fbpixel

Search icon
Search
Πώς να δημιουργήσετε ένα stylish mini bar στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας
DESIGN

Πώς να δημιουργήσετε ένα stylish mini bar στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας

Ακολουθήστε τα απόλυτα design hacks για τα πιο καλοκαιρινά spots στο outdoor σκηνικό της κατοικίας σας


Τον τελευταίο καιρό, οι καλοκαιρινές βραδιές -έτσι όπως τις περιμέναμε εδώ και καιρό- έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, περνώντας όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Σίγουρα, βέβαια, πολλές φορές προτιμούμε να κάτσουμε στο σπίτι και να οργανώσουμε ένα mini party, καλώντας τα κοντινά μας πρόσωπα με σκοπό να διασκεδάσουμε. Κι επειδή η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει, το outdoor σκηνικό της κατοικίας μας αποτελεί μονόδρομο για τέτοιου είδους καλέσματα τη summer season, οπότε ήρθε η κατάλληλη ώρα για να διαμορφώσουμε τους εξωτερικούς μας χώρους, ώστε να παραπέμπουν σε ένα ονειρικό bar για ατελείωτη χαλάρωση και fun στιγμές.

Δείτε παρακάτω πώς ακριβώς μπορείτε να το πετύχετε, ακολουθώντας stylish ιδέες κι έξυπνα design hacks!

Βρείτε το ιδανικό σημείο

0-rNH1h.jpg

Αρχικά, θα πρέπει να καταλήξετε στο σημείο όπου θα στηθεί το mini bar. Ανάλογα με τον χώρο που έχετε στη διάθεσή σας, σκεφτείτε πώς ακριβώς θα μπορέσετε να διαμορφώσετε κατάλληλα αυτό το σημείο, με τρόπο που να συνδυάζει την πρακτικότητα και την ευκαιρία να «παίξετε» με τη διακόσμηση. Ειδικά εσείς που έχετε κήπο, είναι όλα με το μέρος σας, μιας και χώρος είναι σαφώς περισσότερος απ' ό,τι αν περιοριστείτε στο μπαλκόνι. Παρόλα αυτά, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και για το στήσιμο του απόλυτου balcony mini bar, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε εάν συνεχίσετε να διαβάζετε!

Χρησιμοποιήστε τρόλεϊ ή vintage έπιπλα

1-diC7U.jpg

Συνεχίζοντας τη διαδικασία, όσο μεγάλος ή μικρός κι αν είναι ο χώρος στον οποίο θα στήσετε τελικά το bar σας, θα πρέπει να βρείτε τα απαραίτητα έπιπλα όπου θα τοποθετήσετε τα ποτά, ποτήρια και ό,τι άλλο θα χρειαστείτε. Ένα μοντέρνο τρόλεϊ, για παράδειγμα, αποτελεί μια ιδανική επιλογή που προορίζεται για τη συγκεκριμένη χρήση, αλλά από εκεί κι έπειτα μπορείτε να σκεφτείτε εναλλακτικά και πιο δημιουργικά. Πείτε «ναι» σε vintage μικροέπιπλα, τα οποία θα σας εξυπηρετήσουν εξίσου, ενώ μπορείτε να τους δώσετε «χαρακτήρα» βάφοντάς τα σε ένα πιο fun χρώμα ή προσθέτοντάς τους εντυπωσιακά πόμολα.

Γίνετε δημιουργικοί με μια DIY κατασκευή

2-dIVW7.jpg

Και για εσάς που θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε κάτι όμορφο κι εντυπωσιακό για το μπαλκόνι ή την αυλή σας, μια DIY κατασκευή είναι αυτό στο οποίο αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας. Φτιάξτε μόνοι σας ένα μικρό stant το οποίο θα «φιλοξενήσει» τα ποτά σας και θα σας αναδείξει σε bartender! Mια ωραία ιδέα είναι να κατασκευάσετε κάτι σε πιο jungle στιλ που να «φωνάζει» καλοκαίρι, μαζεύοντας επιφάνειες από ξύλα, καλάμια και φύλλα από φοίνικα.

Στήστε ένα living space

3-DL6ry.jpg

Για μια απόλυτα cozy και καλοκαιρινή αίσθηση, μην παραλείψετε να στήσετε έναν χώρο όπου θα χαλαρώνετε με την παρέα σας, κάπου κοντά στο bar που θα δημιουργήσετε. Ένα τραπέζι με μερικές καρέκλες ή έναν άνετο καναπέ είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να το πετύχετε. Και σε περίπτωση που τα τετραγωνικά δε σας το επιτρέπουν, don't worry διότι μερικά σκαμπό θα λειτουργήσουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και οι καλοκαιρινές στιγμές εκεί θα σας μείνουν αξέχαστες.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

4-TR0Xg.jpg

Όλοι ξέρουμε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, γι' αυτό και αξίζει να τους δώσετε προσοχή, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε το τέλειο αποτέλεσμα. Ο φωτισμός θεωρείται «κλειδί» σε κάθε περίπτωση και τις ώρες που ο ήλιος πέφτει είναι ωραίο να απολαμβάνετε το ποτό σας σε ένα ρομαντικό, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται στο σπίτι σας. Τοποθετήστε φανάρια στο έδαφος και τις επιφάνειες, κεριά και σειρές από λαμπάκια και αφεθείτε στη γοητεία τους.

Cheers to summer days!