fbpixel

Search icon
Search
Πνοή ανανέωσης σε μια ιδιαίτερη κατοικία στο Brooklyn με vintage-looking στοιχεία
INTERIORS

Πνοή ανανέωσης σε μια ιδιαίτερη κατοικία στο Brooklyn με vintage-looking στοιχεία

Σχεδιασμένη από το design studio Brownstone Boys


Το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από το design studio Brownstone Boys φαίνεται πως έχει βρει το κλειδί της επιτυχίας, καθώς τα σπίτια που υπογράφει αρχιτεκτονικά διακρίνονται για μια αίσθηση ανεπιτήδευτης πολυτέλειας και μοντερνισμού. Πιο πρόσφατο παράδειγμα της δουλειάς του αποτελεί μια ονειρική κατοικία στο Brooklyn. Πρόκειται για ένα παλιό κτίσμα, το οποίο απέκτησε νέα πνοή μετά την ανακαίνιση που ανέλαβαν οι Brownstone Boys, οι οποίοι, όπως λένε, άντλησαν έμπνευση από το ταβάνι του σπιτιού, που φανερώνει τα χρόνια που είναι χτισμένο. Από εκεί κι έπειτα, πρόσθεσαν σύγχρονες πινελιές και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες των ιδιοκτητών.

Take a tour!
hbx110123brownstoneboys-011-655b8d4142f02.jpg


Αυτό που ήθελε η οικογένεια ήταν ένα περιβάλλον όπου η ζεστασιά θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα, δεν ήθελαν να καμία περίπτωση να χαθεί η vintage αισθητική που κυριαρχεί από χώρο σε χώρο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτήν τη φορά με πιο σύγχρονο τρόπο, ώστε να λειτουργεί υπέρ στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών ως προς την επικρατούσα πρακτικότητα.

Μπορεί οι χώροι του να έμοιαζαν παλιοί με έντονα σημάδια από το πέρασμα των δεκαετιών, αλλά οι designers φαντάστηκαν το μέλλον της οικογένειας μέσα σε αυτό, τις στιγμές της με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, λοιπόν, πραγματοποίησαν τις απαραίτητες κινήσεις, μίλησαν με συναδέλφους, επισκέφθηκαν τα κατάλληλα καταστήματα και βρήκαν όλα όσα είχαν στο μυαλό τους για το πώς θα διαμορφωνόταν το σπίτι.

Ένα ενδιαφέρον mix από διάφορα στιλ που ισορροπούν μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού, συνθέτει το τόσο κομψό αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται τόσο για τη διακόσμησή του όσο και για την άνεση που προσφέρει. Διαχρονικές γραμμές στα έπιπλα με πολλά από αυτά να έχουν τον δικό τους, statement χαρακτήρα, χρυσές λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν την απίστευτα κομψή διακόσμηση, πολυτελή υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια και τόσα άλλο που ελκύουν την προσοχή του κάθε περιηγητή και λειτουργούν σαν την τέλεια πηγή έμπνευσης.

hbx110123brownstoneboys-009-655b8ddfa18e3.jpg


Όπως παρατηρούμε, το λευκό και το μαύρο είναι τα χρώματα που επιλέχθηκαν ώστε να επικρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η λιτότητα και να κυριαρχήσει ο μινιμαλισμός. Παρόλα αυτά, το black & white έχει συνδυαστεί ιδανικά με πιο θερμούς χρωματισμούς, όπως είναι το καφέ σε διάφορους τόνους -άλλους πιο σκούρους και άλλους πιο ανοιχτούς-, ενώ βλέπουμε και πιο playful πινελιές χάρη στα έργα τέχνης στους τοίχους, αλλά και σε extra διακοσμητικά στοιχεία.

Παρά την ποικιλία σε décor styles, βλέπουμε πως η ισορροπία πρωταγωνιστεί όπου κι αν εστιάσει κανείς την προσοχή του. Το γεγονός αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι η παλέτα χρωμάτων που έχει επιλεχθεί από την ίδια δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από τους γήινους αλλά και πιο ψυχρούς τόνους, κάνοντας έτσι όλους τους χώρους να δείχνουν απόλυτα αρμονικοί, ουδέτεροι, αλλά εξαιρετικά εντυπωσιακοί, με τα στοιχεία πολυτέλειας και τις περίτεχνες λεπτομέρειες να θεωρούνται το κλειδί της επιτυχίας για κάθε χώρο.

Η επιβλητική αύρα που διακατέχει κάθε σημείο είναι πολύ πιθανό να δικαιολογείται -πέρα από τον unique διάκοσμο- με τα χρόνια που κουβαλά το χτίσμα, κάτι που γίνεται φανερό από λεπτομέρειες, όπως τα πρεβάζια στα παράθυρα και τα σκαλιστά μαρμάρινα στοιχειά. 

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Christian Torres, House Beautiful