fbpixel

Search icon
Search
Ακολουθήστε τα trends του φθινοπώρου για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας
INTERIORS

Ακολουθήστε τα trends του φθινοπώρου για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας

Τα απόλυτα design tricks για ένα αρμονικό αποτέλεσμα


Καταφέρνοντας να συνδυάσουμε την υπέροχη όψη με τη λειτουργικότητα, τότε σίγουρα πετυχαίνουμε να δημιουργήσουμε το απόλυτο σκηνικό στη διακόσμηση της κατοικίας μας και αυτό ισχύει διπλά για τη βιβλιοθήκη μας. Είναι ένα σημείο μέσα στο σπίτι, το οποίο λειτουργεί τόσο ως αποθηκευτικός χώρος όσο και ως ένα bonus στοιχείο στη διακόσμηση, ειδικά εάν αυτό βρίσκεται σε κάποιο από τα living σημεία, όπου περνάμε πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα. Παρακάτω, ανακαλύψτε τους πιο μοντέρνους τρόπους για να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη σας, δίνοντάς της με μερικές μόνο κινήσεις διάσταση, πρακτικότητα και πολύ στιλ στον χώρο σας.

Get inspired!

Κινηθείτε με βάση τα χρώματα

peacock-blue-built-in-bookcase.jpg

Είναι σημαντικό να υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό, λοιπόν, συγκεντρώστε τα βιβλία που θέλετε να κοσμήσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης σας και δείτε πώς θα τα ταιριάξετε μεταξύ τους, έτσι ώστε να μη δημιουργούν «σύγχυση» στο μάτι. Φροντίστε το πάνω μέρος τους να βρίσκεται στην ίδια ευθεία κι αν δεν είναι εφικτό, μπορείτε να βάλετε το ένα πάω από το άλλο δημιουργώντας στοίβες. Last but not least, προσέξτε τα χρώματα έτσι ώστε να «δένουν» μεταξύ τους για μια ultra chic και πολύ προσεγμένη εικόνα. Θα εκπλαγείτε με το final result!

Εντάξτε πινελιές τέχνης

54c4a10404ddd-02-hbx-bookshelf-portrait-1112-s2.jpg

Είστε art lover; Τότε σίγουρα τα στοιχεία τέχνης δε γίνεται να απουσιάζουν από τον χώρο όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη σας. Πέρα από εντυπωσιακά και σπάνια αναγνώσματα, προσθέστε έναν oversized πίνακα που θα δημιουργήσει extra διάσταση κι ενδιαφέρον, ενώ θα αποτελέσει μια πινελιά που σίγουρα δεν τη βλέπουμε τόσο συχνά. Ακόμα, φτιάξτε ατμόσφαιρα, βάζοντας στο μπροστινό σημείο μια άνετη πολυθρόνα, καθώς και πηγές τεχνητού φωτός, όπως table lamps που να εκπέμπουν θερμή απόχρωση. Θα γίνει το τέλειο spot για να διαβάζετε τα αγαπημένα σας αναγνώσματα του φθινοπωρινούς μήνες -και όχι μόνο.

Οι μονοχρωμίες είναι τάση

3c2e328e669d58541d121a1c0a738361.jpg

Παραμένοντας στο κομμάτι της αρμονίας, είναι εύκολο να την πετύχετε αν επιλέξετε να κινηθείτε σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Θα σας προτείναμε να επιλέξετε σαν βάση το μπλε και άλλες παρεμφερείς αποχρώσεις, που είναι super hot για το φετινό φθινόπωρο και να δώσετε ένταση με μονοχρωματικά βιβλία, λευκώματα ή και περιοδικά. Καλύτερα να συνδυάσετε τους έντονους τόνους με πιο ουδέτερους, όπως το λευκό, το μαύρο, ακόμα και το καφέ το οποίο ταιριάζει μοναδικά με το space blue.

Χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης

how-to-style-preppy-bookshelves-main-2.jpg
Δεν είναι ευχάριστο όταν βλέπουμε βιβλιοθήκες που δεν είναι καλά οργανωμένες και χαρακτηρίζονται για την ακαταστασία τους. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλά από τα προσωπικά σας αντικείμενα, τότε καλό είναι να γεμίσετε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας με κουτιά που θα «κρύψουν» την ακαταστασία. Υπάρχουν πολλές stylish προτάσεις στις οποίες αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με extra διακοσμητικά, όπως βάζα με λουλούδια, κηροπήγια, δίσκους και φυσικά τα βιβλία σας.

Προσθέστε φυτά

72cf5a3a8d519d9ac354ea2a6a8e5c26.jpg

Σε γενικές γραμμές, τα φυτά αποτελούν μια προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από την κατοικία σας, γι' αυτό και αξίζει να εντάξετε ακόμα και στα ράφια της βιβλιοθήκης σας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσδώσετε διάσταση αλλά και μια αίσθηση ζωντάνιας, η οποία μπορεί να εναρμονιστεί φανταστικά με τα βιβλία σας, αλλά και με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία. Μάλιστα, μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να τολμήσετε να δημιουργήσετε ένα total plant σκηνικό, που σίγουρα θα μετατραπεί σε ένα από ιδιαίτερα κι ευφάνταστα σημεία του σπιτιού σας.