fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια οικογενειακή κατοικία σ' ένα χωριό της Σκωτίας απογειώνει τον μοντερνισμό
INTERIORS

Πώς μια οικογενειακή κατοικία σ' ένα χωριό της Σκωτίας απογειώνει τον μοντερνισμό

Με την υπογραφή του studio Brown & Brown Architects


Έχοντας δώσει την υπογραφή τους σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, σύγχρονα σπίτια που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια, οι designers του studio Brown & Brown Architects ξέρουν πολύ καλά πώς να αποτυπώνουν το ταλέντο που τους διακατέχει στις κατοικίες που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν. Με έμφαση στα φυσικά υλικά, κάθε τους δουλειά εκπέμπει έναν ανεπιτήδευτο μοντερνισμό που έχει τον τρόπο να εμπνέει.

Γυρνώντας τον χρόνο πριν από μερικούς μήνες, ολοκλήρωσαν μια υπέροχη κατοικία στη Σκωτία, στο χωριό Oyne συγκεκριμένα, η οποία πλέον αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς μπορεί να διαμορφώσει το σπίτι του με γνώμονα την λιτότητα, τις «καθαρές» γραμμές στο design, πάντα όμως με μια updated ματιά στη διακόσμηση και τις στάσεις που επικρατούν αυτήν τη στιγμή. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως όλη η περιοχή ξεχωρίζει στον χάρτη για τις καταπράσινες πεδιάδες της, τους κάμπους και την απίθανη ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Ένα περιβάλλον ιδανικό, όπως καταλαβαίνουμε, για να ζήσει μια οικογένεια.

Take a look!
upper-parkbrae-brown-and-brown-architects-2.jpg


Το designer team δημιούργησε σε πρώτη φάση έναν industrial «καμβά», προκειμένου να χαρίσει ένα σχεδόν ανεπιτήδευτο vibe σε κάθε χώρο του σπιτιού. Με σκοπό να εξασφαλιστεί μια απίθανα μοντέρνα και διαχρονική εικόνα, επέλεξε να κινηθεί σε ψυχρούς τόνους, που, όμως, εκπέμπουν σε μεγάλο βαθμό μια αίσθηση ζεστασιάς, κάνοντάς έτσι την κατοικία να δείχνει cozy και φιλόξενη.

Τα ψηλά ταβάνια κάνουν κάθε χώρο να δείχνει ευήλιος, ενώ οι αρχιτέκτονες έδωσαν πολλή βάση στον τεχνητό και φυσικό φωτισμό, διαλέγοντας -πέρα από τα μεγάλα παράθυρα- lighting πηγές σε κάθε γωνία, πάλι σε ψυχρή απόχρωση και με βιομηχανικό στιλ. Το ξύλο κυριαρχεί σχεδόν παντού, γεγονός που φανερώνει το πόσο βασικό υλικό αποτελεί στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κατοικίας, τώρα και για πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση, το βλέπουμε να δεσπόζει σε μια γλυκιά απόχρωση του καφέ - απόλυτα σύγχρονη και μοντέρνα.

Το λευκό και το γκρι σε όλους του τους τόνους έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς τη ματιά του. Στο μεταξύ, με σκοπό το σπίτι να δείχνει φιλόξενο και ζεστό, έχουν επιλεχθεί και πιο θερμοί χρωματισμοί, όπως το μπεζ, που δημιουργούν το τέλειο combo με την υπόλοιπη παλέτα. Από την είσοδο κιόλας, καταλαβαίνει κανείς πως βρίσκεται μπροστά από ένα σκηνικό minimal και τόσο σύγχρονα φτιαγμένο, χωρίς «υπερβολές» ως προς το design.

upper-parkbrae-brown-and-brown-architects-12.jpg


Όλα όσα έχουν επιλεχθεί από την αρχιτεκτονική ομάδα έχουν ξεχωριστή θέση μέσα στην κατοικία, καθώς και λόγο ύπαρξης. Η τέχνη γι' αυτούς σημαίνει πολλά και τους έχει βοηθήσει να διαμορφώσουν τα υψηλά επίπεδα αισθητικής που τους διακρίνουν. Μικρά και μεγάλα έργα τέχνης στους τοίχους και τις επιφάνειες, άλλωστε, το αποδεικνύουν περίτρανα και ο τρόπος με τον οποίο «δένουν» με την υπόλοιπη διακόσμηση είναι πραγματικά υπέροχος, αποτελώντας την ιδανική έμπνευσης για κάθε interior design lover.

Όλα τα στοιχεία είναι τόσο όμορφα συνδυασμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττό αντικρίζοντας το total σκηνικό. Ένα ιδανικό περιβάλλον για μια πολυμελή οικογένεια, που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του slow living και δίνει μια άλλη, πιο φρέσκια διάσταση στην όλη φινέτσα. Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει χαλαρότητα, ανεμελιά και ανεπιτήδευτο μοντερνισμό.

upper-parkbrae-brown-and-brown-architects-11.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να θαυμάσετε περισσότερους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily