fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στην artistic κατοικία του managing director του Selfridges, Andrew Keith, στη Σκωτία
INTERIORS

Περιηγηθείτε στην artistic κατοικία του managing director του Selfridges, Andrew Keith, στη Σκωτία

Σχεδιασμένη με τη βοήθεια του Roderick Murray


Μια σκοτεινή μέρα του Φεβρουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Selfridges, Andrew Keith και ο αρχιτέκτονας συνεργάτης και σύντροφός του Roderick Murray είδαν αυτό το σπίτι στα Highlands της Σκωτίας για πρώτη φορά. «Είχε διακοπή ρεύματος», θυμάται ο Roderick, «και μια ηλικιωμένη κυρία μας ξενάγησε με ένα κερί!».

Έχοντας ζήσει στο Hong Kong για 20 χρόνια, το ζευγάρι ονειρευόταν μια ζωή στην πατρίδα του τη Σκωτία και, παρά το γεγονός ότι έβλεπε το σπίτι στα χειρότερά του, ο ρομαντισμός του και η άγρια ​​ομορφιά της απομακρυσμένης του τοποθεσίας στις όχθες του Loch Rannoch συνεπήρε και τους δυο. Ήταν και κοντά σε έναν μικροσκοπικό σταθμό προς το Λονδίνο, που σήμαινε ότι ο Andrew μπορούσε να μεταβεί τη νύχτα στη δουλειά του.

Το παραδοσιακό πετρόχτιστο σπίτι («στη Σκωτία, το λέμε "but and ben"», λέει ο Roderick) είχε είχε χτιστεί πριν από περίπου 200 χρόνια, και μάλιστα πέρασε κάποιο χρόνο ως ένα καταφύγιο υπερβατικού διαλογισμού πριν περάσει στα χέρια ενός συνταξιούχου κυρίου, χωρίζοντάς το σε κεντρικό κατάλυμα και τρεις εξοχικές κατοικίες. 

croiscrag-lodge-exterior-654bc12697117.jpg


Όταν το αγόρασε το ζευγάρι το 2018, πίστευε ότι θα χρειαζόταν μικρές αλλαγές και μόνος μερικές ταπετσαρίες, όμως σύντομα οι δυο τους συνειδητοποίησαν ότι η ανακαίνιση του σπιτιού θα ήταν μια διαδικασία πιο απαιτητική. Η πανδημία, ωστόσο, διέκοψε το όλο makeover, με τον το Roderick να λέει: «Ήταν πολύ δύσκολο. Ήμουν μόνος μου στη μέση της επαρχίας χωρίς εργάτες».

Αυτή η αναγκαστική παύση έδωσε χρόνο σε αυτόν και τον Andrew να βρουν τι χρειαζόταν το σπίτι και να προσαρμόσουν τα σχέδια. Ένα μεγάλο μέρος αυτού ήταν ο εξορθολογισμός της διάταξης, διαμορφώνοντας σταδιακά το νέο design. Η απόφαση ελήφθη να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πρωτότυπα χαρακτηριστικά, συχνά προς σύγχυση των εργολάβων. «Έπρεπε να εξηγήσουμε ότι θέλαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τις σπασμένες παλιές πόρτες και τις σκάλες, που ήταν φθαρμένες», λέει ο Roderick. Η διακόσμηση, εν τω μεταξύ, περιελάμβανε πολλά moodboards, αλλά και σπάνια έργα του William Morris.

Οι ταπετσαρίες είναι πραγματικά τόσο ιδιαίτερες, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό μέσα σε αυτό το σπίτι είναι η ηλιοφάνεια που κυριαρχεί τις πρωινές ώρες σε όλα τα δωμάτια. Ο Roderick λατρεύει την αντίθεση που κάνει με τον καταπράσινο χώρο ενός από τα δωμάτια. «Είναι πολύ σκοτεινό, οπότε οι ακτίνες του ήλιου δημιουργούν μια έκρηξη φωτός», δηλώνει ο ίδιος.

croiscrag-lodge-fireplace-654bc5bf93350.jpg


Αυτό το σπίτι έχει οδηγήσει τον Andrew και τον Roderick σε ένα ταξίδι ανακάλυψης, τόσο στον εαυτό τους όσο όσο και στην ανεπανάληπτη γοητεία αυτού του τόπου, την ηρεμία του οποίου έχουν λατρέψει. Μετά τη σχεδιαστική συμβολή τους, η κατοικία αυτή μοιάζει σαν να βγήκε απευθείας από το παρελθόν, διατηρώντας τη vintage αίγλη του, η οποία προσαρμόζεται καταπληκτικά με τις σύγχρονες πινελιές που έχουν επιλεχθεί. 

Όταν ρωτήθηκαν ποια είναι τα αγαπημένα τους σημεία, όμως, και οι δύο μιλούν για το τοπίο. Για τον Andrew, η παρακολούθηση της συνεχώς μεταβαλλόμενης εξοχής της Σκωτίας μέσα από τα παράθυρα του σαλονιού είναι σκέτη απόλαυση, ενώ ο Roderick δεν είναι ποτέ πιο χαρούμενος από όταν κάθεται σε Ercol καρέκλα στην κουζίνα του σπιτιού, «με την πόρτα ανοιχτή, τη γάτα στο γόνατό μου. κοιτάζοντας τη λίμνη με ένα φλιτζάνι τσάι στο χέρι».

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τους χώρους του σπιτιού!

Πηγή: Elle Decoration UK | Φωτογραφίες: Alexander Baxter