fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Los Angeles επαναφέρει με τον πιο σύγχρονο τρόπο την αίγλη των '80s
INTERIORS

Μια κατοικία στο Los Angeles επαναφέρει με τον πιο σύγχρονο τρόπο την αίγλη των '80s

Σχεδιασμένο από τον David Lucido


Ο David Lucido ξεχωρίζει στον κόσμο της αρχιτεκτονικής για την updated ματιά με την οποία αντιμετωπίζει σχεδιαστικά κάθε κατοικία την οποία αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Ο ίδιος ποντάρει στη δύναμη της λειτουργικότητας και είναι πάντα σύμφωνη με τις ανάγκες των πελατών του. Μπορεί η Νέα Υόρκη να αποτελεί έδρα του, αλλά συχνά βγαίνει εκτός συνόρων ώστε να δημιουργήσει τα πιο εντυπωσιακά indoor σκηνικά ανά τον κόσμο. Δραστήριος και δημιουργικός, έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο της υψηλής αισθητικής και της κομψότητας.

Όλα αυτά τα οποία πρεσβεύει αποτύπωσε σε μια απίθανη κατοικία στο Los Angeles. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο family house που απογειώνει τις αισθήσεις χάρη στο εξαίσιο εσωτερικό του. Χτίστηκε στις αρχές του '80, αλλά μοιάζει τόσο σύγχρονα φτιαγμένο, γεγονός που οφείλεται στο update που υπέστη από τον επιτυχημένo interior designer.

Let's take a tour!
david-lucido-la-house-11-654d557059567.jpg


Πρόκειται για ένα σπίτι-επιτομή του luxury design και της chic διακόσμησης, με εμφανείς τις επιρροές από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και την artistic αισθητική. Ένα απίστευτο, cozy περιβάλλον που όλοι οι λάτρεις του είδους θα λάτρευαν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ένας «καμβάς» earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. 

Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα, με σκοπό να είναι υπέρ στο lifestyle των ιδιοκτητών. Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τις extra προσθήκες χρώματος που κάνουν ολόκληρη τη διαφορά.

Πέρα από την κλασική χρωματική παλέτα, όμως, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά στοιχεία κλέβουν την παράσταση κι εξασφαλίζουν ένα σκηνικό πραγματικά αξιοθαύμαστο. Συγκεκριμένα, παρατηρούμε πώς οι pop πινελιές λειτούργησαν εξαιρετικά στο συνολικό αποτέλεσμα, προκαλώντας ένα too chic περιβάλλον, όπου συναντιούνται οι timeless γραμμές με μια πιο fun εκδοχή στο design.

david-lucido-la-house-24-654d55703391c.jpg


Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, συνθέτουν το όλο theme και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο. Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η μεγάλη αγάπη της συγγραφέως, μιας και τις έχει τοποθετήσει τόσο στην κουζίνα και στο μπάνιο όσο και σε άλλα σημεία του σπιτιού, κάτι που «δένουν» ιδιαίτερα με τους γήινους τόνους.

Οι artful πινελιές, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα υπέροχα indoor plants που κυριαρχούν από γωνιά σε γωνιά, χαρίζοντας διάσταση με τον πιο φυσικό κι εκλεπτυσμένο τρόπο.

Όλες οι αναφορές τις οποίες εντοπίζουμε στις γωνιές του διαμερίσματος, προσφέρουν μια up to date εικόνα. Ένα ultra cozy περιβάλλον, ιδανικό για μια ήρεμη καθημερινότητα στο Los Angeles κι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει την απαραίτητη πρακτικότητα με τις κομψές γραμμές που κλέβουν την παράσταση.

david-lucido-la-house-05-654d556e768c4.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Ori Harpaz, Elle Decor