fbpixel

Search icon
Search
H Chanel επιστρέφει στο Grand Palais μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας
FASHION NEWS

H Chanel επιστρέφει στο Grand Palais μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας

Κι ό,τι άλλο συμβαίνει στον κόσμο της μόδας


Με τον Μήνα Μόδας να βρίσκεται σε εξέλιξη και τη νέα σεζόν να έχει έρθει για τα καλά, ο κόσμος της μόδας μας χαρίζει συνεχώς καινούρια πράγματα που δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε. Νέες συλλογές, αξέχαστες πασαρέλες αλλά και συνεργασίες που θα συζητηθούν είναι μόνο μερικά απ' όσα κέντρισαν το ενδιαφέρον μας. 

Συνεχίστε παρακάτω και γνωρίστε όλα όσα έκλεψαν την παράσταση στον κόσμο της μόδας την εβδομάδα που μας πέρασε!

Chanel - Grand Palais

le-defile-chanel-automne-hiver-2017-2018-179184.jpg

Η Chanel επιστρέφει στο Grand Palais μετά από ένα τετραετές διάλειμμα για ανακαίνιση, με μια ready to wear collection που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου και μια νέα δέσμευση για την υποστήριξη μελλοντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ιστορικό ορόσημο του Παρισιού. Ο γαλλικός οίκος μόδας θα συνεισφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια στον προϋπολογισμό του πολιτιστικού ιδρύματος, με αντάλλαγμα τη διατήρηση του αποκλειστικού δικαιώματος να χρησιμοποιεί το κεντρικό κλίτος της δομής από γυαλί και χάλυβα για τις επιδείξεις μόδας του, δήλωσε στο WWD ο Bruno Pavlovsky, πρόεδρος μόδας και πρόεδρος της Chanel SAS.

Η επίδειξη κατά τη διάρκεια της Paris Fashion Week θα σηματοδοτήσει την επίσημη δημόσια επαναλειτουργία του Grand Palais μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εγκαινιάζοντας μια σεζόν που θα περιλαμβάνει την έκθεση Art Basel Paris τον Οκτώβριο και μια έκθεση μνημειακών εγκαταστάσεων της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας Chiharu Shiota τον Δεκέμβριο.

Converse X Marina Satti

converse-x-marina-satti-5.png

H Converse είναι ένα brand που εντυπωσιάζει συνεχώς με τις εκκεντρικές συνεργασίες που επιλέγει. Αυτή τη φορά, η Μαρίνα Σάττι γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας, η οποία ακούει στο όνομα "Back to school" και έχει ως στόχο την ανάδειξη του πνεύματος της αυτοέκφρασης και της μοναδικότητας που πρεσβεύει το brand.

Γνωστή για τα fashion statements της, πάνω στη σκηνή και στις street style εμφανίσεις της, η Μαρίνα Σάττι επιλέγει και φωτογραφίζεται με τα αγαπημένα της Chuck Taylor All Star Converse για τη φετινή σεζόν (Chuck Taylor All Star, Run Star Legacy CX, Chuck Taylor All Star XX-Hi, Chuck 70 De Luxe Heel και Chuck Taylor All Star Cruise), αναδεικνύοντας το προσωπικό της στιλ μέσα από cool συνδυασμούς για το Φθινόπωρο 2024.

Michael Kors - New York Fashion Week 

00005-michael-kors-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

O Michael Kors παρουσίασε τη νέα του SS25 collection στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, αποδεικνύοντας πως με τους σωστούς συνδυασμούς, κανένα ταμπού δεν μπορεί να υπάρχει. Με τη νέα του αυτή συλλογή, ο σχεδιαστής αποτίνει φόρο τιμής στη ρουστίκ πολυτέλεια, ενώ φαίνεται ότι εμπνέεται από τον κύριο Ripley και εξερευνά τους νέους κώδικες του casula look.

Η επίδειξη άνοιξε με ένα maillot της δεκαετίας του 1950, μια high - slit φούστα και μια δερμάτινη τσάντα-καλάθι και έκλεισε με ένα διακοσμημένο bandeau από broderie anglaise και μια μακριά φούστα.

00036-michael-kors-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα φορέματα της συλλογής είχαν αέρα από seventies και έδωσαν έμφαση στη μέση με ζώνες. Τα print τους ήταν θηλυκά και ανάλαφρα και το χρώμα τους σκούρο, καφέ και μαύρο μαζί. Τα αξεσουάρ χάρισαν το final touch, ενώ το αποτέλεσμα θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ο ορισμός του modern chic. 

00033-michael-kors-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα παλτό που παρουσιάστηκαν με τις blue navy details να κλέβουν την παράσταση. Πάντως, ο "απαγορευμένοι" χρωματικοί συνδυασμοί, όπως το καφέ με το μαύρο χρησιμοποιήθηκαν από τον σχεδιαστή με τον καλύτερο τρόπο. 

Miu Miu - Luisa World 

miu-miu-6.jpg

Η Miu Miu παραμένει η επιτομή του μοντέρνου στιλ και αυτήν τη σεζόν, με ρούχα και αξεσουάρ που αποπνέουν δυναμισμό, φρεσκάδα και θηλυκότητα.

Η συλλογή FW24, σχεδιασμένη από την ίδια τη Miuiccia Prada, αντλεί έμπνευση από τα στάδια της ζωής, συνδυάζοντας συρρικνωμένες και παιχνιδιάρικες σιλουέτες, κοντά μανίκια και στρογγυλεμένα παπούτσια που θυμίζουν παιδικότητα, με στοιχεία όπως ψηλά γάντια, καρφίτσες, τσάντες, αλλά και το διαχρονικό, που εκφράζουν την κομψότητα της ενηλικίωσης.

Αυτή η συλλογή μας υπενθυμίζει ότι το girly look δεν έχει πάντα σχέση με την ηλικία, αλλά μπορεί και να είναι μια έκφραση της σύγχρονης θηλυκότητας με τολμηρό και αντισυμβατικό τρόπο, καθιστώντας έτσι τη ένα από τα πιο επίκαιρα και της εποχής.

Το παιχνίδι συνεχίζεται και στη μίξη των υφασμάτων, καθώς διαφορετικά υλικά συνδυάζονται και συγχωνεύονται, όπως σε φορέματα από τσαλακωμένο μετάξι μαζί με jersey, και πουλόβερ από μετάξι και κασμίρι φορεμένα με φούστες από μαλλί και ποπλίνα.

Εξίσου πολύ ξεχωριστή είναι και η συνεργασία Miu Miu X New Balance, καθώς συνδυάζει τη δυναμική των sneakers της με το μοντέρνο στιλ της Miu Miu, μια φρέσκια ματιά στο athleisure και ταυτόχρονα ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη μόδα, χωρίς να θυσιάζουν την άνεση.

Ανακαλύψτε τις νέες συλλογές Miu Miu αποκλειστικά στα καταστήματα Luisa World, και με ένα κλικ στο luisaworld.com. προσθέστε μοναδικό στιλ στην γκαρνταρόμπα σας.