fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στη μοναδική κατοικία του καλλιτέχνη Daniel Arsham στo Long Island
INTERIORS

Περιηγηθείτε στη μοναδική κατοικία του καλλιτέχνη Daniel Arsham στo Long Island

Ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής προσέγγισης


Αν και φαινόταν ως μεγάλη απογοήτευση εκείνη την εποχή, το γεγονός ότι δεν μπήκε στην σχολή αρχιτεκτονικής της Cooper Union της Νέας Υόρκης αποτέλεσε ουσιαστικά την ευλογία στην καριέρα του multimedia καλλιτέχνη Daniel Arsham. Αντ 'αυτού, εκείνος ξεκίνησε τις σπουδές του στη διάσημη αντίστοιχη σχολή τέχνης του κολεγίου και έτσι, αντί να σχεδιάζει κτίρια, δημιούργησε τέχνη. Από τότε, μέχρι και σήμερα έχει εξερευνήσει τα μονοπάτια της αρχιτεκτονικής, μηχανικής, ακόμη και της αρχαιολογίας, που πάντα προκαλεί μια "ποιητική" συνομιλία μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Μετά την αποφοίτησή του το 2003, ο Arsham επέστρεψε στην πατρίδα του, στο Miami, όπου εκείνος και μια ομάδα φίλων νοίκιαζαν ένα σπίτι μπανγκαλόου της δεκαετίας του '30, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο, σε μία αίθουσα που ονόμασαν "The House". Εκεί, παρουσίαζαν κάθε είδους τέχνη που μπορεί να φανταστεί κανείς, από έργα ζωγραφικής μέχρι ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Την ίδια εποχή, η Art Basel ξεκίνησε την ετήσια έκθεση τέχνης της στο Miami και απέκτησε έντονο ενδιαφέρον για τους ντόπιους εικαστικούς. Ήταν ο Γάλλος έμπορος τέχνης Emmanuel Perrotin, ο οποίος επισκέφθηκε την ομάδα των νέων καλλιτεχνών και τους προσέφερε μία ομαδική έκθεση στο Παρίσι. 

1-HywoC.jpg

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Arsham κατάφερε να δουλέψει επάνω σε έργα που ήταν πιο κοντά στην αρχιτεκτονική. "Η δουλειά μου συχνά χειρίζεται τις αρχιτεκτονικές επιφάνειες και μερικές φορές χρειάζονται αρχιτέκτονες και μηχανικοί για να με βοηθήσουν να τις επεξεργαστώ."

Ο καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί με διάφορα σχεδιαστικά είδη- ένα από αυτά ονομάζει Future Relics -καθημερινά αντικείμενα, στα οποία συμπεριφέρεται ως αρχαιολογικά ευρήματα-, μεγάλες αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις, fashion collaboration με τον Kim Jones για τον οίκο Dior Men και streetwear για το brand Kith και αρκετά χρόνια συνεργασίας με τον χορογράφο Merce Cunningham, φτιάχνοντας το σετ της σκηνής, το φωτισμό και τα κοστούμια.

3.jpg

Δεδομένου, ότι η αρχιτεκτονική ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή και την εργασία του είναι λογικό ο προσωπικός του χώρος του Arsham θα αποτελεί ένα αριστούργημα, και συγκεκριμένα μία έπαυλη του 1971, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Norman Jaffe, έξω από τη Νέα Υόρκη. Περίπου μια ώρα από την πόλη, το πολυτελές σπίτι των περίπου 2.200 τετραγωνικών μέτρων απλώνεται σε μία χερσόνησο στα περίχωρα ενός ιστορικού χωριού στο Long Island.

Ολόκληρο το εσωτερικό της κατοικία λειανίσθηκε, ώστε να επαναφέρει το ξύλο πίσω στην ελαφρύτερη μορφή της επιφάνειας του. Ο Arsham τροποποίησε μερικά πράγματα: Αντικατέστησε το κεραμίδι από σχιστόλιθο στην κουζίνα και το υπερυψωμένο διάδρομο στο σαλόνι με το μαρμάρινο μωσαϊκό. Επίσης, σχεδίασε ξανά το σαλόνι κάνοντας το πιο άνετο και φιλόξενο. Όπως εξηγεί: "Η οικογένειά μου ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό το χώρο πολύ περισσότερο για χαλάρωση, γι 'αυτό δημιουργήσαμε περισσότερο βάθος. "

2.jpg

Η πλειοψηφία του επανασχεδιασμού διαφαίνεται καθαρά στην master-bedroom σουίτα. Ο Arsham αφαίρεσε τα δύο μπάνια, το laundry room και ένα ακόμη υπνοδωμάτιο, προκειμένου να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο μπάνιο και ένα γραφείο/γυμναστήριο, με ιαπωνικά στοιχεία design.

Mε μια βόλτα στην πολυτελή κατοικία, συναντούνται πολλά κομμάτια σχεδιασμένα από τον ίδιο τον Arsham. Το στάδιο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού σχεδιασμού χρειάστηκε περίπου πέντε μήνες, μαζί με την αποκατάσταση, η οποία διήρκεσε εννέα μήνες από την αρχή μέχρι το τέλος. Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα του, ο καλλιτέχνης και η οικογένειά του καταφεύγουν στο προσωπικό ησυχαστήριο τους στο σπίτι τα περισσότερα Σαββατοκύριακα του χρόνου, αλλά και ολόκληρο το καλοκαίρι.

4.jpg

Το σπίτι αποτελεί κάτι σαν τη "μούσα" του Arsham. Στο Art Basel του Miami Beach φέτος, θα παρουσιάσει ένα έργο σε συνεργασία με τον Friedman Benda, στο οποίο θα δημιουργήσει ένα συνδυασμό design, που θυμίζουν το καθιστικό και το γραφείο του. Παρόλο που έχει αλλάξει κάποια πράγματα στην πολυαγαπημένη του κατοικία, έχει παράλληλα παραμείνει πιστός στον αρχικό της σχεδιασμό, φέρνοντας καινούργια πνοή στο χώρο.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!