fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων που θα σας συναρπάσουν
ARTS & CULTURE

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων που θα σας συναρπάσουν

Αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας


Τα βιβλία αποτελούν μια συντροφιά για τον καθένα μας για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ δεν είναι λίγο αυτοί που τα συνδέουν με περιστάσεις και χρονικές περιόδους. Οι νέες κυκλοφορίες των Ελλήνων συγγραφέων είναι ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα αναγνώσματα μετατρέπονται στην ιδανική «διέξοδο» για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Εάν απλά συγκαταλέγεστε στους γνωστούς «βιβλιοφάγους», ή απλά αναζητάτε νέους τρόπους για να διευρύνετε το γνωστικό σας πεδίο, τα παρακάτω καινούρια βιβλία θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε και θα αποτελέσουν μια καλή προσθήκη στη βιβλιοθήκη σας.

Ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψετε!

Η Μήδεια δε χόρεψε ποτέ, Πασχαλία Τραυλού

653211.jpg

Στη δίκη της Αιμιλίας Στρατάκη, μιας σύγχρονης Μήδειας, η συγγραφέας Έλλη, ο ζωγράφος Αλέξανδρος, ο ψυχολόγος Νικήτας και ο δικηγόρος Μίνωας προσπαθούν, καθένας για τους δικούς του λόγους, να φτάσουν το μαχαίρι ως το κόκαλο, προκειμένου να ανακαλύψουν τα βαθύτερα κίνητρα της πράξης της. Καθώς διαπιστώνουν, βήμα το βήμα, πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και πως η αλήθεια απέχει πολύ απ’ ό,τι ορίζει ως κολάσιμο η ποινική δικαιοσύνη, οι θύτες και τα θύματα εναλλάσσονται σε μια αναζήτηση που καταλήγει να είναι για όλους ένα κυνήγι αυτοκαθορισμού κι ευτυχίας. Ένα μυθιστόρημα-έργο μυστηρίου, γιατί και η ψυχή του ανθρώπου είναι από μόνη της ένα μυστήριο που απαιτεί εξιχνίαση.

Vor, Πέρα από τον νόμο, Σοφία Νικολαΐδου

bks1068726.jpg

Οι Vory V Zakone είναι µια εγκληµατική οργάνωση που απλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσµο. Όταν η Σοβιετική Ένωση έσπασε σε κοµµάτια, στη Μόσχα οι Βόρι έγιναν οι νέοι Ροµανόφ. Έχτισαν µια αυτοκρατορία µε γερανούς, πετρελαιοπηγές και καλάσνικοφ. Όταν ο Πατερούλης της φατρίας αποφασίζει να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στη Θεσσαλονίκη, η Ασφάλεια της πόλης αρχίζει δουλειά. Μια οµάδα αστυνοµικών τους καταδιώκει. Τα στοιχεία µοιάζουν µε ρώσικες κούκλες. Η αλήθεια κρύβεται πίσω από πολλά πέπλα, τραβούν το ένα, πέφτουν πάνω στο άλλο κι αυτό µοιάζει να µην τελειώνει. Ο Vor V Zakone µπορεί να κολυµπήσει σε µια θάλασσα από ψέµατα και να εξαφανιστεί. Παλιά, όταν η εφηµερίδα ήταν η πρώτη σε πωλήσεις και η υπογραφή του είχε κάποια σηµασία, κανείς δεν διανοούνταν να τον πρεσάρει. Τότε ο Λεβ ήταν βασιλιάς, ο µόνος που είχε καταφέρει να βγάλει µιαν άκρη µε τις απαγωγές των Γάλλων στην Τσετσενία. Η ζωή ήταν γεµάτη εκπλήξεις και σκαµπανεβάσµατα κι εκείνος ένιωθε ότι µπορεί να κάνει τα πάντα.

Δικαίωμά μου, Θάλεια Ψαρρά

9786180137200.jpg

Χαμένη. Αυτό νιώθω. Ούτε στον εαυτό μου δεν έχω θάρρος να μιλήσω. Από τη μέρα που μπήκα εδώ μέσα, προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτή η μυρωδιά που έχει ποτίσει τον χώρο και δε μοιάζει με καμιά άλλη. Είναι σίγουρα καμένη ελπίδα! Η Δανάη ανάσαινε για είκοσι χρόνια το χνότο της βίας στο πρόσωπό της. Κατηγορήθηκε για έναν φόνο που δεν έκανε, αντιμετώπισε τον εφιάλτη του εγκλεισμού και κλήθηκε να ισορροπήσει στο τεντωμένο σκοινί που χωρίζει τη λογική από την παράνοια. Ό,τι λυγμός γεννηθεί σήμερα θα μείνει ανάμεσα στο μαξιλάρι μου κι εμένα. Δε θα του κάνω εξομολογήσεις αυτή τη φορά· θα του ορκιστώ μονάχα. Εκείνο ξέρει πως οι όρκοι που γεννιούνται την ώρα των λυγμών είναι οι πιο αληθινοί· και σήμερα θα ορκιστώ να ζήσω! Είναι δικαίωμά μου! Πόσος χρόνος μπορεί να χαθεί προτού η αλήθεια γίνει κραυγή; Η απάντηση στις σελίδες αυτού του εκπληκτικού αναγνώσματος.

Οι τρεις φωτιές, Άννα Γαλανού

653427.jpg

Ο Ιάκωβος, ο Μάριος και ο Αργύρης από πολύ νωρίς διαπιστώνουν το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους γονείς τους. Μεγαλώνοντας, το μόνο που θέλουν είναι να ξεφύγουν από τη νοσηρή ατμόσφαιρα του σπιτιού τους, όπου η αγάπη, η ζεστασιά και η χαρά είναι άγνωστες έννοιες. Κι αυτό ακριβώς κάνουν, φεύγουν. Ο καθένας κουβαλά τη δική του μοναδική ιστορία -η καθεμία εντελώς διαφορετική, αλλά εξίσου σημαντική κι ενδιαφέρουσα. Τρία αδέλφια που, για πολλά χρόνια, χωρίζει η ζωή, τα ενώνει ξανά η αγάπη. Γιατί η δύναμη της αγάπης είναι φως. Μοναδικό και αληθινό. 

Το φιλί του Δεκέμβρη, Πάνος Αμυράς

653441.jpg

Δεκέμβριος 1944. Η Αθήνα βιώνει τις δραματικές ημέρες του Εμφυλίου. Ο Νίκος Αγραφιώτης, απότακτος πια αξιωματικός της Αστυνομίας, αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν δικαστικό υπάλληλο, υπεύθυνο για υποθέσεις δωσιλόγων, που έχει εξαφανιστεί μαζί με μία νεαρή τραγουδίστρια καμπαρέ. Κυνηγώντας τα ίχνη τους, θα εμπλακεί σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σύντομα θα ανακαλύψει ότι τον αφορά προσωπικά. Θα βρεθεί ανάμεσα σε διπλούς πράκτορες και αδίστακτους συνεργάτες των ναζί που ψάχνουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το ένοχο παρελθόν τους. Μέσα στους δρόμους του Εμφυλίου, με τον θάνατο να παραμονεύει κάθε στιγμή, θα ακροβατήσει ανάμεσα στην αγάπη και στην προδοσία αναζητώντας την αλήθεια και την κάθαρση. Μια συναρπαστική περιπέτεια στην τραγικότερη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας, μία προσωπική αναμέτρηση του Αγραφιώτη με τα πάθη του διχασμού.

Καλή ανάγνωση!