fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Η συλλογή της Virginie Viard για τη Chanel είχε μία πινελιά από την ανδρική γκαρνταρόμπα
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Η συλλογή της Virginie Viard για τη Chanel είχε μία πινελιά από την ανδρική γκαρνταρόμπα

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έφτασε στο τέλος της


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού σήμερα ρίχνει αυλαία και μαζί της τελειώνει και ολόκληρος ο Fashion Month για την περίοδο Φθινόπωρο/Άνοιξη 2022-2023. Μετά από 4 εβδομάδες και 4 Μεγαλουπόλεις -Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι- αυτός ο κύκλος κλείνει κι αφήνει πίσω του ένα αίσθημα αισιοδοξίας, ελπίδας και ομορφιάς. Όπως κάθε σεζόν έτσι και τώρα ο γαλλικός οίκος Chanel είναι αυτός που γράφει το finale. Εχθές ο Nicola Ghesquière, ο creative director του οίκου Louis Vuitton, παρουσίασε μία συλλογή αφιερωμένη στη νέα γενιά, η οποία «ανθίζει» μέσα από τις δυσκολίες. 

Chanel 

chanel.jpg

Κομψό και θηλυκό, το tweed αναπνέει την κίνηση και τον ρυθμό της σύγχρονης ζωής. Αποτελεί τον αιώνιο «κωδικό» του οίκου και φέτος παρουσιάστηκε σε έντονους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Για τη Ready-to-Wear collection Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23, που έλαβε χώρα σ' ένα φανταστικό show στο Grand Palais Éphémère γεμάτο από tweed looks, η Virginie Viard απέτισε έναν τολμηρό φόρο τιμής σε αυτό το ύφασμα. Ακόμα και η πρόσκληση για το show ήταν tweed, όπως και το σκηνικό του Παλατιού στην Place Joffre του Παρισιού. Το είδαμε σε όλα τα κομμάτια, από παλτό και τσάντες μέχρι φούστες και jackets. Η καλλιτεχνική διευθύντρια φαντάστηκε την γκαρνταρόμπα της Coco Chanel, όταν επισκεπτόταν την εξοχή της Σκωτίας. 

Οι γραμμές που επέλεξε ήταν πιο χαλαρές, cool και ανάλαφρες, με τα tailored pants και τις midi skirts, να κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρη αυτήν την άποψη. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η creative director, άντλησε έμπνευση και από την ανδρική γκαρνταρόμπα. Η ίδια δήλωσε πως «δεν υπάρχει κάτι πιο sexy από το να φοράς τα ρούχα του αγαπημένου σου»

chanel-1.jpg

Τα πολύχρωμα σύνολα -το ροζ και το μοβ είχαν την τιμητική τους- απογειώθηκαν με τις rainy boots, σε χακί, μαύρο ή μπεζ και σε διάφορα μήκη, από χαμηλές μέχρι over the knee. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό ήταν και το big-thing της συγκεκριμένης συλλογής. Οι ιδέες για να τις φορέσουμε είναι πολλές -μην ξεχνάτε ότι κάτι παρόμοιο παρουσίασε και ο οίκος Hermès πριν από μερικές μέρες. Συνδυάζονται φανταστικά με mini items, μαζί με πλεκτές κάλτσες πάνω από το γόνατο αλλά και και φούστες. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 

chanel-2.jpg

Το tweed ύφασμα δεν θα μπορούσε να λείπει κι από την τσάντες, που αποτελούν σήμα-κατατεθέν του οίκου. Για ακόμα μια φορά, η έμπνευση της συλλογής βρίσκεται στο παρελθόν αλλά σήμερα τα πράγματα παρουσιάστηκαν με μία πιο μοντέρνα ματιά. Αρκετά δερμάτινα κομμάτια πρόσθεσαν την απαραίτητη δυναμική στην πασαρέλα, ενώ φορέματα και κοστούμια που άφηναν ακάλυπτο μέρος του δέρματος των μοντέλων, προσαρμόστηκαν με τη σύγχρονη ανάγκη της μόδας για το απόλυτο new sexy! 

Louis Vuitton 

louis-vuitton-V5Czv.jpg

Ο οίκος Louis Vuitton κι ο creative director του Nicolas Ghesquière παρουσίασαν για πρώτη φορά το show για την περίοδο Fall/Winter 2022 σ' ένα διαφορετικό μέρος. Αυτή τη φορά, αντί για το Λούβρο, επιλέχθηκε το  Musée d’Orsay, όπου είδαμε την πιο νεανική και φρέσκια συλλογή του οίκου. Αυτή η επίδειξη δεν ήταν εμπνευσμένη από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως μας έχει συνηθίσει ο creative director αλλά από ένα χρονικό πλαίσιο, κι αυτό δεν ήταν άλλο από την νεανική ενηλικίωση. Μπροστά από τα Ιμπρεσιονιστικά έργα τέχνης έκαναν την εμφάνισή τους 47 ξεχωριστά looks, αφιερωμένα στη νέα γενιά, η οποία «ανθίζει» τώρα μέσα από τις δυσκολίες. 

«Μια εκδρομή σε μια αισθητή, φευγαλέα και αποφασιστική στιγμή που όλα έρχονται στο προσκήνιο, με όλη τους την αθωότητα και τη διορατικότητα. Η παροδικότητα και η όμορφη αστάθεια της εφηβείας.», αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε ο Ghesquière την φθινοπωρινή του collection.

louis-vuitton-2.jpg

Με στόχο να διοχετεύσει την αίσθηση του νεανικού πειραματισμού, ο καλλιτεχνικός διευθυντής συνδύασε τα βραδινά φορέματα με sporty rugby shirts ή φαρδιά πουλόβερ, τα οποία ήταν δεμένα στη μέση, δημιουργώντας μία υπέροχη σιλουέτα στα μοντέλα. Ίσως αυτή η στιγμή να ήταν και η πιο γοητευτική του show, καθώς μας θύμισε πως είναι να πειραματιζόμαστε με την εικόνα μας στην εφηβεία και τι αποτέλεσμα έχουν αυτές οι δοκιμές. Πολύ έντονο ήταν και το ανδρόγυνο στιλ, με τις γραβάτες να αποτελούν βασικό στοιχείο της συλλογής απογειώνοντας το preppy style. Τις είδαμε σε πολλές εκδοχές, από πιο μακριές μέχρι κοντές, από μονόχρωμες μέχρι printed, έτοιμες να «σπάσουν» τη μονοτονία κάθε συνόλου. 

Για ακόμα φορά, αποδείχθηκε ότι ο οίκος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα παντελόνια που θα παρουσιάσει. Η pleated εκδοχή ήταν αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον, σε πιο oversized γραμμές που κολακεύουν κάθε σιλουέτα και διακοσμημένα με κοσμήματα-κουμπιά, που έκαναν την διαφορά. Τα πλεκτά κεντήματα αλλά και τα tweed υφάσματα, τα έκαναν να φαίνονται πιο ready-to-wear. 

louis-vuitton-3.jpg

Ολοκληρώνοντας το preppy style, τα oversized σακάκια είχαν κι αυτά έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Παρουσιάστηκαν ως πανωφόρια στην πιο φαρδιά εκδοχή τους και συνδυάστηκαν καταπληκτικά με midi items και μπότες μέχρι το γόνατο. Φυσικά, οι τσάντες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, με τις tote να κερδίσουν λίγο περισσότερο την προσοχή μας. Την επίδειξη άνοιξε η πρωταγωνίστρια της viral σειράς του Netflix Squid Games, HoYeon Jung, ενώ η μουσικός και μούσα του οίκου, Lous and The Yakuza, την έκλεισε.