fbpixel

Search icon
Search
Οι top παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο
TRAVEL

Οι top παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο

Τώρα είναι η στιγμή να της απολαύσετε


Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και οι σύντομες και κοντινές αποδράσεις γίνονται όλο και πιο συχνές και αναγκαίες. Για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος, δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τη Χαλκιδική. Και τα τρία «πόδια» συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο το γαλάζιο με το πράσινο, ενώ οι παραλίες της είναι από τις πιο ωραίες σε ολόκληρη τη χώρα. Καθώς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και κυρίως του Ιουλίου και του Αυγούστου έχει πολυκοσμία, τώρα είναι η περίοδος να τις απολαύσετε όπως πραγματικά είναι. Πιστέψτε μας πως η διαφορά θα είναι τεράστια.

Ανακαλύψτε τις top παραλίες και διαλέξτε ποια θα επισκεφθείτε!

Ακτή Καλογριάς

w7-large.jpg

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στο χωριό της Νικήτης και του Νέου Μαρμαρά θα συναντήσετε την Ακτή Καλογριάς. Θεωρείται μία από τις οργανωμένες παραλίες με τα κρυστάλλινα, φανταστικά νερά της. Η τοποθεσία προσφέρει σκιά από πεύκα και η θάλασσα της είναι γαλήνια με ένα μοναδικό τιρκουάζ χρώμα. Τα νερά είναι ρηχά και με μαλακή άμμο. Η Ακτή Καλογριάς είναι ένα από τα σημεία που μπορείς να απολαύσετε ένα από τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα της Σιθωνίας.

Καβουρότρυπες

shutterstock-547341511.jpg

Παραμένοντας στο δεύτερο «πόδι» μία από τις πιο διάσημες παραλίες είναι οι γνωστές πλέον σε όλους, Καβουρότρυπες. Ενώ τα παλαιότερα χρόνια ήταν ελάχιστος ο κόσμος που τις επισκεπτόταν, πλέον έχουν γίνει από τα μεγαλύτερα trends. Γι’ αυτό τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να τις ευχαριστηθείτε. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας αποτελείται από ομαλά βράχια, στοιχείο που την καθιστά ιδιαίτερα ξεχωριστή κι εντυπωσιακή. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της, εκτός από τα γαλαζοπράσινα νερά της, τα οποία προσομοιάζουν σε πισίνα, είναι ότι μέχρι και σήμερα παρότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής έχει παραμείνει εξαιρετικά «αγνή» χωρίς έντονες ανθρώπινες και τουριστικές παρεμβάσεις.

Μύτη Ποσειδίου

chalkidiki-possidi.jpg

Για τους επισκέπτες του πρώτου, η μύτη του Ποσειδίου, είναι σίγουρα γνωστή και ξακουστή. Δεν είναι οργανωμένη παραλία γι αυτό καλό θα ήταν να έχετε κάνει την προετοιμασία σας από το σπίτι, κυρίως αν σκοπεύετε να περάσετε όλη σας την ημέρα εκεί. Χιλιόμετρα άμμου και υπέροχης θάλασσας συνθέτουν το σκηνικό. Στο Ποσείδι, μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά θαλασσινά στην ταβέρνα του Χριστόφορου που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και είναι ιδανική για τα καλοκαιρινά βράδια σας.

Αρετές

117534508-1600111153484354-4054215713497625276-n.jpg

Μία από τις λίγες παραλίες που δε γνωρίζουν πολλοί και έχει μείνει «παρθένα» γι΄αυτό αν την επισκεφθείτε να διατηρήσετε αυτήν την φιλοσοφία. Η παραλία Αρετές είναι μία λαμπρή και ελάχιστα οργανωμένη. Ο πανέμορφος μικρός κολπίσκος είναι ιδανικός για εκείνους που αναζητούν ηρεμία. Πρόκειται για 3 κολπάκια αμέσως μετά την παραλία της Τριστινίκα. Στον ένα κόλπο, τον πιο μεγάλο, υπάρχει ένα μικρό ξενοδοχείο το οποίο έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στους άλλους δύο που είναι πιο απομονωμένοι, δεν υπάρχει καμία οργάνωση.

Πόρτο Κουφό

shutterstock-1488772265.jpg

Το Πόρτο Κουφό είναι ένας όρμος, που λειτουργεί ως φυσικό λιμάνι και ανήκει στον δήμο Σιθωνίας. Μάλιστα, επειδή το Πόρτο Κουφό είναι το ασφαλέστερο και βαθύτερο φυσικό λιμάνι στην Ελλάδα, κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά υποβρύχια το χρησιμοποιούσαν συχνά ως χώρο στάθμευσης λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης. Το Πόρτο Κουφό πήρε την ονομασία του από τους αρχαίους Έλληνες, που το χαρακτήριζαν ως το «Κουφό Λιμάνι», διότι πίστευαν ότι όσοι βρίσκονταν μέσα στον κόλπο του δεν μπορούσαν να ακούσουν κανένα θόρυβο από τη θάλασσα. Εκτός από τις παραλίες και τα καταγάλανα νερά, θα γευτείτε στα ταβερνάκια της περιοχής λαχταριστά ψάρια αλλά και γαριδομακαρονάδα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αμμουλιανή

shutterstock-530191243.jpg

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κι ένα σύντομο ταξίδι με καραβάκι τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το νησί της Χαλκιδικής, την Αμμουλιανή. Μπορείτε να φτάσετε παίρνοντας το καραβάκι από την Ουρανούπολη και να κάνετε μία φανταστική εκδρομή. Απολαύστε το υπέροχο τοπίο και τις μοναδικές θάλασσες και αφήστε τη φύση να σας «ταξιδέψει».