fbpixel

Search icon
Search
Maximalism: Πώς να τον υιοθετήσετε στους χώρους σας με elegant τρόπο
INTERIORS

Maximalism: Πώς να τον υιοθετήσετε στους χώρους σας με elegant τρόπο

Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών


Το ρητό "more is more" μας έρχεται στο μυαλό όταν κάνουμε λόγο για το μαξιμαλιστικό στιλ, που συχνά μπορεί να μπερδευτεί ως μια κακοφωνία από έντονα prints και ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων. Αλλά πώς μπορείτε να μεταφέρετε την ίδια ενέργεια και το συναίσθημα του μαξιμαλισμού σε ένα σπίτι διατηρώντας την κομψότητά του; Τέσσερις interior tastemakers απαντούν στο net-a-porte.com. 

1. Στόχος το χρώμα και η πολυπλοκότητα

maximal.jpg

Αν θέλετε να εισαγάγετε τον μαξιμαλισμό στο σπίτι σας, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει μια συγχώνευση στιλ. Αναμείξτε vintage με μοντέρνα κομμάτια για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα με σύνθετη προσωπικότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση φωτεινών χρωμάτων και μοτίβων. Μην ξεχνάτε ότι το χρώμα μπορεί να αποτελέσει «καταφύγιο» για την ψυχή, ενώ ταυτόχρονα ζωντανεύει έναν χώρο.

2. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε

2.jpg

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας - αν ένα αντικείμενο σας μιλάει και σας αρέσει, δοκιμάστε το στη διακόσμησή σας. Είναι εύκολο να πειραματιστείτε με τρόπους που δεν σας δεσμεύουν σε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Δοκιμάστε να φέρετε περισσότερο χρώμα και έντονα prints στο σπίτι σας με μικρά αντικείμενα, όπως μαξιλάρια και αμπαζούρ - ή επιλέξτε μια τολμηρή ταπετσαρία με ένα ιδιαίτερο μοτίβο για έναν μικρό χώρο, όπως ένα δεύτερο μπάνιο.

3. Ξεκινήστε σιγά σιγά 

4.jpg

Η φράση "more is more" δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι το μεγαλύτερο είναι καλύτερο. Η εισαγωγή σας στον μαξιμαλισμό μέσω συμπαγών χώρων και απαλών αξεσουάρ μπορεί να κάνει θαύματα. Τα μαλακά έπιπλα είναι πάντα ένα καλό σημείο εκκίνησης: τα μαξιλάρια, τα χαλιά ή τα ριχτάρια είναι ιδανικά για να πετύχετε αυτή την πολυεπίπεδη εμφάνιση. Επιλέξτε μια χρωματική παλέτα κι εργαστείτε γύρω από αυτήν, ώστε να υπάρχει ακόμα μια αίσθηση συνέχειας σε όλον τον χώρο. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με το τραπέζι της τραπεζαρίας σας. Είτε πρόκειται για το επόμενο δείπνο σας είτε για ένα απλό date night for two, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με μια δόση μαξιμαλισμού και φαντασίας - ένα τολμηρό τραπεζομάντιλο, πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι ή ευφάνταστα αξεσουάρ θα κάνουν τη διαφορά στο design.

4. Μην αμελείτε την προσωπικότητά σας

6.jpg

Μην ξεχνάτε ότι last but not least, η προσωπικότητά σας αποτελεί το απαραίτητο συστατικό. Ο μαξιμαλισμός, άλλωστε, είναι στα καλύτερά του όταν εμπνέεται από το πάθος και το συναίσθημα, απαιτώντας το στιλ να καθοδηγείται από τον χαρακτήρα και την ατομικότητα και να επιμελείται από μια διαστρωμάτωση αγαπημένων αντικειμένων. Το maximal style έχει να κάνει με τη συλλογή και το layering πραγμάτων που αγαπάς και παίρνεις χαρά από αυτά κάθε μέρα - αντί να επιμεληθείς μια συλλογή από δυνατά, συγκρουόμενα χρώματα και prints μόνο και μόνο για χάρη της τάσης. Είναι ένας τρόπος να απολαμβάνεις το ατελές και να βλέπεις έναν χώρο ως ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που σε κάνουν να χαμογελάς. Μικρά μπιχλιμπίδια σε βιβλιοθήκες, αταίριαστα υφάσματα, vintage έπιπλα και κομμάτια που αποκτήθηκαν σε ταξίδια, όλα μαζί λειτουργούν για να δημιουργήσουν χώρους που ξεχειλίζουν από ιστορίες. Το χρώμα και το print είναι εγγενή στον μαξιμαλισμό, αλλά η προσωπικότητα και ο ατομικισμός του καθενός από εμάς βρίσκονται στον πυρήνα του! 

Φωτογραφία κεντρική: Michael Sinclair