fbpixel

Search icon
Search
Μια απίστευτα cozy κατοικία στην California αποτελεί επιτομή της σύγχρονης κομψότητας
INTERIORS

Μια απίστευτα cozy κατοικία στην California αποτελεί επιτομή της σύγχρονης κομψότητας

Σχεδιασμένη από τους Wade Design Architects και Lauren Geremia


Η interior designer Lauren Geremia και το design studio Wade Design Architects ξεχωρίζουν στον κόσμο της αρχιτεκτονικής χάρη στη μοντέρνα οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν σχεδιαστικά κάθε κατοικία που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν. Στόχος τους αποτελεί η δημιουργία σκηνικών που μαρτυρούν το μέλλον στην εσωτερική διακόσμηση, ποντάροντας στις τάσεις της εποχής, αλλά διατηρώντας παράλληλα ένα διαχρονικό στιλ, ώστε κάθε σπίτι στο οποίο δίνουν την υπογραφή τους να ξεχωρίζει για τον timeless χαρακτήρα του.

Πρόσφατα, αναδιαμόρφωσαν από κοινού ένα σπίτι στην California, το οποίο χτίστηκε αρχικά από το διάσημο αρχιτέκτονα Henry Higby Gutterson. Αντικρίζοντας την κατοικία από το εξωτερικό της και μόνο γίνεται αντιληπτό πως το ξύλο αποτέλεσε το βασικό υλικό κατασκευής στις περισσότερες από τις επιφάνειες αλλά και τα έπιπλα. Ο καθένας από τους indoor και outdoor χώρους δίνει έμφαση στα φυσικά υλικά, απογειώνοντας παράλληλα την έννοια του slow living.

Step inside!
geremia-belvedere1111finalv5-654167b45d1a4.jpg


Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι. Παρόλα αυτά, το μπεζ και άλλα παρεμφερή, earthy χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν ένα ultra cozy περιβάλλον, μοντέρνο και άκρως family-friendly. Ένα συνονθύλευμα από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, συνθέτουν το όλο theme και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο. Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η μεγάλη αγάπη της designer, μιας και τις έχει τοποθετήσει τόσο στην κουζίνα και στο μπάνιο όσο και σε άλλα σημεία του σπιτιού, κάτι που «δένουν» ιδιαίτερα με τους γήινους τόνους.

Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκαν οι αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design. Μαζί με τις επιφάνειες από ξύλο επέλεξε να συνδυάσει την πέτρα κι έτσι να δώσει ένα ιδιαίτερο effect σχεδόν στις περισσότερες γωνιές του νέου του σπιτιού. Τα χρώματα της γης αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής του, κάτι που παρατηρεί έντονα κανείς όπου κι αν στρέψει την προσοχή του. Το σκούρο καφέ έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ διάφορες άλλες πιο ανοιχτές αποχρώσεις έρχονται να συμπληρώσουν το όλο vibe και να χαρίσουν extra πόντους ζεστασιάς.

geremia-belvedere0893final-654167b25b665.jpg


Plus, η θέα που προσφέρεται είναι πραγματικά ασύλληπτη και συμπληρώνει το όλο απίθανο vibe. Vintage αλλά και πιο σύγχρονα έπιπλα καλύπτουν με τον πιο κομψό τρόπο τις γωνίες του σπιτιού, ενώ πάνω σε αυτά έχουν τοποθετηθεί μοναδικά διακοσμητικά και σπουδαία artworks, τα οποία μαρτυρούν την αγάπη του ιδιοκτήτη για την τέχνη, τα ταξίδια, τη ζωή. Η παρουσία αυτών προσδίδει χρώμα και ζωντάνια, γεγονός που επιτυγχάνεται και από τα φυτά εσωτερικού χώρου, που αποτέλεσαν αναπόσπαστο στοιχείο από τη συνολική διακόσμηση.

To κάθε σημείο -από το living room μέχρι τα υπνοδωμάτια- έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί το τέλειο spot για ατελείωτες στιγμές ξεκούρασης, με τη θέα από τα παράθυρα να απογειώνει τις αισθήσεις και να γαληνεύει την ψυχή. Ο cozy χαρακτήρας του σπιτιού δείχνει να απογειώνεται χάρη στα πολυτελή υφάσματα στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια, καθώς και χάρη στον θερμό φωτισμό.

geremia-belvedere0831final-654167b2771af.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Laure Joliet, Elle Decor