fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Oι street style τάσεις από το Παρίσι που ανυπομονούμε να φορέσουμε
THE LOOK

Paris Fashion Week: Oι street style τάσεις από το Παρίσι που ανυπομονούμε να φορέσουμε

Τα trends που ξεχώρισαν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας


Μια fashion «μονομαχία» εξοπλισμένη με φλας υψηλής ταχύτητας, μια σύγχρονη mix n’ match φιλοσοφία που απαιτεί τολμηρή φαντασία και προσωπικότητες με πηγαίο sexiness δεν άφησαν ήσυχη την street ατμόσφαιρα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ένα γρήγορο slide show των εμφανίσεων αυτών αρκεί για να αποδείξει ότι η ταυτότητα της μόδας αρνείται να κάνει διακρίσεις, πρωταγωνιστεί στην ελεύθερη έκφραση και ανακυκλώνεται διατηρώντας πάντα ατόφιο σεβασμό προς την αισθητική της κληρονομιά.

Με κεντρικούς «συμμάχους» τους δημοφιλείς street style φωτογράφους, από τον Tyler Joe και τον Christian Vierig μέχρι τον «mr street peeper», οι mainstream τάσεις της παριζιάνικης Eβδομάδας Mόδας αποτυπώθηκαν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, θέτοντας ψηλά τον στιλιστικό πήχη στο runway των «show goers»! Έντονες επιρροές μάς μετέφεραν αυτόματα πίσω στη δεκαετία του ’70 και τη ρομαντική «αυτοκρατορία» του suede και των maxi bohemian φορεμάτων μέχρι την spicy εποχή των ’90s με κυρίαρχα το «dirty» grunge, το «dark» trend των δερμάτινων και τα girly κοστούμια tweed με mini φούστα.

Οι μοντέρνες παραλλαγές τους μάς ενέπνευσαν δημιουργικά, χαρίζοντάς μάς έξυπνες ιδέες, ώστε να τις προσαρμόσουμε στα καθημερινά ανοιξιάτικα μας outfits!

Back to Office Look: Η φρέσκια «ματιά» στο ανδρόγυνου στιλ

smclav7npebk77g5o20220302120648.jpg
Image source: @vasilikital_

    Οι αυστηρές του γραμμές αποπνέουν δυναμισμό και επιβλητικότητα. Το γυναικείο κοστούμι, από την κλασική του μορφή μέχρι τις πιο statement παραλλαγές του, επικράτησε στην «πασαρέλα» των καλεσμένων. Για να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας θα πρέπει να συνδυάσετε την πρακτικότητα με την κομψότητα, καθώς αποτελούν στοιχεία που θα απογειώσουν την εμφάνισή σας. Για τα Ready-to-Wear look σας, μπορείτε να «χαμηλώσετε» τους τόνους, δημιουργώντας την απόλυτη ισορροπία. Πώς θα το πετύχετε; Oversized blazers, suit pants σε πιο loose γραμμές, t-shirts και φυσικά flat shoes, όπως pointy myles. Έτσι, πετυχαίνουμε την ιδανική άνεση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

    Μαρινιέρα: Η ιταλική φινέτσα στους «vivid» ρυθμούς της πόλης

    1.png
    Tyler Joe

      Το είδαμε να παρουσιάζεται σε ένα πιο «strict» ύφος που εκπέμπει, βέβαια, elegance «αέρα»! Η μαρινιέρα σε blazer αποτελεί ένα αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας που ταιριάζει αν όχι με όλα, με τα περισσότερα items, ειδικά κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού! Εμείς μπορούμε να «παίξουμε» μετατρέποντάς το σε ένα casual chic outfit που θα μάς λύσει τα χέρια στις all-day-long εμφανίσεις μας. To συνδυάζουμε με ένα λευκό απλό t-shirt και ένα ανοιχτόχρωμο cigarette τζιν καθώς και με τα αγαπημένα τον Γαλλίδων, ballet flats. 

      Trench coat: Το διαχρονικά γοητευτικό πανωφόρι

      2-lfXyS.jpg
      Tyler Joe

        Το παρατηρήσαμε σε μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική με oversized striped παντελόνα και πλατφόρμες, οι οποίες ανήκουν στα trends του 2022! Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συνδυάσουμε την κλασική μπεζ ή καμηλό καμπαρντίνα με μια maxi πλισέ φούστα και sneakers. Πιστέψτε μας, θα προσφέρει μια «δροσερή» θηλυκή εικόνα που θα μάς εξυπηρετεί ακόμα και στο κυριακάτικο brunch με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

        Loose look: Η aesthetic διάθεση του καλοκαιριού

        3-xAm7E.jpg
        Tyler Joe

          Coolness, minimal λογική και αέρινο περπάτημα. Δεν είναι καθόλου αδιάφορη η συγκεκριμένη πρόταση. Για τις καθημερινές μας εμφανίσεις, ακόμη και στις βραδινές μας εξόδους, ας τολμήσουμε να πειραματιστούμε δημιουργώντας ένα mix n’ match σύνολο! Μπορούμε να «παντρέψουμε» τη ριγέ ριχτή πουκαμίσα με μια floral παντελόνα. Μια εκκεντρική επιλογή που θα σας χαρίσει τον τίτλο της fashionista.

          Maxi plated skirt: Ο «χαμαιλέων» της μόδας

          sdsr95i0q0jk8k3hi20220302115028.jpg
          @vasilikital_

            Θαυμάσαμε το συγκεκριμένο outfit σε γήινες αποχρώσεις. Μια alternative πτυχή του safari look με ethnic στοιχεία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το styling με ένα αυστηρό σακάκι που δημιουργεί μια αριστοκρατική ατμόσφαιρα. Μπορούμε και εμείς να συμπληρώσουμε στην maxi πλισέ φούστα ένα printed shirt με λαχούρια, αν θέλουμε να μείνουμε στην ίδια διάθεση αλλά και flat sandals! Ένα σύνολο που θα μας συνοδεύσει από τα πρωινά στο γραφείο μέχρι τις βραδινές εξόδους μας.

            Κεντρική Φωτογραφία: Emili Sindlev