fbpixel

Search icon
Search
Πώς να διασφαλίσετε ότι δεν θα έχετε ποτέ ένα κακό κούρεμα
HAIR & NAILS

Πώς να διασφαλίσετε ότι δεν θα έχετε ποτέ ένα κακό κούρεμα

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα best hair ever


Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία: Κάθεστε στην καρέκλα του κομμωτηρίου, ελπίζοντας ότι έχετε επικοινωνήσει σωστά το επιθυμητό κούρεμα στον hairstyler σας, βλέποντας το ψαλίδι να κόβει τις τούφες σας - δημιουργεί λίγο άγχος για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής. Φυσικά, υπάρχουν και οι φορές που καταλήγει υπέροχα. Άλλες όχι. Τι μπορείτε, όμως, εσείς να κάνετε για εξασφαλίσετε την επιτυχία; Πρώτα απ' όλα, πραγματοποιήστε την έρευνα σας πριν κλείσετε το επόμενο ραντεβού για να καταλάβετε ποιες τεχνικές είναι καλύτερες για τον τύπο των μαλλιών σας.

Παρακάτω, μάθετε πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο, ποιες τεχνικές κουρέματος λειτουργούν καλύτερα για κάθε τύπο μαλλιών και πολλά άλλα.

Πώς προετοιμάζεστε για ένα ραντεβού στο κομμωτήριο;

paul-siewert-dnpa8k6tgre-unsplash.jpg

Η σχέση μεταξύ πελάτη και κομμωτή λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχος είναι, δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας. Μην ντρέπεστε να εκφράσετε τι θέλετε ή να του δείξετε φωτογραφίες. Ποτέ μην ντρέπεστε για τις αναφορές σας, ακόμα κι αν είναι από κορυφαία supermodels. Υπάρχει κάτι σε αυτήν την εικόνα που σας ελκύει, οπότε ας μιλήσετε γι' αυτό. Ο κομμωτής σας θα είναι σε θέση να ενσωματώσει τη συνολική ατμόσφαιρα και την ουσία αυτής της φωτογραφίας στην εμφάνισή σας.

Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποιο στιλ είναι ρεαλιστικό για τον τρόπο ζωής σας, τις συνήθειες περιποίησης και την υφή των μαλλιών σας. Αναλογιστείτε πρώτα το ιστορικό σας. Ανατρέξτε σε παλιές φωτογραφίες κι επιλέξτε ποιες επιλογές λειτουργούν για να πετύχετε το look, στο οποίο κινείστε. Σκεφτείτε αν αυτό είναι εφικτό με την υφή των μαλλιών σας, το styling και με το που βρίσκεται τώρα η υγεία τους. 

Πόσο συχνά πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας;

vinicius-amnx-amano-vfzf-pztvba-unsplash.jpg

Ένα κούρεμα κάθε σεζόν είναι ιδανικό. Να θυμάστε ότι τα μαλλιά δοκιμάζονται καθημερινά και με το να τα κουρεύετε λίγο αλλά με συνέπεια τα ευνοεί.

Συμβουλές κουρέματος για λεπτά μαλλιά

Τα λεπτά μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, οπότε με το να τα χωρίζετε σε τμήματα, τα τραβάτε και μπορεί να κόψετε πάρα πολύ. Τα μαλλιά λίγο μετά τους ώμους κόβονται συνήθως πάντα στεγνά. Μπορεί ο κομμωτής έτσι να πάρει μια αίσθηση της φυσικής υφής κάποιου ή του πώς θα βγουν κι είναι ωραίο να βλέπεις όλα τα στοιχεία να συνδυάζονται. Αυτή η προσέγγιση είναι επίσης ιδανική για όσους θέλουν να καθαρίσουν τα πυκνά λεπτά μαλλιά.

Συμβουλές κουρέματος για σπαστά μαλλιά

Τα μεσαία έως πυκνά σπαστά μαλλιά θα πρέπει να κόβονται έτσι ώστε να ευνοείται η μπούκλα. Οι κομμωτές επιθυμούν να τα κόβουν με ψαλίδι, ενώ είναι ακόμα νωπά. Αυτό του επιτρέπει να βλέπουν το σχήμα του πώς θα καθίσουν τα μαλλιά. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουν το κούρεμα με ένα ίσιο ξυράφι.

ayo-ogunseinde-uqt55tgbqzi-unsplash.jpg

Συμβουλές κουρέματος για μπούκλες

Για τις μπούκλες ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι η αποφυγή της συρρίκνωσης κατά το κόψιμο. Μερικές φορές με βρεγμένα μαλλιά πραγματικά τεντώνεις την τούφα και μετά κόβεις. Η μπούκλα μπορεί να συρρικνωθεί και να έχετε ως αποτέλεσμα ένα πιο κοντό look από αυτό που ίσως θέλατε.