fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια colorful οικογενειακή κατοικία στο Notting Hill ανακαινίστηκε μόλις σε 12 μήνες
INTERIORS

Πώς μια colorful οικογενειακή κατοικία στο Notting Hill ανακαινίστηκε μόλις σε 12 μήνες

Με τη σχεδιαστική υπογραφή της Kate Guinness


Για την interior designer Kate Guinness, το χρώμα είναι ένα ισχυρό εργαλείο με την ικανότητα να δημιουργεί αντιθέσεις. Μια οικογενειακή κατοικία την οποία η ίδια και η ομάδα της κατάφεραν να ανακαινίσουν μόλις σε 12 μήνες, αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα της δουλειάς της. Για το σπίτι αυτό στο Notting Hill επέλεξε να συνδυάσει μαξιμαλιστικές χρωματικές επιλογές με μινιμαλιστικά σχήματα και καμπύλες, δημιουργώντας ένα έντεχνα εννοιολογικό αλλά άνετο family house για την πολυμελή οικογένεια στην οποία ανήκει το ακίνητο.

Peek inside!
230405-guinness-eldon325.jpg


Ιδιαίτερα φωτεινό παρά το γεγονός πως οι χώροι του δεν είναι τόσο μεγάλοι, το σπίτι αυτό χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και αποτελεί στολίδι για ολόκληρη την περιοχή όπου είναι χτισμένο. Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, βλέπουμε πως οι bold τόνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Συγκεκριμένα, το μαύρο και οι σκούρες αλλά και οι ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ καταλαμβάνουν τεράστιο κομμάτι όλων των χώρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το τελικό αποτέλεσμα δείχνει σκοτεινό. Αντιθέτως, προσδίδεται εκπληκτικός χαρακτήρας και πολυδιάστατη αίσθηση που μαγεύει.

Πέρα από τους σκουρόχρωμους τόνους, βέβαια, υπάρχουν πολλές neon και μεταλλικές πινελιές που κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο σύγχρονο και με πολλές cute δόσεις. Με μια πρώτη εικόνα, βλέπουμε πως το στιλ που επικρατεί έχει να κάνει περισσότερο με ένα rustic glam ύφος, που μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ταιριάζει πολύ με την προσωπικότητα της εκκεντρικής τραγουδίστριας. Ωστόσο, εάν παρατηρήσουμε λίγο περισσότερο εμπλέκονται περισσότερα decor styles και δημιουργούν το απόλυτο mix & match.

Βλέπουμε πως το eclectic design έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τη ματιά της Guinness, η οποία έχει διαμορφώσει ένα προς ένα τα δωμάτια με τόσο elegant φινέτσα που είναι πραγματικά άξια θαυμασμού. Μετά από δουλειά 12 μηνών, το σπίτι πλέον διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του. Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στη vintage αρχιτεκτονική, είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του.

230405-guinness-eldon03320v3.jpg


Πέρα από τους living χώρους, έχουν δημιουργηθεί δύο ευήλιες κουζίνες, οι οποίες ξεχωρίζουν για τη λειτουργικότητά τους, όπως και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Όλα βασίζονται στην άνεση και αυτό είναι εμφανές σε κάθε σημείο. Το ζευγάρι, πλέον, μπορεί να απολαύσει στο έπακρο τις στιγμές του εντός σπιτιού και να κάνει τα όνειρά του για μέλλον που του ανοίγεται. Στη δεύτερη κουζίνα, υπάρχουν πιο tradiational σχεδιαστικές αναφορές, σε αντίθεση με την πρώτη και κύρια που είναι πιο μοντέρνα χάρη στο έντονο κόκκινο χρώμα που έχει επιλεχθεί.

Παρόλο που το σπίτι χτίστηκε πριν από τόσα χρόνια, έπειτα από τη σχεδιαστική παρέμβαση της designer, το αποτέλεσμα έδωσε την αίσθηση πως χτίστηκε εξαιρετικά πρόσφατα. Η προσοχή κάθε περιηγητή πέφτει στα statement pieces που κάνουν τη διαφορά σε όλη τη διακόσμηση, τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που έχουν συνδυαστεί τα γήινα χρώματα με τους ψυχρούς τόνους, αλλά και τις πιο έντονες πινελιές. Έχει δοθεί βάση στη λεπτομέρεια και αυτό είναι ολοκάθαρο όπου κι αν εστιάσει κανείς.

230405-guinness-eldon298.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: James McDonald, AD