fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

dioriviera-1.jpg
Image source: Dior
Βαθμολογία: 9/10

To conceptual summer σκηνικό του οίκου Dior και της Dioriviera capsule συλλογής, μας κάνει και ονειρευόμαστε in pink. To εμβληματικό toile de Jouy, το χαρακτηριστικό print του οίκου, στον φίνο συνδυασμό του ροζ με γκρι, δημιουργεί μοναδικά καλοκαιρινά settings για την παραλία και όχι μόνο. Η συλλογή πλαισιώνει μια κομψή ηλιόλουστη απόδραση στην παραλία και περιλαμβάνει εκτός από πολυθρόνες και ομπρέλες, σανίδα του σερφ, μαξιλάρια, κεριά πιάτ και ποτήρια συνδυασμένα υπέροχα μεταξύ τους.

Not

shutterstock-1980109874.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Στις υπέρλαμπρες, εμφανίσεις στην παραλία συνδυασμένες με κοσμήματα και extra luxury που καμιά φορά δηλώνουν ανασφάλεια και καθόλου διακριτικό στιλ. 

Βασιλική Δουκουμοπούλου

Hot 

frame-000103.png

Βαθμολογία: 10/10

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο διάσημος αναλυτής συμπεριφοράς, εκπαιδευτής και συγγραφέας Thomas Erikson με αφορμή τη συμμετοχή του στο TEDx Athens και μία ημέρα πριν την επίσημη ομιλία του παραχώρησε μια exclusive συνέντευξη στα στούντιο του JukeBooks. Μάλιστα, ένα από τα πιο επιτυχημένα του βιβλία, το «Ανάμεσα σε ηλίθιους» είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στη δημοφιλή, συνδρομητική πλατφόρμα, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα audiobooks με τις περισσότερες ώρες ακρόασης τους τελευταίους 9 μήνες. Απήλαυσα τη συζήτηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του JukeBooks, Γιώργο Πούτο, και σας προτείνω να κάνετε το ίδιο, παρακολουθώντας το ενδιαφέρον interview του στο κανάλι του JukeBooks στο Youtube.

Not 

olha-tatdot-qwuhfin42js-unsplash.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Κάθε είδους ανάγνωσμα εξελίσσει τον νου. Να θυμάστε πως είτε ακούτε είτε διαβάζετε την πληροφορία, φροντίστε να την κάνετε «κτήμα» σας πραγματικά. Το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική αφορμή και περίοδο να ξαναθυμηθείτε πως είναι οι σελίδες ενός βιβλίου, ενός περιοδικού ή ακόμα και αφύπνιση της φαντασίας μέσα από ένα podcast. Μην αναλώνετε τον χρόνο σας μονάχα στην οθόνη του smartphone σας, σκρολάροντας ανελέητα στα social media. Αφήστε το μυαλό να ελευθερωθεί!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

5902020.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η Εθνική Ελλάδας κινείται στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Socca αυτές τις ημέρες, με την καρδιά της “γαλανόλευκης” να χτυπάει στο Έσεν της Γερμανίας. Ο Γιώργος Μπαστάκης και οι παίκτες του, θα δώσουν πολύ σημαντικές μάχες στη διοργάνωση που ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του ίδιου μήνα, ξεκινώντας την προσπάθειά τους σε έναν όμιλο με το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Σαουδική Αραβία. Η Ελλάδα στοχεύει και φέτος πολύ ψηλά, καθώς πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση ως αήττητη στη διοργάνωση, ενώ πρόπερσι, στο Ρέθυμνο, κατέκτησε την 3η θέση και ξεκίνησε την πορεία της με τον πιο ιδανικό τρόπο, κερδίζοντας με 4-1 τους -πάντα επικίνδυνους- Ιταλούς. Είναι πολύ-πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι δίπλα σε αυτά τα παιδιά και να παρακολουθήσουμε την προσπάθειά τους. Να τα επιβραβεύσουμε, να είμαστε στο πλευρό τους. Είναι πολύ σημαντικό να τα στηρίζουμε σε μία τέτοια, σπουδαία στιγμή και πραγματικά, η σκέψη όλων -αυτό το διάστημα- είναι μαζί τους!

Not

shutterstock-1131504869-1.jpeg

Βαθμολογία: 2/10

Παραμένοντας στο κομμάτι του αθλητισμού, αλλά αλλάζοντας άθλημα, πρέπει για μία ακόμη φορά να αναφερθούμε στο θέμα της… κριτικής που ασκείται από συγκεκριμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένους αθλητές. Πριν από μερικές ημέρες, έκανε πρεμιέρα το Roland Garros στο Παρίσι, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στο Παρίσι. Εκεί, έδωσε τη δική της μάχη και η Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο, ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Grand Slam πρόωρα, καθώς αποκλείστηκε από την Καρολίνα Μούχοβα. Προφανώς δεν ήταν κάτι που ήθελε η ίδια, προφανώς δεν ήταν κάτι που περίμενε κανείς. Όμως συνέβη! Τι ακολούθησε; Τεράστια κριτική, απόλυτη ισοπέδωση στα social media, με τον κόσμο να δείχνει ΞΑΝΑ το πιο σκληρό του πρόσωπο, την ώρα που η Ελληνίδα τενίστρια βιώνει μία σκληρή δοκιμασία. Στα δύσκολα εμφανίζονται πολλοί και παίρνουν θέση, στα εύκολα τι γίνεται;

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

pottery.webp

Βαθμολογία: 9/10

Πρόσφατα, αναζητώντας τρόπους να εκφράσω κάποια δημιουργικά κομμάτια του εαυτού μου, ανακάλυψα την κεραμική. Να σας πω μερικά οφέλη της; Πρώτων μειώνει το άγχος. Αυτό το αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας, γίνεται παρελθόν καθώς το pottery αποτελεί μια πρακτική ενσυνειδητότητας κατά την οποία μειώνεται η κορτιζόλη, μετά από ένα μάθημα μόλις 45 λεπτών. Ακόμη, βελτιώνει τη συγκέντρωση και το να είμαι παρούσα στις καταστάσεις. Καθώς στρέφει την εστίαση σε ένα μόνο γεγονός απομακρύνει όλα όσα μπορούν να παρέμβουν στη στιγμή. Με άλλα λόγια, αποτελεί ένα ακόμη τρόπο για να διαλογιστώ.

Not

panellinies2023-scaledjpg.webp

Βαθμολογία: 2/10

Μπορεί να θεωρούμαι κυνική αλλά πιστεύω πως τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία δηλώνουν πως ακόμη βρισκόμαστε σε μέρη και σε καταστάσεις που δεν είναι για εμάς. Είναι σημαντικό να γίνονται συζητήσεις γύρω από τέτοια θέματα, είναι σημαντικό να έχουμε απόψεις και να τις εκφράζουμε αλλά βάζοντας τόση ενέργεια σε κάτι τέτοιο νιώθω πως περισσότερο τονίζεις το πρόβλημα παρά προσπαθείς να βρεις λύση σε αυτό. Περισσότερο δηλώνεις πως η κοινωνία σου νοσεί. Η λύση έρχεται μέσω της παιδείας, όχι μέσω της κοινωνικής πίεσης, της κακής επανάληψης και της ενίσχυσης του πολιτικώς ορθού. Η παραγωγική συζήτηση για ένα τέτοιο ζήτημα σίγουρα δε μπορεί να γίνει στα θρανία των πανελληνίων.Ψάχνοντας το σκοπό πίσω από αυτή την κίνηση, προσωπικά, δε βρήκα τίπoοα άλλο πέρα από την επιβολή της κοινωνικής ορθότητας. 

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

opendoors23-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία στις ξεχωριστές τελετουργίες κρασιού. Οινογευσίες με όμορφη παρέα και πολύωρες συζητήσεις μου χαρίζουν το στοιχείο της μαγείας και χαλάρωσης που αναζητώ. Ο θεσμός των "Ανοιχτών Πορτών" είναι ταυτισμένος με μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία, στην οποία μέχρι σήμερα δεν μπορώ να αντισταθώ. Οινοποιεία της χώρας μας με σημαντική μέχρι σήμερα πορεία, συμμετέχουν ενεργά, προσφέροντάς μας έμπνευση και ενδιαφέροντα αρώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Οινοποιείο Κεχρής, το οποίο έδωσε το παρών για άλλη μία φορά στη μεγάλη γιορτή του κρασιού, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Παρά τον άστατο καιρό, μεγάλη ήταν η προσέλευση των οινόφιλων στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους του, να ακούσουμε για τις μεθόδους οινοποίησης που χρησιμοποιούνται και φυσικά να δοκιμάσουμε όλα τα κρασιά του οινοποιείου, πάντα με τη συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων. Για ακόμη μια φορά, οι τέσσερεις ρετσίνες του Οινοποιείου, ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ, ΡΟΖΑ και ΑΦΡΟΣ, έκλεψαν την παράσταση. Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας!

Not

unnamed-7Xk8M.jpeg

Βαθμολογία: 3/10

Ένα στοιχείο που δεν με γοητεύει αρκετά, ειδικά σε καλέσματα σχετικά με οινογνωσία είναι ο τρόπος που μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται την επαφή του με ένα κρασί, είτε γνωρίζει την ετικέτα του είτε όχι. Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο για να μυηθούμε πιο βαθιά στις αρωματικές του νότες και να αφεθούμε στις αισθήσεις που θα μας ξυπνήσει.

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

snapinstaapp-349058467-818833886466965-2014662539532582077-n-1080.jpg
Image source: @izzymckinlay

Βαθμολογία: 8/10

Πάντοτε είμαι excited να βλέπω νέους σχεδιαστές και τις δημιουργίες τους. Πρόσφατα συνάντησα κατά τη διάρκεια του Insta-scrolling μου ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι μιας νεαρής σχεδιάστριας η οποία σπουδάζει στο BA FASHION CSM και παρουσίασε τα σχέδιά της στο Central Saint Martins BA Fashion Show 2023. Πιο συγκεκριμένα, ενθουσιάστηκα από μια bag-skirt, δηλαδή μια ιδιαίτερη λευκή δερμάτινη φούστα ενσωματωμένη με μια τσάντα η οποία βγαίνει με φερμουάρ. Η Izzy McKinlay ονόμασε αυτό το κομμάτι «Bag-skirt hybrid in cactus ‘leather’», καθώς έιναι όντως υβριδική και από ό,τι φαίνεται το δέρμα της προέρχεται από κάκτο!

Not

balenciaga-birkenstock-5.webp

Βαθμολογία: 3/10

Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι τόσο όταν βλέπω μερικές νέες δημιουργίες οίκων, οι οποίοι είναι καθοριστικής σημασίας για το χώρο της μόδας, όπως ο οίκος Balenciaga. Σε μία πρόσφατή της συνεργασία με την Birkenstock, το πασίγνωστο brand προχώρησε σε μια αναδιαμόρφωση των Birkenstock Boston ονομάζοντάς το «Sunday Mule». Τα νέα Boston διαθέτουν την ίδια σιλουέτα που έχουμε αγαπήσει, όμως το μπροστινό της μέρος φαίνεται να σχεδιαστεί ώστε να διαγράφονται με ρεαλισμό τα δάχτυλα των ποδιών μας. Από τη μία κατανοώ το αναδυόμενο ugly fashion, από την άλλη το συγκεκριμένο σχέδιο ανήκει στα NOT για εμένα!

Χρύσα Σιμώνη

Hot

celine-women-winter22-23-03.webp

Βαθμολογία: 9/10

Ο οίκος Celine μόλις μας παρουσίασε ένα εντελώς νέο σχέδιο, την πολυτελή Celine Conti που είναι κατασκευασμένη σύμφωνα την την υψηλότερη παράδοση των τεχνιτών και leather-makers του οίκου, με εξαίσιες λεπτομέρειες που μαρτυρούν το Savoir-Faire. Όπως για παράδειγμα τη μοναδική θερμική ραφή που περιβάλλει το σχήμα της τσάντας, την χειροποίητη ραφή και τις χρωματισμένες και λείες άκρες που δίνουν το πιο απαλό φινίρισμα, και μια παριζιάνικη φινέτσα. Love!

Not

shutterstock-1521792944.jpeg

Βαθμολογία: 4/10

Δηλώνω φαν του 90's aesthetic που σίγουρα χαρακτηρίζεται από τα baguette τύπου τσάντες, όμως η συνεχόμενη σμίκρυνση των it bags μπορώ να πω ότι έχει παραπάει. Από το πιο recent launch του Maison Margiela μέχρι τα χαρακτηριστικά mini bags του Jacquemus, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στην άνεση και την πρακτικότητα!