fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

arxitektoniki-1-600-x-400.jpg
Βαθμολογία: 10/10

H ελληνική συμμετοχή στη φετινή 17η Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία έχει άρωμα Θεσσαλονίκης. Η πρόταση με τίτλο "Η Λεωφόρος της Κοινωνίας των Εθνών - Ο Γνωστός Άξονας της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη", "BOULEVARD DE LA SOCIÉTÉ DES NATIONS - THE WELL-KNOWN ARISTOTLE AXIS IN THESSALONIKI" της ομάδας διδασκόντων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από τους Νίκο Καλογήρου, Μαρία Δούση, Δημήτρη Θωμόπουλο, Δημήτρη Κονταξάκη, Σοφοκλή Κωτσόπουλο και Θεμιστοκλή Χατζηγιαννόπουλο, επιλέχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2021. Η ελληνική συμμετοχή επιχειρεί να δώσει μία απάντηση στο κεντρικό θέμα της έκθεσης "How will we live together?" (Πώς θα ζήσουμε μαζί;), το οποίο πραγματεύεται τη διερεύνηση ενός νέου χωρικού κοινωνικού συμβολαίου, αναγκαίου σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανισοτήτων, παρουσιάζοντας την αρχιτεκτονική και πολεοδομική διαδρομή του άξονα της οδού Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια μεγάλη δράση αστικού εκσυγχρονισμού, που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα-πολεοδόμο Ερνέστ Εμπράρ, πριν από 100 χρόνια, ως ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι.

Not

img-4697.jpeg

Βαθμολογία: 5/10

Οι “βουβές” έξοδοι - χωρίς μουσική- μοιάζει και ελπίζουμε να φτάνουν στο τέλος τους. Ευτυχώς! Όσο κι αν χαιρόμαστε που επιτέλους μπορούμε να φάμε και να πιούμε το ποτό μας στο αγαπημένο μας spot η έλλειψη μουσική είναι εμφανής.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-6795.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Πρόσφατα, έτυχε να πιάσω ξανά στα χέρια μου το βιβλίο του Patrick Leigh Fermor, «Ανάμεσα στα δάση και τα νερά» και θυμήθηκα πόσο πολύ το έχω συνδέσει με το καλοκαίρι. Με ένα καλοκαίρι χωρίς στρες και περιττά άγχη, αλλά με ανεμελιά και απόλυτη ηρεμία. Το βιβλίο αυτό, άκρως βιωματικό, αποτελεί το δεύτερο μέρος του χρονικού του νεανικού ταξιδιού του συγγραφέα και καλύπτει την απόσταση από τη Βουδαπέστη έως τις Σιδηρές Πύλες του Δούναβη, ενώ έχει τον τρόπο να με ταξιδεύει σε τόπους μαγικούς μέσα από τις σελίδες του.

Not

img-6791.jpeg

Βαθμολογία: 4/10

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου να τον ορίζει τόσο έντονα και να συνδέεται άρρηκτα με τον χαρακτήρα του. Τις τελευταίες ημέρες, βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά από το βίντεο της κοπέλας που αναφέρεται στα πρότυπα ομορφιάς και στη στροφή που υπάρχει και από τα δύο φύλα προς μια κατεύθυνση η οποία την προσβάλει, όπως λέει. Είναι πραγματικά αδιανόητο πως εν έτει 2021, που όλα γύρω μας εξελίσσονται και απομυθοποιούνται, να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκφράζουν δημόσια τέτοιες τοξικές απόψεις. Και το χειρότερο είναι πως αυτές οι απόψεις εκφράζονται από άτομα της νέας γενιάς, στην οποία όλοι ελπίζουμε για ένα πιο ανθρώπινο και απελευθερωμένο μέλλον για τον καθένα μας. Σε έναν κόσμο που έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τον σεβασμό και την αποδοχή, ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τρίχες!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

jacquemus-x-mytheresa-14-768x1024.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Οι νέες συνεργασίες στο χώρο της μόδας δεν έχουν σταματήσει να μας εντυπωσιάζουν. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον λατρεμένο Jacquemus, ο οποίος παρουσιάζει το νέο του εγχείρημα, τη συνεργασία του με τον luxury fashion retailer Mytheresa. Οι δύο τους δημιούργησαν την Jacquemus X Mytheresa Capsule Collection, η οποία περιλαμβάνει 13 μοναδικά κομμάτια. Ο Γάλλος σχεδιαστής χρησιμοποίησε το αρχείο του ως έμπνευση και λάνσαρε σε απολύτως καλοκαιρινές αποχρώσεις τις κλασικές σιλουέτες του, όπως επίσης και τα must -have αξεσουάρ του brand του. Για ακόμα μία φορά ένας από τους αγαπημένους μου νέους σχεδιαστές μαγνητίζει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει με κάθε του κίνηση. 

Not 

thessaloniki-696x392.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Παρόλου που διανύουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού,η θερμοκρασία δε θυμίζει σε τίποτα Ιούνιο σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα που η ζέστη είχε ξεπεράσει τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ελπίζω όλα να επιστρέψουν στα κανονικά πλαίσια, οι βροχές που πρόκειται να έρθουν την επόμενη εβδομάδα να σταματήσουν γρήγορα και να ζήσουμε το τέλειο καλοκαίρι που τόσο πολύ περιμέναμε. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

screen-shot-2021-06-04-at-22847-pm.png
Βαθμολογία: 9/10

Λαμπερά μαλλιά, που δε εμφανίζουν το ενοχλητικό φριζάρισμα και παραμένουν λεία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γίνεται; Ναι, πλέον γίνεται. Όλο και περισσότερα κομμωτήρια, διαθέτουν μία από τις διάσημες θεραπείες κερατίνης, που θρέφουν σε βάθος την τρίχα και τις δίνουν το απαραίτητο boost που χρειάζεται. Τα μαλλιά μετά τη θεραπεία είναι λεία, λαμπερά, ζωντανά και δε φριζάρουν, ενώ μακραίνουν και πιο γρήγορα. Εγώ προσωπικά, δοκίμασα πρόσφατα τη συγκεκριμένη θεραπεία και πραγματικά η ζωή μου έχει γίνει αυτόματα πολύ πιο εύκολη. Έχει διάρκεια περίπου 3-4 μήνες και θα δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται!

Not

shutterstock-1474949078.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλά σκευάσματα-πολυβιταμίνες που υπόσχονται πολλά. Ωστόσο, σημασία έχει σε όλα το μέτρο. Καλό είναι να συμβουλεύεστε πάντα έναν ειδικό, πριν να επιλέξετε κάτι τέτοιο, προκειμένου να είστε σίγουρες για όλα. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες κι είναι σημαντικό, να του παρέχετε όσα χρειάζεται, χωρίς υπερβολές.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

kapodistriako-panepistimio.jpg

Βαθμολογία: 8/10
Μιλώντας για όλα όσα ομορφαίνουν την καθημερινότητα, δε μπορώ παρά να αναφερθώ στην αναστολή στην οποία τέθηκε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Με την τροπή που έχουν πάρει αυτές οι υποθέσεις, πλέον φαίνεται, να είναι θέμα ωρών το πότε θα γίνει κάποιος...παρελθόν. Προσωπικά, λοιπόν, μπορεί να μην ανήκω στους υπερ-αισιόδοξους που πιστεύουν πως οι άνθρωποι θα αλλάξουν ενσυνείδητα συμπεριφορές αλλά φιλοδοξώ πως με τον καιρό θα προβληματιστούν και θα σταματήσουν. Όχι για το κοινό καλό, αλλά για τη δική τους προφύλαξη. Αν μετράει; Εννοείται πως μετράει. Άλλωστε, ο σκοπός, πολλές φορές αγιάζει τα μέσα.

Not
aristotelia-peloni.jpg
Βαθμολογία: 5/10

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30. Ζώντας στο εξωτερικό και αποτελώντας μια απόλυτη υπέρμαχο της ύπαρξης της πανδημίας, του κάθε είδους εμβολιασμού και όλων των μέτρων προστασίας, αυτό το μήνυμα μου φάνηκε -πλέον- περιττό. Όταν όλοι είναι έξω, όλοι συνωστίζονται και όλοι φιλιούνται, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, θεωρώ πως αυτήν τη στιγμή είναι πλέον αχρείαστη η συγκεκριμένη οδηγία. Όχι γιατί ξεμπερδέψαμε με την πανδημία αλλά γιατί απλώς πρέπει να γυρίσουμε σε εναλλακτικές μορφές προστασίας. Αυτές που θα μας εξυπηρετούν.