fbpixel

Search icon
Search
Parisian Aesthetics: Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα που απογειώνει την έννοια της σύγχρονης κομψότητας
INTERIORS

Parisian Aesthetics: Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα που απογειώνει την έννοια της σύγχρονης κομψότητας

Πρόκειται για το εντυπωσιακό σπίτι των Luis Laplace και Christophe Comoy


Το σχεδιαστικό δίδυμο Luis Laplace και Christophe Comoy ξεχωρίζουν στον κόσμο του design για τη μοναδική αισθητική που τους διακρίνει, έχοντας δώσει την υπογραφή τους σε με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές κατοικίες που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τα αρχιτεκτονικά projects που αναλαμβάνουν, το σπίτι των ίδιων στην Πόλη του Φωτός έχει τον τρόπο να παραδίδει μαθήματα διακόσμησης χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιαστικό χαρακτήρα του.

Η παριζιάνικη φινέτσα έχει αποτυπωθεί με τον πιο σύγχρονο τρόπο σε κάθε γωνία του διαμερίσματός τους, με προσθήκες που φανερώνουν το γούστο και την ιδιαίτερη σχεδιαστική τους ματιά. Ένα κλασικό parisian apartment που ενσωματώνει τη μοντέρνα τέχνη, την κομψότητα και τις λειτουργικές γραμμές, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν στο έπακρο την καθημερινότητά τους εκεί.

Let's go inside!
ad1223-laplace-2-copy.jpg


Τα vintage γύψινα που διατηρούνται από το παρελθόν, έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris γοητεία, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αυτό το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.«Καμβά» αποτέλεσε το ουδέτερα και all time classic λευκό, ενώ από εκεί κι έπειτα έχει δοθεί η αίσθηση της ζεστασιάς εξαιτίας ορισμένων θερμών αποχρώσεων, όπως είναι το μπεζ και το καφέ σε διάφορους τόνους. Στο μεταξύ, κανείς μας δεν μπορεί να παραλείψει το γεγονός πως έχει προστεθεί «ζωντάνια» στο τελικό αποτέλεσμα χάρη σε μερικά πιο bold & fun colors, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το σκούρο κόκκινο και μια ιδιαίτερη απόχρωση του μπλε.

Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι artistic πινελιές έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν «δέσει» τα διάφορα decor styles μεταξύ τους, δημιουργώντας μια τελικά εικόνα που συνδυάζει τις αναφορές από το παρελθόν με τη λειτουργικότητα του τώρα και ό,τι πιο hot κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στη διακόσμηση. Bonus, βλέπουμε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες έχουν χαρίσει ένα vibe πολυτέλειας σε πολλές από τις γωνίες της κατοικίας. Το χρυσό απογειώνει το όλο αποτέλεσμα και χρίζει πόντους πολυτέλειας.

Διακοσμητικές προσθήκες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, όπως μεγάλοι καθρέφτες και coffee tables, εντυπωσιακά έπιπλα, αλλά και πιο μινιμαλιστικές γραμμές έχουν πάρει τη θέση τους στο διαμέρισμα. Στο απίστευτα φωτεινό σαλόνι με παράθυρα που προσφέρουν τέλεια θέα στη γαλλική πρωτεύουσα, δεσπόζει ένα μοναδικής αισθητικής τζάκι, με την παρουσία του στον χώρο να δημιουργεί το πιο cozy place to be τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, αλλά και μια τέλεια προσθήκη το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. 

ad0120-la-place-7.jpg
Luis Laplace και Christophe Comoy


Μάρμαρο και ξύλο γίνονται «ένα», ενώ τα πολλά, μεγάλα παράθυρα κάνουν κάθε χώρο να «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως. Όταν ο ήλιος πέφτει, ο τεχνητός, θερμός φωτισμός δημιουργεί ακόμα πιο cozy ατμόσφαιρα κι εντυπωσιάζει τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του interior design. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα έργα τέχνης σε -διάφορα σχήματα και με ποικιλία στα σχέδια- που βρίσκονται στους τοίχους και σε πολλές επιφάνειες των δωματίων, κάνουν το όλο σκηνικό σοφιστικέ και απίστευτα ιδιαίτερο.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος στην gallery!

Φωτογραφίες: Ambroise Tézenas, AD