fbpixel

Search icon
Search
Πώς οι bold τόνοι έχουν δημιουργήσει ένα ultra modern σκηνικό σε μια κατοικία στο Chicago
INTERIORS

Πώς οι bold τόνοι έχουν δημιουργήσει ένα ultra modern σκηνικό σε μια κατοικία στο Chicago

Με τη σχεδιαστική υπογραφή της Lauren McGrady του RFL Studio


Το RFL Studio με ιδιοκτήτρια τη Lauren McGrady ξεχωρίζει στον χώρο του design, χάρη στη μοντέρνα σχεδιαστική ματιά που το διακρίνει, με τους λάτρεις τους είδους να υποκλίνονται σε όλα όσα πρεσβεύει. Με επίκεντρο την υψηλή αισθητική είναι ό,τι πιο επίκαιρο κυκλοφορεί στην αρχιτεκτονική. Οι designers δίνουν την υπογραφή τους σε μοναδικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν κατά πολύ μεταξύ άλλων.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση μιας υπέροχης κατοικίας στο Chicago και συγκεκριμένα στη γειτονιά West Loop, όπου οι πολυτέλεια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα απίστευτα σύγχρονο περιβάλλον, που δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το μέλλον, κρατώντας ωστόσο πολλά στοιχεία από το παρελθόν. Ένα σκηνικό που έχει τον τρόπο να εμπνέει όποιον λατρεύει τη διακόσμηση, γνωρίζοντας πολύ καλά τις πάει να πει high-end αισθητική.

Let's go inside!
chicago-rfl-studio-den-654e1611a24b9.jpg


Κατά το makeover του σπιτιού, δόθηκε τεράστια βάση στα έντονα χρώματα, που κάνουν τη διαφορά και χαρίζουν ζωντάνια όπου κι αν τοποθετηθούν. Κάπως έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πως οι παιχνιδιάρικοι τόνοι έχον πάρει τη θέση τους από χώρο σε χώρο, γεγονός που έχει εξασφαλίσει απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα αντικρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, γίνεται ξεκάθαρο πως ως βασικό υλικό κατασκευής επιλέχθηκε το ξύλο, δημιουργώντας το vibe της διαχρονικότητας.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως πρόκειται για ένα απόλυτα πετυχημένο mix πολλών και διαφορετικών στοιχείων -τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Όλα βασίζονται στις υψηλής αισθητικής ποιότητες, αλλά και στις λεπτομέρειες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όλα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν απίστευτο φως από χώρο σε χώρο -ακόμα και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού.

Statement καναπέδες, πολυθρόνες και coffee tables, περίτεχνα art pieces σε κάθε γωνία, καθώς και cozy details, όπως bohemian χαλιά και layers από μαξιλάρια, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Χρωματιστοί πίνακες σε μεγάλα μεγέθη, floral ταπετσαρίες στους τοίχους, ιδιαίτερα φωτιστικά, country chic πινελιές και luxury υφάσματα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το άκρως εντυπωσιακό σκηνικό της κατοικίας και την κάνουν να διαφέρει από άλλες της υπόλοιπης περιοχής.

chicago-rfl-studio-great-room-654e16624091a.jpg


Το σαλόνι είναι βαμμένο με τη βαφή "Great White" της Farrow & Ball, με τις διακριτικές ροζ αποχρώσεις να κυριαρχούν και να εντοπίζονται από τον καναπέ Mario Bellini που βρίσκεται πάνω σε ένα χαλί Nichols της δεκαετίας του '20. Ακόμα, εντύπωση μας προκαλούν δύο μοναδικές καρέκλες από pony skin του Nigel Coates, ένα ιριδίζον σκαμπό "Beetle" κι ένα μεταμοντέρνο γυάλινο τραπέζι σαλονιού σε ροζ χρώμα που προέρχεται από το Riverotter. Η ομάδα της Lauren πρόσθεσε ένα τζάκι και χρησιμοποίησε το ίδιο μαρμάρινο μοτίβο.

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα, λοιπόν, από σύγχρονες πινελιές στο design μαζί με vintage κομμάτια και αναφορές του παριζιάνικου παρελθόντος, δημιουργούν ένα καταπληκτικό σύνολο που λειτουργεί σαν την ιδανική πηγή έμπνευσης.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Ryan Mcdonald, Elle Decoration UK