fbpixel

Search icon
Search
Το σπίτι ενός διάσημου interior designer στα Hamptons έχει μετατραπεί σε ένα οικογενειακό καταφύγιο
INTERIORS

Το σπίτι ενός διάσημου interior designer στα Hamptons έχει μετατραπεί σε ένα οικογενειακό καταφύγιο

Περιηγηθείτε στο πανέμορφο σπίτι του Damon Liss


Όταν ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Damon Liss ξεκίνησε να χτίσει το δικό του σπίτι στο Hamptons από την αρχή πριν από μερικά χρόνια, η πίεση ήταν μεγάλη. «Θα εξεταστεί σε πολύ έντονο επίπεδο από τους πελάτες και τους φίλους μας», θυμάται ότι σκεφτόταν τότε, «έτσι αγωνίστηκα για τα πάντα». Αν και το εγχείρημα ήταν αγχωτικό, ήταν επίσης μια εργασία αγάπης που τώρα κρατά μερικά από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά του - έπιπλα που είχε συλλέξει ο ίδιος και η σύζυγός του τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Και του έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με φίλους και συνεργάτες, ανθρώπους όπως η σχεδιάστρια φωτισμού Lindsey Adelman και ο αρχιτέκτονας Michael Derrig.

Λατρεύει τη vintage αισθητική, αλλά σε συνδυασμό με κάτι το μοντέρνο, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από την εντυπωσιακή κατοικία του, την οποία επιμελήθηκε σχεδιαστικά ο ίδιος, αλλά ακολουθώντας και τις συμβουλές που είχαν να του δώσουν οι φίλοι και συνεργάτες του.

Go inside!
2023-08-24200223x.jpg


Αυτό που ο ίδιος αποζητούσε από τους προσωπικούς του χώρους, ήταν αυτοί να αποπνέουν αισιοδοξία χάρη στον σχεδιασμό τους, προσεγγίζοντας με τον πιο σύγχρονο τρόπο τον μαξιμαλισμό, χωρίς ωστόσο να χάνεται η λειτουργικότητα. Για τον λόγο αυτόν, ο interior designer άντλησε έμπνευση από περασμένες δεκαετίες, επιλέγοντας κομμάτια που ανταποκρίνονται στο στιλ του και στο γούστο, φυσικά, της συζύγου του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε η βάση του σπιτιού: ένας «καμβάς» από διάφορα items του παρελθόντος, η αξία των οποίων παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Έχει διατηρηθεί μια γοητευτική vintage αίσθηση, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον.

Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης. Στο μεταξύ, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την υπέροχη χρωματική παλέτα του σπιτιού, η οποία συνδυάζει φανταστικά τις σκούρες με τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις - άλλες ουδέτερες και άλλες πιο bold ή και funky.

2023-08-24200129x.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και μεγάλα, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Παράλληλα, μια ακόμα αγάπη του designer -τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου- έχει πάρει τη θέση της από γωνιά σε γωνιά μέσα στο διαμέρισμα, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο από το αστικό σκηνικό όπου είναι τοποθετημένο το σπίτι και δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός περιβάλλοντος άρρηκτα συνδεδεμένου με τη φύση του Hamptons.

Το σπίτι «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, εκπέμπει ζωντάνια και ξεχωρίζει για την αρμονία που το διακατέχει. Βλέπουμε πως κάθε χώρος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, χάρη στα μοναδικά αγαλματίδια και τις εμβληματικές φιγούρες που συνθέτουν τον όλο διάκοσμο, αλλά και τις πινελιές που αποδεικνύουν περίτρανα το πάθος της ιδιοκτήτριας για τη μαγεία και τη σαγήνη της τέχνης - παλαιότερης και σύγχρονης.

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Plus, οι μεταλλικές προσθήκες και οι επιφάνειες από μάρμαρο, λειτουργεί ως κάτι το extra στο απίθανο indoor σκηνικό, κάνοντάς το πιο πολυτελές και ιδιαίτερο.

2023-08-24200369x.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Joshua McHugh, AD