσικά- λατρεύω όλες εκείνες τις λιχουδιές που παίρνουν θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Συνεπώς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει για φέτος αρκετό φαγητό κι ίσως κάποια βόλτα για ποτό, το απόγευμα σε κάποιο από τα αγαπημένα bar της πόλης. Ό,τι κι αν κάνετε κι εσείς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να περάσετε τέλεια και να απολαύσετε τις γιορτές περισσότερο από ποτέ! Enjoy!

Αναστασία Πολίτογλου

screenshot-1-eQByy.png

Το 2021 ήταν μια χρονιά σταθμός. Δεν ξέρω αν φταίει ο covid, τα φεγγάρια ή ο συνεχόμενος Κρόνος αλλά στο κλείσιμο της μπορώ να πω πως με σημάδεψε, όπως καμία άλλοτε. Γι' αυτό τον λόγο την ημέρα των Χριστουγέννων θα φροντίσω ώστε να δώσω λίγο παραπάνω χρόνο σε εμένα και λίγο παραπάνω χρόνο στην οικογένεια μου απολαμβάνοντας παράλληλα όλα όσα έχει να μου δώσει η φύση. Φέτος τα Χριστούγεννα θα τα περάσω στο χωριό της γιαγιάς μου γιατί πιστεύω ότι όσο ακόμη μπορούμε, οφείλουμε μια στο τόσο να γυρίζουμε στις ρίζες μας και μέσα μας. Με ένα βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, όχι στο παρελθόν. Για να παίρνουμε δυνάμεις που μας δίνουν φτερά να πετάμε και για να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά. Κρασιά, συζητήσεις δίπλα στο δέντρο, μάσκες ομορφιάς για το απαραίτητο pampering και μερικές αποφάσεις που θα επιλέξουμε για τη νέα χρονιά. Δώστε και εσείς λίγο χρόνο σε εσάς και θα δείτε που δε θα το μετανιώσετε!