fbpixel

Search icon
Search
Χαλιά: Kι όμως μπορείτε να τα εντάξετε στην κατοικία σας και την άνοιξη
INTERIORS

Χαλιά: Kι όμως μπορείτε να τα εντάξετε στην κατοικία σας και την άνοιξη

Λύσεις για κάθε σύγχρονο σπίτι & μικρά μυστικά για τα απόλυτα rug designs αυτής της εποχής


Η εποχή της άνοιξης μάς κάνει να θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μικρές αλλαγές στη διακόσμηση της κατοικίας μας -ειδικά σε τέτοιους καιρούς που μένουμε μέσα. Πέρα από τα χρώματα, τα έπιπλα και τα extra διακοσμητικά, τα χαλιά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πώς τελικά θα φαίνονται οι χώροι σας, ενώ είναι η ιδανική προσθήκη που είναι ικανή να κάνει τη διαφορά στο σύνολο και χρειάζεται την προσοχή σας. Η νέα αυτή εποχή, λοιπόν, φέρνει νέες τάσεις και πιο φωτεινά χρώματα και patterns στα χαλιά, με σκοπό να αλλάξει όψη στο σπίτι σας και να το κάνει να αποπνέει «ζωντάνια» κι αισιοδοξία.

Get inspired από τα ανανεωμένα rug designs κι ετοιμαστείτε για αλλαγές στους προσωπικούς σας χώρους!

Όλα βασίζονται στην ποιότητα

776ce41ef1bedd4c399fc3c2337df5b7.jpg

Αυτή η εποχή είναι η ιδανική για να αναζητήσετε νέα χαλιά, πιο λεπτά από αυτά που είχατε όλους αυτούς τους μήνες. Δεδομένου, όμως, ότι ακόμα οι θερμοκρασίες απαιτούν κάτι cozy, καλύτερα να μην προτιμήσετε από τώρα τις πολύ καλοκαιρινές λύσεις. Οι ολόμαλλες δημιουργίες ή οι αντίστοιχες ψάθινες είναι ό,τι πρέπει για την άνοιξη. Επίσης, πριν προβείτε σε αγορές, μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας, έτσι ώστε να καταλήξετε στο ιδανικό μέγεθος για το κάθε δωμάτιο.

Τα γήινα χρώματα είναι η απόλυτη τάση

2-7S9dD.jpg

Σίγουρα τα χρώματα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό τις κυρίαρχες τάσεις. Για φέτος, οι γήινες αποχρώσεις πρωταγωνιστούν στην αγορά και αυτό είναι κάτι που μας εξυπηρετεί ιδιαίτερα, μιας και πρόκειται για ένα διαχρονικό trend που παραμένει μοντέρνο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ανάλογα φυσικά και με το τι ταιριάζει στη διακόσμησή σας, επιλέξτε ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το καφέ ή ακόμα και κάποιο pastel, όπως το dusty ροζ και το ροδανικί.

Άλλη μια χρονιά που τα στρογγυλά χαλιά πρωταγωνιστούν

6.jpg
Πρόκειται για μια τάση η οποία μάς έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Τα στρογγυλά σχήματα στα χαλιά είναι υπέροχα ειδικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ εύκολα μπορούν να συνδυαστούν μαζί με άλλα μεγαλύτερα και σε διαφορετικά σχήματα και designs. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο round carpet που να έχει στις άκρες του κρόσσια -εξίσου μοντέρνα γι' αυτήν την εποχή.

Υιοθετήστε την bohemian αισθητική 

boho.jpg

Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα ταιριάξει η boho διακόσμηση στο σπίτι σας τώρα την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι που ακολουθεί. Τόσο τα γήινα χρώματα όσα και να τα trendy σχήματα, μπορούν να ενταχθούν σε ένα στιλ λίγο πιο ethnic, δημιουργώντας το τέλειο αποτέλεσμα γι' αυτήν την περίοδο. Αναζητήστε, λοιπόν, χαλιά που να ξεχωρίζουν για τις bohemian αναφορές τους, όπως γεωμετρικά σχέδια, λουλούδια και κρόσσια στις άκρες, κι εντάξτε τα στους χώρους σας, συνδυάζοντάς τα με άλλα παρόμοια διακοσμητικά.

Τολμήστε να τα κρεμάσετε στον τοίχο

wall.jpg

Είναι πολύ πιθανό αυτή η τάση να σας θυμίζει τη διακόσμηση περασμένων δεκαετιών, όπου πολλοί ήταν αυτοί που κρεμούσαν τα χαλιά τους στον τοίχο. Επειδή, όπως καταλαβαίνουμε, πολλά από τα trends του παρελθόντος έρχονται και πάλι στην επιφάνεια και παίρνουν τη θέση του στις σύγχρονες κατοικίες, ήρθε η στιγμή να επιλέξετε το συγκεκριμένο εάν θέλετε μια πιο ξεχωριστή οπτική στον χώρο σας. Είτε στο living room είτε σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού, βρείτε το αγαπημένο σας design και κρεμάστε το στον τοίχο, είτε με κάποιο κουρτινόξυλο ή ακόμα και με καρφιά. Θα δείτε στη στιγμή πόσο όμορφα θα μεταμορφωθεί ο τοίχος σας!