fbpixel

Search icon
Search
Minimalistic bed-making: Τι είναι, γιατί είναι in και γιατί θα το καθιερώσουμε
INTERIORS

Minimalistic bed-making: Τι είναι, γιατί είναι in και γιατί θα το καθιερώσουμε

Πρόκειται για την επιλογή των σχεδιαστών για τη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας


Είναι γεγονός, σε όλους μας αρέσει να γυρνάμε σε ένα ωραίο, άνετο κρεβάτι στο τέλος της ημέρας. Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε ένα άνετο κρεβάτι, στο μυαλό μας έρχονται πολλά layers από buttery soft κουβέρτες και παπλώματα και πολλά μαξιλάρια. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τάσεις στο interior, και συγκεκριμένα σε αυτό του υπνοδωματίου σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξίσου φιλόξενη όαση με πολύ λιγότερα αντικείμενα πάνω στο κρεβάτι σας, δημιουργώντας ένα ζεστό μινιμαλιστικό κρεβάτι.

Σίγουρα την έχετε ξαναδεί αυτήν την εξαιρετικά απλή εμφάνιση αφού χρησιμοποιείται συνήθως στα ξενοδοχεία. Περιλαμβάνει ένα επίπεδο κάλυμμα τοποθετείται κατά μήκος του κρεβατιού, διπλώνεται λίγο προς τα κάτω στην κορυφή και στη συνέχεια ξαναγυρίζει πάνω από ένα ζευγάρι τυποποιημένων μαξιλαριών. Είναι λίγο παραδοσιακό και σχεδόν θρησκευτικό, καθαρό και τακτοποιημένο αλλά πρότινως κομψό. 

Δίνει την αίσθηση που χρειάζεται να έχει η κρεβατοκάμαρά σας - ηρεμία.
shutterstock-1133440799.jpg

Ο σχεδιαστής της AD100, Giancarlo Valle, ο οποίος είναι γνωστός για τη χρήση αυτού του στιλ κρεβατιού σε πολλά από τα έργα του, αποκαλεί την εμφάνιση "μοναστηριακή" και την παρομοιάζει με ένα κλασικό λευκό μπλουζάκι. "Είναι ανέμελο-μπορεί να δείχνει ακατάστατο και ταυτόχρονα συμμαζεμένο".

Ένα κρεβάτι έχει την τάση να κυριαρχεί σε ένα δωμάτιο, και ανάλογα με τη γωνία λήψης, αυτό το μεγάλο ορθογώνιο μπορεί να παραμορφωθεί. Το μοναστηριακό, μινιμαλιστικό κρεβάτι βοηθάει σε αυτό το πρόβλημα. Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος γίνεται λιγότερο κραυγαλέος, αλλά ήρεμος και ήσυχος, χωρίς να κλέβει την παράσταση.

Πώς να το εφαρμόσετε στο κρεβάτι σας

Για να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 

1. Αφαιρέστε όλα τα μαξιλάρια από το κρεβάτι, ισιώστε εντελώς το επάνω σεντόνι, και στη συνέχεια τοποθετήστε το κάλυμμα του κρεβατιού στο κρεβάτι, εξομαλύνοντας το επάνω μέρος. 

2. Διπλώστε το πάνω μέρος του καλύμματος περίπου στο ένα τρίτο της διαδρομής προς τα κάτω στο στρώμα. Από εκεί, πιάστε δύο μαξιλάρια (κατά προτίμηση ακριβούς μεγέθους) και τοποθετήστε τα επίπεδα, το ένα δίπλα στο άλλο με ένα μικρό κενό μεταξύ τους.

3. Τραβήξτε τα προς τα κάτω ώστε να βρίσκονται πάνω από το διπλωμένο κάλυμμα του κρεβατιού, περίπου τρεις ίντσες πάνω από την πτυχή προς την άκρη του κρεβατιού. Α

4. Ανασηκώστε τη μία πλευρά του καλύμματος κρεβατιού πάνω από τα μαξιλάρια προς το κεφαλάρι, έπειτα την άλλη.

5. Από εκεί και πέρα, ασχοληθείτε με τη συγκέντρωση του πλεονάζοντος υφάσματος γύρω από το κρεβάτι, επιτρέποντάς του να χτυπήσει στο πάτωμα με τρόπο που να φαίνεται φυσικός. Αν από την άλλη θέλετε να κρύψετε το κάλυμμα του κρεβατιού μέσα στην πλατφόρμα, συνιστάται το styling με μερικά μαξιλάρια και μια ωραία μεγάλη κουβέρτα ή πάπλωμα στην άκρη του κρεβατιού.

Πώς να το εντάξετε στο χώρο σας

2e07d0915131875f8310a366b9f182be.jpeg
Photographed by Francois Dischinger. Μέσα στο New York Penthouse του Michael Kors.

Η κρεβατοκάμαρα σε ζεστούς τόνους είναι ο τέλειος συνδυασμός φόρμας και λειτουργίας. Το monastic bed μπορεί να συνδυαστεί με minimal διακόσμηση που ηρεμεί το μάτι, την ψυχή και αποτελεί το ultimate sanctuary. Το υπνοδωμάτιο του σχεδιαστή Michael Kors αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα αφού είναι η επιτομή της πρακτικότητας και απόλαυσης, άνεσης και αυστηρότητας.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να εφαρμόσουμε το back-to-basics look στο...κρεβάτι μας!