fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

dazzle-group-1920x1280.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Είχα καιρό να «ερωτευτώ» μ' ένα bag design! Η διάσημη Bao Bao Issey Miyake τσάντα επιτέλους γίνεται updated. Η νέα σειρά "Dazzle" έχει τη μοναδική ιδιότητα να μπορούν να αντικατασταθούν κομμάτια της μετά από ζημιά ή φθορά -αντί να αντικατασταθεί ολόκληρη η τσάντα-, ενώ είναι επίσης διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία η υπηρεσία για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπου θα μπορούσαν να προπαραγγελθούν μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί και να δημιουργηθούν custom made τσάντες. Προς το παρόν, η σειρά κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της στο Selfridges του Λονδίνου, διαθέσιμη τώρα τόσο στην αίθουσα αξεσουάρ του πολυκαταστήματος όσο και στο διαδίκτυο. Τα χρώματα, το καθένα ημιδιαφανές, εκτείνονται σε αποχρώσεις του ψυχρού γκρι, του απαλού μπλε και του πορτοκαλί. Προσωπικά, λατρεύω το πορτοκαλί!

Not

551263131b255e32e905494c029d9b67-summer-street-styles-summer-styles.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Τα άχρωμα και αδιάφορα αξεσουάρ χωρίς χαρακτήρα, είναι κάτι που έχω κουραστεί να βλέπω έξω στον δρόμο. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, προτιμώ τις πιο funky αποχρώσεις και τα statement pieces που κάνουν τη διαφορά σ' ένα σύνολο. Ας κρατήσουμε τα μαύρα τα υπόλοιπα μονότονα κομμάτια για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που πλησιάζουν.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

visuel-dans-news-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Θαυμάζω τους ανθρώπους που παραμένουν πιστοί στο έργο και τιμούν την ιστορία ενός ανθρώπου που χάραξε τα δικά του μοναδικά μονοπάτια σε διάφορους κλάδους της ζωής. Αυτήν την εβδομάδα, η προσοχή μου στρέφεται στη νέα έκθεση του οίκου Louis Vuitton στο Los Angeles, με τίτλο "200 Trunks, 200 Visionaries".νΤώρα, στα 200ά γενέθλια του Louis, οι προκάτοχοί του προχώρησαν το εφευρετικό ρητό του "art of travel" ένα βήμα παραπέρα: μετατρέποντας το εμβληματικό μπαούλο σ' έναν κενό καμβά. Η περιοδεύουσα έκθεση που θα προβληθεί στο Los Angeles έως τις 6 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει ένα μωσαϊκό 200 ταλέντων που προσκλήθηκαν να ονειρευτούν τις δικές τους εκδοχές αυτού του iconic item. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Not

shutterstock-1010594458.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Αναγνωρίζω απόλυτα το γεγονός πως η Ελλάδα προσπαθεί με όλα της τα μέσα να σταθεί στο πλευρό των καλλιτεχνών και των πιο σπουδαίων ανθρώπων της, διοργανώνοντας ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, ωστόσο, είναι η αδιαφορία που μερικές φορές χαρακτηρίζει ορισμένους ανθρώπους για τέτοιου είδους events και δρώμενα. Δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που πορεύονται με γνώμονα την τέχνη και μέχρι αυτό να σταματήσει, λίγες θα είναι και οι καλές εκθέσεις που θα λαμβάνουν χώρα εντός της χώρας.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

grouppromo1-6.webp

Βαθμολογία: 8/10

Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να βλέπω από την αρχή ξένες σειρές που μου έχουν κεντρίζει ενδιαφέρον. Μία από αυτές είναι και το Grey's Anatomy, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες μας το 2005 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, συμπληρώνοντας 18 ολόκληρες σεζόν. Έτσι αποφάσισα αυτό το καλοκαίρι να το δω και πάλι από την 1st season και να θυμηθώ ξανά ποσό υπέροχη series είναι. Σας προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη, αν δεν το έχετε δει να το ξεκινήσετε κι αν το έχετε κάνει να το βάλετε από την αρχή. Και να υιοθετήσετε αυτήν τη συνήθεια γιατί είναι σαν ένα μικρό «ταξίδι» στο παρελθόν που μας κάνει να θυμηθούμε στιγμές και να βιώσουμε συναισθήματα. 

Not 

f43b9b20-79c4-4cff-afa8-56afdb651024.jpeg

Βαθμολογία: 6/10

Μία ταινία που είχα προσθέσει στη watch list μου ήταν το Rise που διηγείται την ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο και της οικογένειας του. Την είδα πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως δεν ήταν έτσι όπως την περίμενα. Παρόλο που με άγγιξε με την εξιστόρηση των γεγονότων και των δυσκολιών που βίωσαν, υστερούσε σε σκηνοθεσία και θύμιζε πιο πολύ παιδικό. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

johnny-depp.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Μια μεγάλη δικαστική διαμάχη με την Amber Heard, τεράστια αμφισβήτηση, καταθέσεις, μαρτυρίες και μια... μεγάλη ανατροπή. Πολλοί βιάστηκαν να «καταδικάσουν» τον Johnny Depp, όταν ξεκίνησε η ιστορία με την πρώην σύζυγό του, ωστόσο, στο τέλος ήταν αυτός που δικαιώθηκε, δίνοντάς μας έτσι ένα μεγάλο μάθημα. Δε σημαίνει πως δεν είχε κανένα μερίδιο ευθύνης, αλλά σίγουρα, δεν έκανε όλα όσα πίστεψε η κοινή γνώμη αρχικά. Τώρα, ο διάσημος ηθοποιός προχωράει και το next step του περιλαμβάνει αρκετή... δημιουργία και τέχνη. Ο Depp παρουσίασε την πρώτη του επίσημη έκθεση έργων τέχνης, που ονομάζεται "Friends and Heroes" και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πορτρέτα του Bob Dylan, της Elizabeth Taylor και του Al Pacino. Tο ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι πως όλα έγιναν... ανάρπαστα, με τον διάσημο ηθοποιό του Hollywood να απολαμβάνει την επιτυχία του.

Not

img-07.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Ένας άλλος άνθρωπος που βιάστηκαν να «καταδικάσουν» όλοι, με απίστευτη ευκολία, είναι ο Will Smith. Η φετινή τελετή των Oscars, δεν είχε πολλά να μας προσφέρει, αλλά σημαδεύτηκε από μία στιγμή. Το χαστούκι του διάσημου ηθοποιού στον Chris Rock, με αφορμή ένα πολύ άσχημο... αστείο για τη σύζυγό του, Jada Pinkett Smith η οποία δίνει τη δική της μάχη με την αλωπεκία, έγινε viral και φυσικά, τα social media κατακλύστηκαν από σχόλια κι απόψεις. Προφανώς, επρόκειτο για μία άσχημη αντίδραση, ωστόσο, ελάχιστοι στάθηκαν στο κακό χιούμορ του Rock, που προσέβαλε μία γυναίκα που παλεύει, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στη θέση της. Τώρα, αρκετούς μήνες μετά, ο Smith θέλησε να δώσει τις δικές του απαντήσεις κι έχοντας κάνει μία σειρά από θεραπείες και σκληρή, εσωτερική δουλειά, ανέφερε πως: «Ἑίχα θολώσει σε εκείνο το σημείο, αλλά επικοινώνησα με τον Chris και μου απάντησε πως δεν είναι έτοιμος να μιλήσουμε. Θα επικοινωνήσει όμως, όταν θα το θελήσει. Συγνώμη Chris! Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη κι είμαι εδώ, όταν είσαι έτοιμος». Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο -λοιπόν- ας προσπαθήσουμε όλοι να τα σκεφτούμε όλα σφαιρικά κι ας μην βιαστούμε να εκφράσουμε την άποψή μας...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

5e5fd4952300003e1239cbd7.jpeg

Βαθμολογία: 8/10

Το καλό είναι ότι τα συμπτώματα του Covid είναι μειωμένα, το κακό είναι ότι κανείς -πλέον- δε μπορεί να ελέγξει την κατάσταση αφού όλα μοιάζουν απόλυτα ελεύθερα. Δεν είναι θέμα της χώρας, είναι κάτι απόλυτα παγκόσμιο και ίσως δείχνει ότι κάπως έτσι θα πρέπει και να τελειώσει όλο αυτό. Όταν ξεκινήσουμε -με την τωρινή του μορφή- να το αντιμετωπίζουμε ως μια γρίπη τότε όλα θα μοιάζουν πιο απλά. Δεν είναι ήδη άλλωστε; Καλές διακοπές.

Not

fe810f5335674fd2882159db5c72f709.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Αυτήν την εβδομάδα -και σε λιγότερο από τρία εικοσιτετράωρα- τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν, μέσα στα σπίτια τους. Αυτό εγείρει για ακόμη μια φορά το ερώτημα που θέτει όλες εμάς αντιμέτωπες με έναν αόρατο εχθρό που μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Εσείς, λοιπόν, μπορείτε να μαλώνετε ακόμη για τον όρο γυναικοκτονία όσο εμείς παρατηρούμε τα ποσοστά των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας. Τα στοιχεία από τη μεγαλύτερη δημοσκοπική έρευνα που έχει διεξαχθεί παγκοσμίως, για τη βία κατά των γυναικών με συμμετοχή πάνω από 42.000 γυναικών, ηλικίας από 18 έως 74 ετών από 28 κράτη μέλη της ΕΕ αναφέρουν πως 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

2bbbcbf377ea44e7913bbbd7bc62011c.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Καλοκαίρι για 'μένα σημαίνει απλότητα, ησυχία και μια αγαπημένη σειρά. Πρόσφατα σε χρόνο dt, παρακολούθησα από την αρχή μέχρι το τέλος την υπέροχη ελληνική σειρά «Καρτ Ποστάλ». Με έκανε να γελάσω, να κλάψω, να θυμώσω και να νοσταλγήσω. Χαίρομαι που στην Ελλάδα, οι καλλιτεχνικές μας παραγωγές έχουν υψηλή αισθητική και ανθρωπιά. Το στοιχείο της ενσυναίσθησης δεν θα ήθελα να λείπει ποτέ από τα μηνύματα που μας μεταφέρουν οι κεντρικοί χαρακτήρες και η πλοκή της ιστορίας. Είναι κάτι που σε ωριμάζει σε λιγότερο από μία ώρα...

Not

shutterstock-229395838-1-0Dowl.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Πολλές είναι οι στιγμές που αναρωτιέμαι: «Για πόσο ακόμη ο άνθρωπος θα δείχνει το σκληρό του πρόσωπο;» Και εκεί είναι που απαντώ αμέσως: «Μέχρι να σταματήσει η δική του ανασφάλεια που είναι σφιχτή σαν αλυσίδα στο λαιμό». Η πρόσφατη δολοφονία δύο αδερφών από την Σαουδική Αραβία, οι οποίες διέμεναν στην Αυστραλία, όντας ευτυχισμένες και ελεύθερες να εκφράσουν την σεξουαλική τους ταυτότητα, ήταν ακόμη μια "μαχαιριά" στην ανθρωπότητα, στην αγνότητα, στην ισότητα. Ως πότε;