fbpixel

Search icon
Search
Το δικαστήριο αποφάσισε: Αθώος ο Johnny Depp!
PEOPLE & MOMENTS

Το δικαστήριο αποφάσισε: Αθώος ο Johnny Depp!

Επιτέλους δικαίωση για τον Αμερικανό ηθοποιό και φινάλε σε ένα μεγάλο σίριαλ


«Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Johnny Depp, όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Βιρτζίνια, που αποφάνθηκε πως η Amber Heard δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Η star του Hollywood καλείται να καταβάλλει τώρα μία μεγάλη αποζημίωση, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων και κάπως έτσι, μπήκε ο επίλογος σε ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια, αρκετό πόνο κι οργή, αλλά και σπουδαία μηνύματα, για όλο τον κόσμο.

Η ώρα της δικαίωσης για τον Johnny Depp

Το μεγάλο φινάλε

shutterstock-1781402597.jpg

Μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα, από την στιγμή που ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο της Βιρτζίνια αποφάσισε -επιτέλους- για το ποιος από τους δύο ηθοποιούς είναι αυτός που λέει την αλήθεια και ποιος προσπάθησε να παραπλανήσει τη δικαιοσύνη, αλλά και την κοινή γνώμη. Χρειάστηκαν πολλές καταθέσεις και μαρτυρίες, μίλησαν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά και τον Depp αλλά και την Heard, τοποθετήθηκαν ειδικοί, ειπώθηκαν φοβερές λεπτομέρειες από όσα συνέβησαν στη διάρκεια του γάμου τους. Ήταν μία δικαστική διαμάχη που απασχόλησε όλο τον κόσμο κι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, πως τίποτα δεν ήταν όπως φαινόταν. Στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας, οι περισσότεροι πίστευαν ότι η Heard ήταν το θύμα της υπόθεσης. Τον κατηγόρησε για άγριες επιθέσεις, σεξουαλική κακοποίηση και ακραία ξεσπάσματα, με τον ηθοποιό από τη μεριά του να εκφράζει την αγανάκτησή του για όσα του καταλογίζει, σημειώνοντας ότι -ουσιαστικά- προσπαθεί να του καταστρέψει τη ζωή. Ως ένα σημείο τα κατάφερε! Τα τελευταία χρόνια, για πολλούς ο Depp ήταν ένα «τέρας» που αδυνατούσε να παλέψει με τους εθισμούς του, όμως έφτασε η στιγμή της αλήθειας.

Ποια είναι αυτή; Το δικαστήριο της Βιρτζίνια και το συμβούλιο των δικαστών αποφάνθηκε πως η Heard, δυσφήμησε τον Johnny Depp, παίζοντας το ρόλο του θύματος κι η γνωστή star, θα πληρώσει αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι αυτό το χρηματικό ποσό -ωστόσο- αυτό που ενδιαφέρει τον ηθοποιό. Το πιο σημαντικό, είναι ότι έμαθαν όλοι την αλήθεια. Ότι ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο, ότι δικαιώθηκε. «Το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην πρώτη ανάρτησή του στα social media ο Depp. Πήρε μία βαθιά ανάσα κι έδειξε σε όλο τον κόσμο κι ειδικά σε αυτούς που τον αμφισβητούσαν, πως είναι αθώος. Πως αυτός είναι το θύμα κι όχι το αντίστροφο. Είναι μία ημέρα που δύσκολα θα την ξεχάσει, είναι η μέρα που πήρε ξανά τη ζωή του στα χέρια του!

Το πιο σημαντικό μήνυμα

Τα social media κατακλύζονται τις τελευταίες ώρες από μηνύματα και σχόλια ανθρώπων που δε γνωρίζουν -προφανώς- κανέναν από τους δύο ηθοποιούς, αλλά πανηγυρίζουν για τη δικαίωση του Johnny Depp. Δεν το κάνουν, επειδή τίθεται θέμα συμπάθειας, δεν είναι κάτι αυτονόητο. Είναι μία αυθόρμητη αντίδραση. Η δικαστική διαμάχη του πρώην ζευγαριού, αποτελεί ένα μάθημα για όλους μας. Μάθαμε ότι κανείς από εμάς δεν είναι δικαστής. Μάθαμε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τόσο εύκολα κι αβίαστα, ότι δεν είναι σωστό να καταδικάζουμε ανθρώπους και χαρακτήρες. «Πες στον κόσμο ότι εγώ, ο Johnny Depp, ένας άντρας, είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και δες πόσοι άνθρωποι σε πιστεύουν ή παίρνουν το μέρος σου». Αυτά τα λόγια, ανήκουν στην Amber Heard και το συγκεκριμένο ηχητικό, χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο από τη δικηγορική ομάδα του Depp. Η ηθοποιός αποφάσισε να παίξει το ρόλο του θύματος και για αρκετό καιρό, τα κατάφερε πολύ καλά. Το 2018, ήταν η πρώτη φορά που ο πασίγνωστος star, έκανε λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά της πρώην γυναίκας του. Ο κόσμος δεν τον πίστεψε και πήρε θέση υπέρ της Heard. Έκλεισαν σχεδόν όλες οι πόρτες γι' αυτόν κι αποδεσμεύτηκε πρόωρα από τους Pirates of the Caribbean. Όλοι ήταν εναντίον του και κανείς δεν έδειξε διάθεση να τον ακούσει.

shutterstock-337090376.jpg

Όταν ξεκίνησε -ωστόσο- η δικαστική διαμάχη και μαζί κι οι καταθέσεις των ίδιων, αλλά κι ανθρώπων από το περιβάλλον τους, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Depp μίλησε για χρήση βίας και διαδοχικές επιθέσεις από τη Heard, αποκαλύπτοντας ακόμη κι έναν σοβαρό τραυματισμό στο δάκτυλο, που του προκάλεσε σε έναν από τους καυγάδες τους, ενώ η ηθοποιός στον αντίποδα, παρουσίασε διάφορες εικόνες, με χτυπήματα που φέρεται να δέχθηκε από αυτόν. Όμως το πρώτο πραγματικό «χτύπημα» γι' αυτήν, ήρθε όταν πασίγνωστη εταιρία καλλυντικών προϊόντων, κατέρριψε τους ισχυρισμούς της, με αφορμή ένα προϊόν που είπε πως χρησιμοποίησε για να καλύψει τα τραύματά της. Το εν λόγω product δεν είχε κυκλοφορήσει, όταν υποτίθεται πως το είχε στην κατοχή της η Heard και κάπως έτσι, ξετυλίχθηκε ένα κουβάρι με ψέματα και φανταστικές ιστορίες της ηθοποιού. Ο κόσμος είδε το πραγματικό της πρόσωπο, έμαθε -επιτέλους- πως πρόκειται για μία προσωπικότητα διαταραγμένη, με πολλά και σοβαρά προβλήματα. Έμαθε ότι δεν είναι πάντα ο άντρας αυτός που φταίει, δεν είναι ο θύτης. Μπορεί να είναι και θύμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Depp ήταν αυτός που υπέστη τεράστια κακοποίηση, σωματική και ψυχολογική. 

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα λοιπόν. Όπως ΠΡΕΠΕΙ να μιλούν οι γυναίκες, ΠΡΕΠΕΙ να μιλούν κι οι άνδρες. Η αλήθεια βγαίνει πάντα στο φως, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσει καιρός. Ας μην το ξεχνάμε αυτό κι ας μάθουμε επιτέλους να μην καταδικάζουμε εύκολα ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει...