fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι 5 χρωματικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2024
TRENDS & CATWALKS

Αυτές είναι οι 5 χρωματικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2024

Σύμφωνα με τα catwalks...


Το φθινόπωρο κατάφερε επιτέλους να μας κάνει να εισάγουμε μερικά νέα χρώματα στην γκαρνταρόμπα μας. Το βαθύ μπορντό, το γκρι, και το butter yellow έχουν γίνει τάση τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά όταν πρόκειται για τα colour trends στα οποία μπορούμε να βασιστούμε κάθε χρόνο, η αρχή του έτους δίνει τον τόνο όχι μόνο για την περίοδο των γιορτινών ημερών, αλλά και για το νέο έτος και πέρα από αυτό. Σίγουρα, ο χειμώνας απαιτεί πρακτικό layering και τα σύνολά μας θα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από τα ίδια μάλλινα μάξι παλτό, πουλόβερ, πλεκτά φορέματα και μπότες μέχρι το γόνατο που προτιμούνται ανελιπώς, αλλά υπάρχουν μερικές χρωματικές τάσεις που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην winter capsule wardrobe σας. Έτσι, αν είστε περίεργοι για το ποια χρώματα της νέας σεζόν πρόκειται να καθορίσουν όχι μόνο το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, αλλά και την επόμενη, συνεχίστε να κάνετε scrolling. 

Αυτές θα είναι οι πέντε μεγαλύτερες χρωματικές τάσεις για τους επόμενους 12 μήνες...

1. Baby blue

winter-colour-trends.jpg
Fendi SS'24

Πάνω στην ώρα για έναν κρύο χειμώνα, το παγωμένο μπλε θα είναι το παστέλ της σεζόν. Εμφανίζεται σε περισσότερες από 20 επιδείξεις S/S 24, οπότε ίσως θα πρέπει να προμηθευτείτε νωρίς τα μπλε σας, καθώς αυτή η δροσερή τάση θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Για μέγιστο αποτέλεσμα, φορέστε το από την κορυφή ως τα νύχια με απροσδόκητες χρωματικές πινελιές από Fendi και Akris.

2. Cobalt blue

issey-miyake-ss24-look24-low-1600x2401.webp
Issey Miyake SS'24

Το δεύτερο μπλε που θα καθιερώσουμε φέτος είναι το φωτεινό cobalt. Μετά το ροζ της Barbie και το καυτό κόκκινο του 2023, αυτή είναι η νέα κορεσμένη απόχρωση που θα δώσει το έναυσμα για συζητήσεις γύρω από τη μόδα.

2. Bright whites

max-mara-s24-44.jpg
Max Mara SS'24

Είναι λογικό ότι η πιο κρύα εποχή του ημερολογίου θα αγκαλιάσει τελικά το έντονο λευκό. Αυτή η απόχρωση μπορεί να είναι γνωστή για το ότι μας κρατάει δροσερούς το καλοκαίρι, αλλά η ανατροπή της παράδοσης και η αντήχηση των παγωμένων ανέμων και των χιονισμένων σκηνικών του χειμώνα στη χρωματική σας παλέτα είναι ο πιο τολμηρός τρόπος για να κάνετε μια δήλωση στις αρχές του 2024. Τα λευκά φορέματα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα - θα χρειαστούν όμως έξυπνο layering για να λειτουργήσουν και τις ψυχρότερες μέρες.

3. Sandy tones

saint-laurent-fashion-show-wss24-vogue-runway-front-44-scaled.jpg
Saint Laurent SS'24
Είτε το αποκαλείτε καμηλό, είτε μπεζ, οι αμμώδεις καφέ αποχρώσεις πάντα επανέρχονται στη μόδα. Από το καλοκαιρινό σαφάρι που καθιέρωσε ο Saint Laurent την πλειονότητα των look του, αυτή η ευέλικτη απόχρωση είναι βασικό στοιχείο στις ντουλάπες μας όλο το χρόνο, αλλά φέτος το χειμώνα απαιτεί πιο θερμούς τόνους, όπως αυτόν που παραπέμπει σε σκούρο κίτρινο. 

5. Grounding brown

screenshot-2023-10-27-at-35024-pm.png
Image source: Tom Ford SS'24

Δεν θα ήταν μια πλήρης συλλογή χρωμάτων χωρίς μια σκούρα, γειωμένη απόχρωση που μπορείτε να συνδυάσετε με τα πάντα. Επιλέξτε, λοιπόν, το βαθύ καφέ που αποπνεύει quiet luxury - και πρόκειται για την ιδανική εναλλαγή του μαύρου. Ενώ οι οίκοι Tom Ford και Alberta Ferretti το ανέδειξαν σε monochromatic καφέ εμφανίσεις, μπορείτε κάλιστα να το εντάξετε σε mix-and-match ξεχωριστά κομμάτια για να ενισχύσουμε τον πλούσιο παράγοντα των καθημερινών χρωμάτων.