fbpixel

Search icon
Search
Η Chanel Haute Couture Fall/Winter '24-'25 συλλογή προσέδωσε μία ρομαντική πινελιά στην ταυτότητα του οίκου
TRENDS & CATWALKS

Η Chanel Haute Couture Fall/Winter '24-'25 συλλογή προσέδωσε μία ρομαντική πινελιά στην ταυτότητα του οίκου

Η Chanel επέλεξε να παρουσιάσει τη συλλογή στο Palais Garnier, έναν τόπο δημιουργικής ελευθερίας πολύ αγαπητό στον οίκο


Το Chanel Fall-Winter 2024/25 Haute Couture Show που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι ήταν ένα λαμπερό show, γεμάτo από κομψότητα και πρωτοτυπία. Εκλεπτυσμένη και θεατρική, η νέα συλλογή που παρουσιάστηκε από το Fashion Creation Studio στο Palais Garnier συνδυάζει τους κόσμους της όπερας και της υψηλής ραπτικής της Chanel. Με πλούσια κεντήματα και handamade κομμάτια, η συλλογή προσδίδει στους κώδικες του οίκου μια ρομαντική πινελιά.

befunky-collage-7jNZ2.jpg

Η Chanel επέλεξε να παρουσιάσει τη συλλογή στο Palais Garnier, έναν τόπο δημιουργικής ελευθερίας που διατηρεί στενές σχέσεις με τον οίκο. Πρόκειται για μία συλλογή που εκφράζει την πειθαρχία της ομορφιάς, της υπομονής και της τελειότητας, αξίες που μοιράζονται με το Palais Garnier, την Εθνική Όπερα του Παρισιού.

Με τη δημιουργία της συλλογής αυτής - βασισμένη πάνω στους χαρακτηριστικούς κώδικες του οίκου και την θρυλική ιστορία του - η ομάδα του στούντιο της Chanel γεφύρωσε επιδέξια το χάσμα μεταξύ του παλιού και του νέου, παραμένοντας πιστή στο DNA της. 

befunky-collage-1-07hoI.jpg

Μεταξύ της ανακοίνωσης της αποχώρησης της Virginie Viard, αυτόν τον μήνα και του πολυαναμενόμενου διορισμού της επόμενης, ο οίκος Chanel επέλεξε να παρουσιάσει τη συλλογή υψηλής ραπτικής με την απερχόμενη από τον οίκο, Viard, να μην βρίσκεται καν στην όπερα για το show αυτό. Ιστορικά, οι αποχωρούντες creative directors -ιδίως στους μεγάλους οίκους μόδας- διοργανώνουν συνήθως ένα σημαντικό τελευταίο show, κάτι που δεν έγινε αυτήν τη φορά. 

befunky-collage-3-LXvlk.jpg
Ambassadors του οίκου όπως η Keira Knightley ή stars του Hollywood όπως η Michelle Williams, η Olivia Dean, ο Griff και η σκηνοθέτης Audrey Diwan, έδωσαν όλοι το «παρών» στις κόκκινες βελούδινες πολυθρόνες μέσα στη σκοτεινή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Όπερα. 
befunky-collage-2-efDCc.jpg

Απλά σακάκια -και όχι με τέσσερις τσέπες-, με λαιμούς με ντεκολτέ, φορεμένα με πλισέ φούστες που τελείωναν στο γόνατο ξεχώρισαν στο catwalk. Ακολούθησαν μερικά κλασικά σακάκια Coco, αν και με κοντούς λαιμούς και τσέπες, μερικά σε αποχρώσεις μοβ και ροδακινί. Με πρωταγωνιστές διάφορα μεταλλικά cocktail dresses και ένα υπέροχο εκρού φόρεμα από λατέξ με λευκά φτερά coq που συνδυάζεται με παγιέτες στο επάνω μέρος, η συλλογή είχε κάτι από την αίγλη του παρελθόντος του οίκου.

befunky-collage-4-Swwys.jpg

Ωστόσο, οι δεσμοί που διατηρεί η Chanel με την τέχνη του χορού πάνε πολύ πίσω και η collection Υψηλής Ραπτικής λειτούργησε ως νεύμα σε αυτήν. Πριν από το ολόμαυρο finale του show, μία ομαδική πόζα των συντελεστών στη μαρμάρινη σκάλα του Palais Garnier έκανε τους καλεσμένους, αλλά και όλους τους λάτρεις της Chanel, να συνειδητοποιήσουν ότι η Viard δεν θα υποκλιθεί για τελευταία φορά.